Ankomst og afrejse

Dag 1 – Port Mahon
Fly til Menorca. Velkommen i lufthavnen, derefter transfer til Port Mahon, den lille by, der fungerer som øens hovedstad. Indtjekning på hotellet, middag.

D8 – Transfer til lufthavnen og hjemrejse. Afhængigt af flyets afgangstidspunkt er der mulighed for at tilbringe lidt tid i Port Mahon igen.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Cap de Favaritx, østkysten
Kort transfer med bus og afgang til fods til Favaritx-kappen og dens fyrtårn ved verdens ende… Landskabet er mineralsk, men bliver mere og mere grønt og blomstrende efter kapen. Stien fører os til vilde bække, der er omgivet af marker. Efter nogle få stigninger og nedstigninger, men stadig ved havet, når vi frem til Es Grau-stranden. Fra et udsigtspunkt på en bakke kan man se naturparkens sumpområder og dens fugle. Slutning af vandreturen ved Port d’Es Grau. Tilbage med bus til Port Mahon og overnatning i samme indkvartering som dagen før.
3h30 vandring.

Dag 3 – Cales Coves / Sydkysten
Denne morgen sætter minibussen os af ved Llucalari, mod midten af øen. Herfra går en sti ned til en lille bugt med turkisblåt vand, hvorefter vi krydser et gammelt landbrugsområde. Men lidt efter lidt kommer vi tættere på havet og de vilde bugter. Vi ankommer til Cales Coves, med dens gamle førkristne nekropol, hvor hippier i 70’erne, tiltrukket af disse sjove billige HLM’er (nekropolens huler) havde valgt at bo… Fortjent bad i bugten, inden vi tager stien tilbage til vores minibus. Transfer med køretøj til nordkysten til Fornells, en lille hvid landsby ved havet. Nat i Fornells på et nyt hotel.
4h15 gåtur

D4 – Binimel-stranden / nordkysten
Afgang til fods fra hotellet mod den gamle romerske by Sanitja og Cavalleria-kap. Gamle vagttårne ligger spredt langs kysten og minder os om en begivenhedsrig fortid, hvor det var nødvendigt at forsvare sig mod angreb fra pirater og barbariske, engelske og franske kapere! Vi passerer Sanitja-bugten og forlader derefter den store Cap de Cavalleria mod nord og fortsætter mod vest til den smukke strand Binimel. Tilbage med bus til Fornells, overnatning i samme indkvartering som dagen før.
3 timer og 45 minutters gang.

Dag 5 – Cala Galdena til Playa Santo Thomas, sydkysten
Efter en halv times bustur ankommer vi til Cala Galdana på sydkysten. Et par hoteller omgiver en vidunderlig bugt. Dette er det første på dagens menu. Vi tager kyststien mod øst. Fra dette punkt forsvinder hotellerne, og en række vilde bugter, der kun er tilgængelige til fods eller med båd, dukker op for vores øjne som vandrere. De er alle smukkere end de andre, og vi stopper op for at bade i løbet af dagen. Ved slutningen af vandreturen ankommer vi til Santo Thomas-stranden. Hjemrejse med bus og tredje overnatning i Fornells.
4 timers vandring.

Dag 6 – Cala Algaiarens, nordkysten
Transport med minibus til havnen i Ets Alocs, starten af vandreturen. Mellem stenege og duftende fyrretræer fører stien os til Pilar-bugten og videre mod vest til de grønne bugter Alfurinet og Algaiarens, sidstnævnte med sit hvide sand, som efter sigende er øens smukkeste. Herfra stiger stien op ad de mangefarvede klipper og ind i buskadset for at komme op til Cala Morell. Efter at have besøgt de arkæologiske levn tager vi bussen til den smukke by Ciutadella i den vestlige del af Menorca. Indkvartering for 2 nætter på et nyt hotel i Ciutadella.
4h30 gåtur.

D7 – De sydvestlige bugter
Efter en 25 minutters bustur ankommer vi til Son Xoriguer, en lille havn beliggende i den yderste sydvestlige del af Menorca. Vi går langs en kystlinje, der stadig bærer sporene af smuglernes aktivitet. Silhuetten af Mallorca og dens bjerge er tydeligt synlig foran os. Efter at have krydset en lang strand skjuler de første klipper en hel række bugter med navne, der får kendere af denne smukke ø til at drømme: Macarella, Bellavista, Turqueta og mange andre. Hvidt sand og turkisblåt vand på dagsordenen i dag…
Vi afslutter vandreturen i Cala Galdana, hvor bussen venter på at køre os tilbage til hotellet i Ciutadella.
5 timers vandring.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (35-40 liter) til dagen.
1 robust rejsetaske eller 1 stor rygsæk til at bære dine personlige ejendele.

Anbefalet personligt udstyr
2 shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 kasket eller hat
1 vindjakke
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
1 badedragt, solbriller, solcreme
Toiletartikler
Et lille personligt apotek,
vandflaske på 1 liter, plastikskål, lommekniv, bestik (blandede salater)
Sandaler og tennissko til om aftenen.

Til vandreture
Sko af trekking-typen, der holder på anklen, med en god, hakket sål. Tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er tilpasset terrænet.

UCPA stiller ikke det nødvendige udstyr til rådighed for denne aktivitet.

Forplejning

For det meste er frokosten en picnic.
Morgenmad, hvor vi er indkvarteret. Varme måltider om aftenen, som indtages på forskellige lokale restauranter (vand, drikkevarer ikke inkluderet).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering på hotel i Port Mahon (2 nætter), Fornells (3 nætter) og Ciutadella (2 nætter) på basis af dobbeltværelse
Al morgenmad og alle middage på forskellige restauranter
Picnicfrokoster fra D2 til D7
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Det vilde Menorca på kyststier!