Ankomst og afrejse

D1 – Ajaccio – Bonifacio
Velkomst i Ajaccio lufthavn og transport til Bonifacio campingplads. Bemærk venligst: Der er kun én gratis shuttlebus til Bonifacio. For at benytte denne shuttlebus, se afsnittet Adgang.
Indkvartering på Bonifacio fast campingplads, 5 minutter fra Piantarella-bugten. Derefter mulighed for at slappe af ved poolen ud mod havet eller på stranden.
Første fælles middag og overnatning på Bonifacio-øernes campingplads.

Dag 8 – Zonza – Ajaccio
Morgenmad, oprydning i lejren og rengøring af teltene. Derefter transport til Ajaccio lufthavn, ankomst forventet sidst på formiddagen.
Afslutning af opholdet.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Kystvandring og besøg i Bonifacio
Kystvandring i området ved Figari-bugten gennem busklandskabet og gennem mange vilde og lidt besøgte bække. Opdagelse af den korsikanske maquis’ rigdom med dens mange blomsterarter.
Picnic i Tonnara-området, hvid sandstrand, klart og turkisblåt vand.
Om eftermiddagen er der fri adgang til citadellet, den gamle bydel og havnen i Bonifacio.
Tilbage til lejren sidst på eftermiddagen. Måltid og overnatning på campingpladsen på øerne.
Vandretur: 3h30 vandring. Højdeforøgelse: 300 m.

Dag 3 – Piantarella-bugten: havkajaksejlads og vandreture langs kysten
Opdagelse af Piantarella-bugten og øen Piana. Leje af havkajak, udflugt uden opsyn. Udsigt over Sardinien. Om eftermiddagen vandrer vi langs kysten på en meget let sti i Piantarella-bugten og opdager de smukke strande Petit og Grand Spérone, der er rangeret i top 3 over de smukkeste strande i Frankrig i 2019. Turkisblåt og krystalklart vand. Efter vandreaktiviteten midt på eftermiddagen, afslapning på stranden.
Tilbage til lejren sidst på eftermiddagen. Måltid og overnatning på øernes campingplads.
Kajaksejlads: 2 timers aktivitet.
Vandreture: 2 timers vandring. Højdeforøgelse: 150 m.

Dag 4 – Kystvandring og valgfri hav-/paddelture
Formiddag – Kystvandring i Bonifacioområdet med en badepause. Fantastiske panoramaer fra de imponerende kalkstensklipper i Bonifacio med udsigt til det turkise vand i det dybblå hav!
Fri eftermiddag, flere muligheder: afslapning på campingpladsen (swimmingpool) eller på stranden; udflugter til søs enten til Lavezzi-øerne (3 timer) eller til Bonifacio-grotterne (1 time); leje af padler i Piuntarella-lagunen.
Tilbage til lejren sidst på eftermiddagen. Måltid og overnatning på campingpladsen på øerne.
Vandretur: 2 timers vandring. Højdeforøgelse: 150 m.

Dag 5 – Palombaggia strand og eventyrpark / Zonza
Morgen – Transport til Zonza ad Ospedale-vejen. Stop i Porto Vecchio på en af Korsikas smukkeste strande, som er rangeret blandt de 5 bedste i verden: Palombaggia. Derefter stopper vi ved Ospédale-søen for at nyde eventyrparken. Flere baner i træerne (accrobranches), to via-ferrata på smukke granitklipper (med udsigt til havet og Porto Vecchio) og flere tyroliennes.
Picnic ved søen.
Vi når frem til den faste lejr i Zonza, i et privilegeret og naturligt miljø midt i fyrretræer og ved bredden af en flod.
Måltid og første overnatning på campingpladsen Rivière de Zonza.
Eventyrpark: 3 timers aktivitet.

6 – Bavella-nålene
Dagsvandring i bjergene i hjertet af den regionale naturpark på Korsika. Transport på 20 minutter for at komme til starten af denne vandretur, der ligger i sektoren Aiguilles de Bavella. Vi tager af sted ad den berømte GR 20-rute i retning af Paleri-refugiet. Meget smuk rute mellem laricio fyrreskove, en enorm dal og en spektakulær udsigt over Aiguilles de Bavella og Middelhavet.
Tilbage til lejren sidst på eftermiddagen. Måltid og overnatning på campingpladsen La Rivière.
Vandretur: 5 timers vandring. Højdeforøgelse: 700 m.

D7 – Canyoning ved Bavella
Denne formiddag er dedikeret til at opleve en forfriskende og meget sjov aktivitet: Canyoning (svømning i floden, rutsjebaner, spring), som giver dig mulighed for at komme ned ad en flod. Din instruktør vil foreslå et let introduktionskursus. Denne flodnedtur finder sted i hjertet af Aiguilles de Bavella, storslåede landskaber, fantastisk show…
Picnic på Col de Bavella.
Eftermiddagen vil være afsat til et besøg i landsbyen Zonza, afsluttende shopping, afslapning osv.
Tilbage til lejren sidst på eftermiddagen. Måltid og overnatning på campingpladsen La Rivière.
Canyon : 3 timer aktivitet + 1 time vandring.

Påkrævet udstyr

Nødvendigt personligt udstyr:
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), sweatshirt, fleece-pelsjakke, vandtæt regnkappe (poncho) til sommer, goretex-jakke til september, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker af typen bouclette, sandaler eller tennissko til om aftenen, toiletsæt, strand- og badehåndklæde, lommepenge. Medbring varmt tøj til slutningen af sommeren (husk: 3 nætter i bjergene).
2 vandflasker eller en plastikpose med en kapacitet på 2 liter, kniv af Opinel-typen, lommelygte eller ideel pandelampe + ekstra batterier. Sovepose med en temperatur på 10° (i september anbefales en sovepose med en temperatur på 5° i bjergene), dunlagner, vandrerygsæk med en kapacitet på mindst 25 liter, maske og snorkel anbefales.
Et par sko med en hakket sål til alle typer terræn (vandresko; vi udlåner ikke vandresko til dette program) eller outdoor- eller trailsportsko med en passende sål til de indviede, et par sko, der kan blive våde til canyoning (f.eks. gamle tennissko), et par sandaler til efter sport, et par lette sandaler til vandring i floden og havet.
Vi anbefaler på det kraftigste, at du holder din bagage på et minimum i ugen, da det 9-sæders køretøj transporterer alt logistisk udstyr (telte, måtter og stewardesseudstyr) og 9 stykker bagage.
Medbring kun ét stykke bagage pr. person af rimelig volumen tilpasset til camping, ideelt set en 80 liters rygsæk
Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler, remme + plaster.
– Noget til at afhjælpe ankel- og knæproblemer: “Elasto”-strips af typen.
– Til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Lindre mod insektbid, insektmiddel anbefales.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Telte og campingmåtter. Køkkenudstyr: gas- og kogekasser, tallerkener, kopper og bestik. Specifikt udstyr til sportsaktiviteter.

Forplejning

Morgenmad og aftensmad indtages i lejrene. Der er picnic ved frokosttid. Atmosfæren under opholdet er baseret på vores gruppe eventyreres fælles liv. Vi hjælper alle med at tilberede og rydde op efter måltiderne. Guiden sørger for de forskellige forsyninger.
Vi forsøger at lave varierede og afbalancerede menuer, f.eks. PN til middag og varme måltider om aftenen, og at introducere korsikanske produkter, især charcuteri og ost. Når vi kan, laver vi grillaftener, når vi kan. Hvis du ønsker at medbringe dine egne produkter for at hjælpe andre med at opdage smagen af din region, er du mere end velkommen til at gøre det! Vi takker dig.

Inkluderet med rejsen

De overførsler, der er beskrevet i programmet
Indkvartering
måltider
Tilsyn
Det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Nyd en 100 % eventyrferie i det sydlige Korsika!