Ankomst og afrejse

Søndag, åbning af sportsbyen kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil du bosætte dig i sovesalene, og vi mødes igen kl. 19 for en kort velkomst, præsentation af teamet og forskellige grupper.
Vi fortsætter denne gang, lige før middagen, med en hyggelig aperitif for at lade dig lære os at kende.

Ingen shuttlebus er organiseret direkte fra SNCF-stationen. For dem der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har I aftale med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (over for Leclerc-butikken).
For alle andre, har I aftale direkte i sportsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have spist din morgenmad og nydt et sidste bad, vil du komme og betale for dine eventuelle køb (bar, butik…).
Derefter, for dem der tager til SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, vil en UCPA bil køre jer tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre fra kl. 9.30.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 11.
For de andre, kan du nyde sportslandsbyen indtil kl. 11, dens lukketid.

Dag for dag program

Alle dage er sammenhængende, med en picnichold på øvelsesstedet.

Mandag – Du skal først tilbringe en halv dag med klatring for at vænne dig til højden og sikkerhedsreglerne. Efter picnic, vil du prøve stand up paddle, mens du opdager Sormiou bugten og dens fisk på en legende måde.

Tirsdag – Efter at have brugt tid på at vænne dig til din båd, sejlingsinstruktionerne og de første sikkerhedsregler, mens du opdager Sormiou-calanquen og dens Capelan-grotte, vil du tage afsted til havkajak på opdagelse til Morgiou, dens blå grotte og dens lille fiskerihavn.

Onsdag – En dag fuld af eventyr venter dig. Du vil tage på “de vertigo-stier”: det er en rute, der består i at gå rundt om en klippeklippe til fods, sikret med klatreudstyr (seler, hjelm, liner). Du vil så overvinde forskellige forhindringer i via corda, svævebane, rappelling og klatring.

Torsdag – En stor dag i havkajak venter på dig. Du vil opdage Riou-øen, den smukkeste strand i calanques “monasteria” for en mindeværdig picnic. Denne ø er også et naturreservat og et helligdom for havfugle (skæret puffin i Middelhavet eller stormfugl). Det vil også være en mulighed for at opdage Saint-Exupery’s historie, da hans fly blev fundet der.

Fredag – Afslut ugen med en dag med klatring for at udfordre dig selv og opdage skønheden i denne sport. Vi vil på denne lejlighed tage dig med til at klatre på Pouce-klippen i Sormiou. Klatreruter der, er mellem 10 og 20 meter. De er meget godt udstyret, og niveauerne er varierede. Det vil være det ideelle sted for en introduktion og en dag fuld af følelser. Retur til sports landsbyen er planlagt kl. 16.

Derefter vil det være tid til at returnere det lånte udstyr, dele en sidste debriefing med gruppen, og det vil være tid til at sige farvel til din instruktør.

Denne programs forløb gives kun vejledende. Det kan ændres eller justeres, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsbehov eller aktuelle vejrforhold. I så fald er kun UCPA-ledelsens ansvarlige i stand til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. For din information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Til udøvelsen af aktiviteten, medbring en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter, myggespray, solcreme, en vindjakke, briller, en snor til dine briller, en UV-beskyttende t-shirt, kasket eller hat, lukkede sportsko uden snørebånd til sejlads, et par lavt skaftede vandresko til tilgangsvandring ved klatring og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forbered en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, dykkermaske og snorkel til opdagelse, hvis du har nogen.
Forbered penge til eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.
Medbring en lille hængelås for at sikre dine værdigenstande i skabe stillet til din rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlige lægemidler, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto” strimler
– Noget til at rengøre små sår: gennemblødte kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og apotek om råd.

Til klatring og via corda sørger vi for en klatresele med karabinhager og lænker, klatresko, hjelm og en 40 liters rygsæk.
Til havkajaksejlads stiller vi en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neopren-våddragt, vindjakke og vandtæt taske til rådighed.
Til stand up paddling stiller vi stive eller oppustelige brætter, pagaj, snor, redningsvest og neopren shorts til rådighed, hvis forholdene kræver det.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages i centrum i vores spisestue eller på terrassen med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 øvelser til at opdage forskellige sportsgrene

Teknisk niveau

En multisport mellem land og hav i hjertet af calanques.