Ankomst og afrejse

Mandag, sportsbyen åbner kl. 10.30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter, vil du gå over for at bosætte dig i sovesalene, og derefter mødes vi kl. 12 til en kort velkomsthilsen, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Kl. 14 har du en aftale med din instruktør for at blive udstyret med udstyr og starte på aktiviteter.
Du vil prøve stand up paddle, mens du på en sjov måde opdager Sormiou-bugten og dens fisk.

Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen for at mødes, lige før middagen, omkring en hyggelig aperitif for at lære alle at kende.

Der er ingen arrangeret shuttle direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA mandag mellem kl. 10.30 og 11.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For andre mødes vi direkte i sportsbyen mellem kl. 10.30 og 11.30.

Fredag – Efter at have afregnet dine eventuelle indkøb (bar, butik) og ryddet sovesalene for dine ting. Slut ugen med en dag med klatring for at overgå dig selv og opdage hele skønheden i denne sport. Vi vil på denne lejlighed tage dig med til at klatre op på klippen “Pouce” ved Sormiou.
Klatreruterne der, er mellem 10 og 20 meter. De er meget godt udstyret, og der er forskellige niveauer. Dette vil være det ideelle sted til introduktion og en dag fuld af følelser.
Retur til idrætslandsbyen er planlagt til kl. 16.

Derefter vil der være tid til at returnere det lånte sportsudstyr, dele en sidste opsummering med gruppen, og så er det tid til at tage afsted.
For dem, der skal til SNCF-togstationen i Marseille Saint-Charles, vil en UCPA-køretøj bringe jer tilbage mellem kl. 16:30 og 17:00 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan planlægge en returbillet fra kl. 18:30.
For de andre kan I nyde idrætslandsbyen indtil kl. 18, hvor den lukker.

Programmets forløb gives som en vejledning.
Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske betingelser, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun UCPA ledere berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Det kan også tilpasses efter deltagerne tekniske og fysiske niveau. Det er ikke obligatorisk at deltage i aktiviteten, du kan hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Tirsdag – Efter at have brugt lidt tid på at gøre dig bekendt med din båd, sejlingsinstruktionerne og de første sikkerhedsregler, mens du opdager Sormiou-klippen og dens Capelan-hule, vil du tage af sted i havkajak for at opdage Morgiou, dens blå grotte og dens lille fiskerihavn.

Onsdag – En dag fuld af eventyr venter på dig. Du vil tage på “svimmelhedens stier”: det er en rute, der består i at omslutte en klippehalvø til fods, sikret af klatreudstyr(hoftebælte, hjelm, seler). Du vil så overvinne forskellige forhindringer via rebkurs, zipline, rappelling og klatring.

Torsdag – En stor dag med havkajak venter på dig. Du skal opdage Riou-øen, den smukkeste strand på calanques “Monasteria” for en uforglemmelig picnic. Dette ø er også en reserve og et fristed for havfugle (Middelhavet cinerary puffin eller storm petrel). Det vil også være en mulighed for at opdage historien om Saint-Exupéry, da hans fly blev fundet der.

Forløbet af dette program er angivet som vejledende.
Det kan være nødvendigt at foretage ændringer eller tilpasninger, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er kun UCPA topledelsesansvarlige berettiget til at tage den nødvendige beslutning eller beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau. Bare for info, aktiviteten er ikke obligatorisk, hvis du ønsker det, kan du nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Til aktivitetspraksis, medbring en elektrisk lampe, en vandflaske på cirka 2 liter, et myggeafvisende middel, solcreme, en vindjakke, briller, et snøre til dine briller, en UV-beskyttende T-shirt, kasket eller bøllehat, lukkede sportssko uden snørebånd til sejlads, et par vandrestøvler med lavt skaft til tilgangsmarchen i klatring og om nødvendigt ørepropper… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Forudse en solbruser og en vaskeklud. Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har dem. Forudse noget at betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i skabe, der er tilgængelige for dig (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpstaske
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig medicinsk taske.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget for at forebygge og behandle vabler
– Noget for at forebygge eller lindre ankler og knæproblemer: “Elasto” type bandager
– Noget for at rengøre små sår: indvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget for at lindre hovedpine og ømhed

Spørg din læge og apotek om råd.

Til klatring og via corda sørger vi for en sele med karabinhager og lanyards, klatresko, hjelm og en 40 liters rygsæk.
Til havkajaksejlads stiller vi en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neopren-våddragt, vindjakke og vandtæt taske til rådighed.
Til stand up paddling stiller vi stive eller oppustelige brætter, pagaj, snor, redningsvest og neopren shorts til rådighed, hvis forholdene kræver det.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov. Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 øvelser til at opdage forskellige sportsgrene

Teknisk niveau

En multisport mellem jord og hav i hjertet af calanques