Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Delhi. Ankomst om natten, mere eller mindre sent (eller tidligt D2) afhængigt af det valgte selskab.
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Afhængigt af ankomsttidspunktet, overnatning på hotellet eller direkte overførsel til togstationen.

D17 – Delhi og returflyvning
Ankomst af bussen til Delhi om morgenen. Møde ved ankomsten og transfer til hotellet (værelser til rådighed fra kl. 12 til aften før afgang til lufthavnen). Besøg i Bhai-templet (Lotus-templet) og Humayuns grav. Eftermiddagen er til fri disposition, eller du kan gå en tur i New Delhi til Connaught Place, hvor du passerer India Gate og præsidentpaladset. Middag på restaurant, derefter transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D-18 – Ankomst til flyet.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Delhi – Chandigarh – Shimla
Tidligt om morgenen afgang med tog til byen Chandigarh (3.30 min. rejse), der er bygget efter den schweiziske arkitekt Le Corbusiers planer. Besøg den ekstraordinære statuepark Rock Garden og kør derefter til Shimla, et højdedrag (2200 m) i Himachal Pradesh, bygget af briterne i midten af det 19. århundrede og sommerhovedstad i det indiske imperium. 140 km kørsel. Hvis vejret tillader det, kan du klatre op gennem skoven til Jhaku Hill-templet, der er viet til abeguden Hanuman, og som på en klar dag byder på en storslået udsigt. Overnatning på hotellet.

D3 – Shimla – Sarahan
Kør til Kufri og Narkandha, inden du kører ned til Rampur (1000 m), et af de største handelscentre i Himachal Pradesh. Kør derefter til Sarahan (1920 m), tidligere sommerhovedstad for Rampur-rajaen, der ligger ud til Shirkhand-bjergkæden. 190 km, 5 timers kørsel. Besøg det smukke sten- og trætempel, der er dedikeret til gudinden Bhima Kali. Overnatning på hotellet.

D4 – Sarahan – Sangla
Kør langs Sutlej-slugten til Wangtu, porten til Kinnaur. I Karcham (1800 m) kan du dreje af til Baspa-dalen, en af de mest maleriske Kinnauri-dale. I Sangla (2600 m) kan du gå (1/2 time) gennem landsbyen og hen til Kamru-fortet, som dominerer den. Om eftermiddagen kører du til de sidste landsbyer i dalen. Opdagelse til fods af Chitkul (3450 m) og Rackchham, smukke landsbyer med traditionelle træhuse. 140 km, 6 timers kørsel. Nat på hotel i Sangla.

D5 – Sangala – Kalpa
Vandring gennem dalens landsbyer, inden du når hovedvejen og byen Recong Peo (2300 m). Undervejs kan du besøge et kloster, der er bygget på toppen af byen, og som byder på en betagende udsigt over Kinner Kailash, et helligt bjerg, der menes at være Shivas hjem. 80 km, 4 timers kørsel. Overnatning på et hotel i Kalpa (2750 m).

Dag 6 – Omkring Kalpa
Passage til det checkpoint, der udsteder adgangstilladelser til grænseområderne til Tibet. Opdagelse af landsbyerne i regionen, Kothi og dens tempel dedikeret til gudinden Devi Chanadika, Roghi (2700m) midt i æbletræer. Gåtur til Chini, hvor hinduistiske og buddhistiske kulturer blandes harmonisk, besøg det lille kloster Hu-Bu-Lan-Ka. Overnatning på et hotel i Kalpa.

D7 – Kalpa – Tabo
Efter at have passeret en paskontrolpost, der giver adgang til den øvre del af dalen, kører vores minibus op gennem Sutlej- og derefter Spiti-flodens kløfter. Vi stopper i Nako, en lille tibetansk landsby beliggende i 3600m højde på et meget smukt sted omkring en sø midt i bygmarker, nær et gammelt kloster. Tidligt om eftermiddagen når vi frem til landsbyen Tabo. 160 km, 7 timers kørsel.
Klosteret i Tabo, der blev grundlagt i 996, indeholder enestående fresker og stukkostatuer. Det kaldes Himalayas Ajanta og er det største klosterkompleks i Spiti og består af 9 templer i den gamle del, 23 chortens, værelser til munke og nonner. Overnatning i telte lidt uden for landsbyen (3300 m).

Trek Dankhar – Kibber (6 etaper)
D8 – Dhankar – Lalung
Transport til landsbyen Dhankar (3800 m), tidligere hovedstad for Spiti-kongen, på et storslået sted med udsigt over en gompa, der ligger på toppen af en klippe. Besøg i klosteret og landsbyen, derefter afgang til fods til Dhankar-søen (4140 m), hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Spiti- og Pin-dalene.
Vores vandring fortsætter til landsbyen Lalung (3700 m), hvor vi finder et af de mest interessante klostre i Spiti, som er bygget af Rinchen Zangpo. Ifølge den lokale tradition bestod klosteret i Lhalung af ni templer med et usædvanligt rigt interiør, der kan sammenlignes med Dukhang. Højdeforøgelse 600 m/-700 m, 5-6 timers vandring. Overnatning i telte i 3700 m højde.

Dag 9 – Lalung – Dhoksa
Nedtur til Lingti-dalen (3500m), derefter fører en stejl zigzag-stigning på 3 timer til landsbyen Damul (4300m). Endnu en times klatring, og vi er ved Dhoksa-lejren, hvor hyrderne tilbringer sommeren med deres hjorde med udsigt til Himalayas tinder. Højdeforøgelse 1200m/-150m, 5 timers vandring. Overnatning i telte i 4550 m højde.

Dag 10 – Dhoksa – Langza
Efter en times vandring når vi landsbyen Komic (4500 m), der er berømt for sit kloster, et af verdens højeste, og for sine fossiler. Lidt længere fremme ligger Hikkim (4350m). Efter et lille pas når vi landsbyen Langza. Højdeforøgelse 300 m/-500 m. 5 timers vandring. Overnatning i telte i 4300m nær landsbyen.

D11 – Basecamp i Chau Chau Kang Nilda
Dagsvandring til Chau Chau Chau Kang Nildas base camp (4700 m), hvis top når 6300 m. Dette sted er fuld af fossiler, der vidner om den tid, hvor Himalaya stadig lå under Thetyshavet. Højdeforøgelse på 300 m/500 m. 3 timers vandring. Tilbage til samme lejr.

Dag 12 – Transport Langza – Kibber
Transport med køretøj til næste etape. Nedkørsel til den lille by Kaza i 3600 m højde i bunden af dalen, inden vi går op til klosteret Kye (3900 m). Besøg og møde med munkene, hvorefter vores vej fører os til Kibber, en af de højeste landsbyer i verden, som er tilgængelig ad landevej (220 indbyggere). Overnatning i telte i 4100 m højde.

D-13 – Kibber – Tashigang
Stien gennem byg- og ærtemarker fører os til Gete (4280m), inden vi når den lille landsby Tashigang. Højdeforøgelse 400m/-100m. 3 timers vandring. Overnatning i telte i 4400m nær landsbyen.

14 – Kanamo Peak Base Camp – Kibber
Gennem græsgange, hvor yakerne græsser, stiger vores sti gradvist i højde for at nå et plateau i 4820 m højde, hvor Kanamo Peak-basecampen (5950 m) ligger. Vi spiser en picnic frokost foran Himalayatoppene og går derefter ned ad en anden sti direkte til Kibber. Højdemæssig stigning på 400 m/-700 m. 5-6 timers vandring. Overnatning i telte i 4100m.

D-15 – På vej til Manali (2 pas, 170 km, 7 til 8 timers kørsel)
Afrejse med bus til Manali. Efter at have krydset Hansa og Lossar, den sidste landsby på Spiti, stiger vejen op til Kunzum La-passet (4550 m) i et meget mineralsk landskab. Efter at chaufføren har hyldet Kunzum Devi, stedets gudinde, kører vi ned til Gramphu (3300 m) i Lahaul-dalen, hvor vi slutter os til vejen fra Ladakh. En lang og snoet opstigning til Rothang-passet. På passet (3975 m) er der på en klar dag en betagende udsigt over Chandra-Bhaga-bjergkæden på den ene side og den grønne Kullu-dal på den anden side. Vejen snor sig ned gennem blomstrende enge og imponerende kløfter. Snart dukker de første landsbyer op midt i fyrre-, birke- og poppelskove. Overnatning på hotellet i Manali.

D-16 – Manali – Delhi
Fri dag i Manali. I 1900 m højde i Kullu-dalen er den lille by Manali en del af det, som englænderne kaldte “Hill Stations”, feriesteder i bjergene, hvor de britiske koloniale embedsmænd kom hen om sommeren for at undslippe den kvælende varme på Gangesletten under monsunen.
Gratis besøg i det buddhistiske kloster, i det gamle Manali, hvor det hinduistiske Manu-tempel ligger (grundlagt i henhold til legenden, hvor Noah strandede med sin Ark under syndfloden…), eller endda en tur til Dhungri-templet, der er viet til gudinden Hadimba, og som er bygget i 2050 m højde midt i en cedertræskov. Om eftermiddagen afrejse med en komfortabel bus til Delhi (600 km, 16 timers kørsel). Overnatning i bussen, gennem delstaterne Haryana og Punjab.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage: vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg.
– 1 rygsæk (30-35 l) til at bære dagens ejendele.
– 1 stor solid duffelbag eller rygsæk, der skal bæres af pakponyer (undgå kufferter).
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm bjergdyne (se afsnittet om klima)
solide trekkingsko med hakket sål og god støtte for anklerne
Træningssko
Tunge
Varme sokker
Lette sokker
Letvægtsbukser
Varme bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm uld- eller fleecetrøje
Meget varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
Badedragt
varm hat
Et par meget varme handsker eller vanter
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde, lommetørklæde
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal (mindst 2 liter pr. person) eller brudsikre termokander
Elektrisk lommelygte med 2 ekstra batterier (praktisk pandelampe)
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i lav højde.

Valgfrit
Sækkelagen

Telte, bestik, skummadrasser.
Bemærk venligst: Dyner medfølger ikke.

Forplejning

Varierede måltider, med eller uden kød, tilpasset vestlige kunder. Morgenmad, picnic frokost, snack og aftensmad på vandreturen. I byen skal du undgå stegt og rå mad.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Mad
Adgangsgebyrer til klostre
Kollektivt udstyr (telte, madrasser, køkkenudstyr)
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport

Teknisk niveau

Opdagelse af Himalaya-Indien og trekking i “Lille Tibet