Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Managua.
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen Granada (ca. 50 km, 1 time). Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet i Granada.

D-13 – Transport til Managua lufthavn (50 km, 1 time) og international flyvning.

D-14 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Apoyo vulkanen og søen, Masaya vulkanen
Om morgenen kan du gå til de tre udsigtspunkter i Apoyo-krateret og derefter slentre gennem haverne og gyderne i Catarina, den blomstrende landsby. Gå derefter ned gennem regnskoven til bunden af Apoyo-krateret og svøm i den krystalklare sø (6 km i diameter). Transfer til byen Masaya, hurtigt besøg i katedralen i ren kolonialstil, derefter kørsel til Masaya Volcano National Park. Besøg vulkanologicentret, og gå derefter rundt i kratere ved solnedgang. Gennem et hul i magmakammerets loft kan du se kraterets glødende bund gennem et hul i magmakammeret. Overnatning på hotellet i Granada.

Dag 3 – Mombacho-vulkanen (1200 m)
Transport ad landevejen til indgangen til Mombacho-vulkanparken, hvor en shuttlebus kører os til toppen (1200 m). Vandring ad Tigrillo-stien (2 timer) midt i “skyskoven” (tropisk bjergskov, hvor epifytiske planter dækker træerne fuldstændigt). På grund af mikroklimaet er det en rigtig botanisk “ø” med mere end 750 plantearter, herunder 130 forskellige orkidéer. Efter picnicen, overførsel til havnen i Rivas, kort bådtur på Cocibolca-søen (1 time) for at lægge til kaj på øen Ometepe, der består af to spidse vulkaner, der kommer frem i midten af søen. Overfart til øen med bus (2 t. 30 min. i bus om dagen). Indkvartering hos fisker- og landmandsfamilier og badning i søen på stranden Santa Cruz. Overnatning hos lokale folk.

Dag 4 – Opdagelse af Omotepe-øen
Morgenvandring på skråningerne af Maderas-vulkanen, en af Omotepe-øens to tinder. Klatring til et udsigtspunkt i 400 m højde, hvorfra vi kan se øens anden vulkan, den majestætiske Concepcion, som permanent ryger og er omgivet af søens vand. Vi går ned ad den nordlige flanke til en gård, hvor vi besøger et vigtigt sted med præcolumbianske helleristninger, gådefulde graveringer midt i bananplantager. Vi spiser frokost på gården og tager derefter en kort tur med offentlig bus til stranden. Svømning og tilbagevenden til fods gennem en storslået skov og derefter langs stranden. 5 til 6 timers vandring på dagen. Overnatning i et lokalt hus.

Dag 5 – Chacocente naturreservat (Stillehavskysten)
Vi forlader Ometepe-øen med færge og tager derefter vejen til fiskerbyen El Astillero på Stillehavskysten. 55 km, 2 timers kørsel. Efter at have efterladt størstedelen af vores bagage går vi til Chacocente (1½ times gåtur) langs en strand, der er beskyttet af hensyn til de havskildpaddearter, der kommer for at lægge deres æg mellem juli og december. Vi overnatter i et lokalt hus tæt på stranden.

D6 – Hest og slik
Ridetur (ca. 3,5 timer), eller vandring gennem en tør tropisk skov. Efter frokost afgang med minibus til plateauet Jinotepe og Diriamba. Undervejs stop dedikeret til opdagelse af sukkerrørsprodukter: besøg på en traditionel sukkerrørsmølle, der nogle gange stadig er i drift (du vil se produktionen af råsukker). Transport i minibus til Leon (120 km), en koloniby, der ligesom Granada blev grundlagt i 1524 af Francisco de Córdobas i 1524. 120 km, 2 timers kørsel. Fri middag. Nat på hotellet.

D7 – Naturreservatet Juan Venado Island og vulkanen Cerro Negro
Vi når Stillehavskysten foran Juan Venado-øen (nationalpark). Bådtur gennem reservatets tykke mangrover, hvor vi kigger efter krokodiller, hejrer, storke, skejre og isfugle. Når vi er gået fra borde, går vi til klitten ad en vanskelig sti (medbring myggespray, hat, lange ærmer og bukser). Med lidt held kan vi måske se en vaskebjørn, en myresluger eller et dovendyr. Vi spiser frokost i den lille havn Las Penitas i udkanten af en lagune og vender derefter tilbage til Leon. Sidst på eftermiddagen bestiger vi den berømte Cerro Negro (725 m). Bestigning til fods på 50 minutter, gå på den cirkulære kraterkam inden solnedgang, og gå derefter til fods ned i den vulkanske aske. 80 km, 1 time og 40 minutters kørsel. Middag på egen hånd, overnatning på et hotel i Leon.

D8 – På vej til de nordlige bjerge
Opdagelse af byen Leon: storslåede koloniale kirker, vægmalerier fra den sandinistiske revolution. Spadseretur til markedet, derefter guidet besøg på taget af katedralen, juvel af kolonial arkitektur. Transport til landsbyen San Jacinto (25 km, 0.30 t.), opdagelse af fumaroler og vulkanske mudderkedler, derefter videre til byen Atchuca i Esteli-regionen i den nordlige del af landet. 100 km, 2 timer og 30 minutters kørsel. Vores vært Esteban venter på os for at køre os til en lille isoleret gård i en lille dal i bjergene. 3 timers gåtur under fyrretræer og amerikanske ege, pakæsler til bagagen. Nat på gården i rustikke bungalows.

Dag 9 – Kaffeplantage
Om morgenen vandrer du mod plantagen, oplever dyrkningen af kaffetræerne og rister noget kaffe til at tage med som souvenir. Om eftermiddagen vandrer du i dalen og svømmer i et vandhul i en torrent. Nat på gården i rustikke bungalows.

D10 – Somoto Canyon
Tilbage til minibussen (2.30 minutters gang), og vej til Somoto Canyon, i den yderste nordlige del af landet, på grænsen til Honduras. 90 km, 2.30 minutters kørsel. Om eftermiddagen vandretur i vandløbsbunden i bunden af en smuk kløft i selskab med en lokal guide, der er specialiseret i området. 4 timers vandring med en obligatorisk passage i vandet. Udstyret med redningsveste eller på en bøje skal du blot lade dig flyde (medbring brugte kondisko, der kan gå i vandet). Nat på hotellet.

D-11 – Opdagelse af Granada
Kørsel til Granada (180 km, 4 timers kørsel). Undervejs stop i Condega og Esteli for at besøge en tobaksplantage og en cigarfabrik, derefter i Masaya på det håndværksmæssige marked. Frokost i Masaya og sidst på eftermiddagen i gaderne i den gamle bydel i Granada med sin koloniale charme, hvis kirker er koloniale arkitektoniske perler, der er perfekt bevaret på trods af mange piraters plyndringer gennem århundrederne. Aftensmad på egen hånd. Nat på hotellet.

D-12 – Kajaksejlads i øgruppen “Isletas de Granada”
Om morgenen, efter at have besøgt markedet i Granada, cykeltur til steder langt fra centrum. Om eftermiddagen afgang i kajak for at udforske kanalerne i øgruppen Isletas de Granada, der ligger midt i en labyrint af jungle og vand. Tilbage til byen på cykel, sen eftermiddag til fri disposition i Granada. Middag til fri disposition. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må ikke overstige 15 kg):
– 1 rygsæk af mellemstørrelse (30-40 liter) til at bære dine personlige ejendele i løbet af dagen.
– 1 rejsetaske til resten af dine ejendele.
NB: Vi råder dig til at medbringe de ting, du har brug for til vandreturen, især vandresko, i kabinen på flyrejsen.

Anbefalet personligt udstyr
1 par lette bukser
1 par jeans
Varm trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Badetøj
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et par ekstra briller på recept til de berørte personer)
Minitoiletartikler
Lommekniv
Vandflaske af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
2 store plastikposer, kamera + beskyttelse
En kikkert vil blive værdsat til observation af dyreliv
I månederne november til februar: 1 let regnkappe af ponchotypen

Til vandreture
Vandresko, solide og vandtætte, med hak i sålen og god støtte for anklerne
Hurtigtørrende syntetiske sko til vandreturen i Somoto Canyon (tennissko eller brugte kondisko)
Sandaler til om aftenen
Et par par varme vandresokker.

Bycykler i Granada, kajakker og redningsveste.

Forplejning

Generelt er der picnic til frokost og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, baseret på friske lokale produkter, når det er muligt. 4 måltider i byen er ikke inkluderet. Der skal regnes mellem 5 og 10 euro pr. måltid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Alle måltider undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”
Adgangsgebyrer til nationalparkerne
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Multisporteventyr i det største land i Mellemamerika