Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Calgary
Møde i lufthavnen og transport til byen. Overnatning på hotellet i Calgary.

D-14 – Calgary. Fridag. Måltider på egen hånd. Transfer til lufthavnen og fly hjem.

D15 – Ankomst af fly.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Banff National Park (3 dage)
Transport i minibus (170 km, 2 timer) til Banff, Rocky Mountains’ turisthovedstad og den ældste af de canadiske nationalparker. En kort vandretur for at få benene i form igen, en mulighed for at teste dit udstyr og din kondition. 2 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 3 – Dagsvandring i Banff National Park. Vores sti klatrer gennem en nåleskov til en alpeeng med panoramaudsigt. Maksimal højde 2330m, 650m højdeforøgelse, 5-6 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 4 – Cascade Mountain
En let opstigning på Cascade Mountain, nær Banff. Vi passerer resterne af en kulmine fra begyndelsen af det 20. århundrede, som nu er overgroet med klematis, orkideer og violetter. Efterhånden som vi klatrer opad, udvides horisonten gradvist, over Lake Minnewanka, derefter Bow River-dalen og til sidst Fairholme Range-toppene. 450 m stigning, 2 til 3 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 5 – Kootenay National Park (2 dage)
130 km sydpå ligger Kootenay National Park, der er kendt for sine forskellige landskaber, der spænder fra evig sne til halvtørre områder med kaktusser. Parken er kendt for sine Radium Hot Springs og er langt mindre besøgt end Banff. Fra Vermilion Bridge (1585 m) kan du vandre mod Stanley-gletsjeren til en højde på ca. 1950 m. 365 m opstigning, 3-4 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 6 – Floe Lake
Lang vandretur til Floe Lake (2040 m), en gletsjersø omgivet af klipper, der falder lodret ned i dens azurblå vand. En 20 km lang rundtur, 700 m stigning, 6 til 8 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 7 – Lake Louise
180 km kørsel langs Columbia River Valley via byen Golden og Yoho National Park, og vi når frem til de klassiske steder med den storslåede postkort-perfekte Lake Louise og Moraine Lake.
Efter at have slået vores basecamp op i nærheden af bjerglandsbyen Lake Louise for fire nætter vandrer vi fra Lake Louise (1700 m) til den romantiske Lake Agnes (2100 m), 2-3 timers vandring, 7 km, 400 m højdeforøgelse. Overnatning i telte i Lake Louise.

Dag 8 – Emerald Lake
Kørsel til Yoho National Park, der ligger i British Columbia på den vestlige skråning af Rocky Mountains. Efter at have gået langs Emerald Lake (1300 m) stiger du op til Yoho Pass (1830 m) for at få en panoramaudsigt over de omkringliggende bjerge. Vandreturen tager 3-4 timer, og højdeforøgelsen er 530 m. Valgfri rafting på Kicking Horse River (120 $ CAD skal betales lokalt). Overnatning i telte i Lake Louise.

Dag 9 – Valley of Ten Peaks
Fra Moraine Lake (1890 m), i hjertet af Valley of Ten Peaks, vandres mod Larch Valley, mod Sentinel Pass (2611 m), hvorfra udsigten styrter ned i Paradise Valley. 720 m stigning, 4 til 5 timers vandring. Overnatning i telte i Lake Louise.

Dag 10 – Jasper National Park
Vandretur til en af de smukkeste søer i de canadiske Rocky Mountains, der ligger i 2500m højde. Ved søen kan du tage en lur eller fortsætte til en 2993 m høj top (2 timers yderligere vandring). 550 m stigning, 4 eller 6 timers vandring afhængigt af den valgte mulighed, derefter vej til vores campingplads nær den lille by Jasper. 230 km vej. Overnatning i telte.

D11 – Jasper National Park – Maligne Lake
Vandretur gennem alpeenge (2170 m) med en smuk udsigt til det turkise vand i Maligne Lake (1690 m), den største naturlige sø i de canadiske Rocky Mountains, omgivet af 3000 m høje snedækkede bjerge. Mulighed for at nå et udsigtspunkt i 2600 m højde. 500 m til 900 m stigning, 4 til 7 timers vandring. Nat i telte.

Dag 12 – Columbia Icefield
Vend tilbage sydpå ad Icefields Parkway. I hjertet af Rocky Mountains ligger de enorme Columbia-gletchere, hvorfra floder løber ud i tre forskellige oceaner. Hvis du vil nyde Athabasca-gletsjeren og Snow Dome fuldt ud, skal du vandre rundt om Wilcox Pass (2375 m). 335 m stigning, 2 til 3 timers vandring. 110 km vej. Overnatning i telte på en lille campingplads i højden.

Dag 13 – Calgary
Kørsel mod øst til Calgary (400 km). Bjerglandskaber og skove giver plads til prærielandskaber, gårde og ranches. Calgary, den største by i den canadiske provins Alberta, har en befolkning på lidt over 1 million indbyggere. Den skylder sin rigdom til olieboomet. Vores guide forlader os i dag. Aftensmad på egen hånd. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 20 kg pr. person)
1 stor rejsetaske.
1 mellemstor rygsæk (30 til 40 liter).
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
Medbring udstyr, der er tilpasset et bjergklima, som kan være koldt og vådt.
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
en uld- eller fleecetrøje, 1 anorak eller dunjakke,
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 par bjergbukser
1 par shorts
1 badedragt
Hue eller kasket
Hue, handsker
1 tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 elektrisk lygte med ekstra batteri
1 vandflaske af aluminium
Lommekniv.

Til overnatning
1 varm sovepose (ekstrem temperatur på -10 °C)
Evt. en selvopblæsende madras af typen “Thermarest” for større komfort

Til vandring
solide trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne,
Et par tennissko til om aftenen og
3 par uldsokker. Vandrestave og gamacher er nyttige.

Campingmadras af skumgummi, telte, tallerken, skål og bestik.
Bemærk venligst: Der er ikke en sovepose.

Forplejning

Middagsmaden er kold. Om aftenen tilberedes varme måltider af guiden og deltagerne selv.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Forplejning undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Kollektivt og specialiseret udstyr
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport

Teknisk niveau

De fire smukkeste naturparker i de canadiske Rocky Mountains er vildmarken