Ankomst og afrejse

Reception søndag fra kl. 14.00, helst inden kl. 17.00.

Der er ingen aktiviteter under opsyn på ankomstdagen, så du kan ankomme til lejren fra kl. 14.00 (men helst inden kl. 17.00) for at overtage din indkvartering og modtage dit sportsudstyr.
Du kan også benytte dig af forslag til selvstændige aktiviteter, da lejren ligger tæt på starten af f.eks. vandrestier. Der er adgang til Embrun-søen og Serre Ponçon-søen til fods.

Velkomsttid kl. 18.00.

Hvis du har købt muligheden “Ankomst dagen før”, skal du ankomme til Lake Camp om lørdagen mellem kl. 17 og 19.

Lørdag – Slap af om morgenen, nyd en sidste gang solen i Serre-Ponçon, ved bredden af søen eller ved Embrun-søen. Kurset slutter kl. 11.

Dag for dag program

Programmet er angivet som en indikation. Afhængigt af gruppen kan aktiviteterne være anderledes sammensat.

Mandag – Efter at være blevet udstyret med UCPA’s tekniske team er gruppen klar! En kort bustur til stedet for de franske mesterskaber i Argentière-la-Bessée, og turen begynder! Du starter turen med værdifulde tekniske og sikkerhedsmæssige råd for bedre at forstå miljøet. Herefter sætter I jeres både, raft, airboat eller canoraft, men altid med en besætning, i vandet på Durance for at glide ned ad floden. Målet i dag er at opdage og have det sjovt på en af de mest berømte floder i Europa. Den fuld af sensationer i gruppe! Om aftenen, når I ankommer på bredden af Saint-Clément, indretter I bivuak, forbereder bålet, diskuterer dagen. Den stille lyd af bækken vil vugge jer i søvn for den første nat i hjertet af dette eventyr.

Tirsdag – Rejsen fortsætter. Dagens etape fører os til Embrun og Durance-mundingen ved søen Serre-Ponçon med spring, svømning, sejlads på en ultra legende rute. Vi vil passere gennem bølger og strømfald og gennem kløfter, altid guidet af din instruktør, som vil sikre din sikkerhed og fremskridt. Du vil også forsøge at forstå floden bedre, de fælder du skal undgå, de bedste baner, strømmene, “vaskemaskinerne”… Med andre ord, en ægte indvielse til selvstændighed i floden.
Om aftenen gør I holdt i Embrun, solens hovedstad i bjergene. Bivuak i telte eller under stjernerne alt efter jeres ønsker og betingelser.

Onsdag – I bytter de oppustelige både, der gør det muligt at surfe på floden, ud med havkajakker. Formiddagen er afsat til de første tekniske justeringer: pagajslag, position i båden, styring af anstrengelserne, alt gennemgås og korrigeres af din instruktør, så anstrengelserne bliver til glæde, og du kan nyde fornemmelserne ved at glide på vandet.
Om eftermiddagen bevæger du dig lidt længere væk fra bredden for at krydse søen i retning af Chadenas-strandene. Herfra går du langs søens nordlige strande. Vegetationen skifter farve hvert øjeblik. Derefter er det tid til at krydse søen igen for at nå frem til bredden af vandsportscentret UCPA. Denne aften er det bivuak foran Ecrins med en solnedgang på søen.

Torsdag – Udnyt morgenens ro til at gennemføre det meste af etapen. Du krydser søen fra syd til nord for at opleve alle de smukkeste bække i Serre Ponçon: Réallon, Riou Bourdoux, les Touisses, Roustourias. Ved middagstid lægger I jeres både ved bredden af en af dem for at holde picnic i et landskab som i en biograf. Herefter vil I med jeres padleslag sejle til Saint-Michel-bugten: I lægger til ved øen ved kapellet, et levn fra de druknede landsbyer, for endelig at nå jeres aftenresort. Nat i telt eller i en gîte.

Fredag – Om morgenen udnytter du de fredfyldte øjeblikke til at sejle med sejlbådene i bugten. Faktisk venter du også på eftermiddagen, for når vinden tager til, bliver den en værdifuld allieret for kajakroerne. Følelsen af at glide er da enorm, ligesom følelsen af fart er enorm. Lettere at vende tilbage til Embrun. Bag os slutter rejsen, med minderne fulde af hoved.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Vigtigt: lejr overnatning under teltdug, glem ikke at medbringe sovepose og en lommelygte (foretrækker dynamolamper).
En øko-borgerlig gestus for at hjælpe UCPA med at reducere sit økologiske fodaftryk. Vi takker dig for at medbringe et lagen i størrelsen 190 x 80 i din bagage.

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes :

1 par tennissko,
1 badedragt,
1 lille rygsæk,
1 par vandresko eller 1 par gamle tennissko til vandet
solbriller med UV-filter (mindst beskyttelse 3, med snor)
1 lommelygte eller pandelampe
1 kasket eller 1 bob
Til mountainbike-dagen anbefales det at medbringe cykelshorts og handsker.
Kasket, pandebånd,
åndbar(e) T-shirt(s),
Fleecejakke eller pullover,
vandtæt jakke,
lette, hurtigtørrende lærredsbukser,
shorts til vandreturen,
2 par sokker,
brugte tennissko (til vandet)
håndklæde til vandet,
vandflaske eller plastflaske på mindst 1,5 l,
1 kniv, en stor affaldssæk på 50 liter (til beskyttelse af dine personlige ejendele i rygsækken),
lille personlig førstehjælpskasse (tag solcreme med),
lommepenge,
identitetspapirer.

For de programmer, der omfatter nætter i et refugium eller bivuak, er det vigtigt med et dynebetræk (kødpose) samt flip-flops eller lette sko, en hat og handsker i bunden af tasken, da det kan være koldt i højden.

På stedet er der mange sportsbutikker med et stort udvalg og konkurrencedygtige priser… Hvis du er i tvivl om det udstyr, du har brug for, kan du med hjælp fra vores instruktører præcisere dit valg af udstyr afhængigt af vejrforholdene.

Typisk indhold i førstehjælpskassen :

Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
Noget til at forebygge og behandle vabler.
Noget til at afhjælpe problemer med ankler og knæ: “Elasto”-bånd.
Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
Solbeskyttelse til hud og læber.
Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
Noget til at lindre hovedpine og smerter.
Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Alt teknisk udstyr kan udlånes: udstyr til vandløb og søer (veste, neopren, pagaj, flydere, flydere, støtteben, osv.)

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, som svarer til dine daglige behov.
Alle måltider er inkluderet, fra søndag aftensmad til lørdag morgenmad. Restauranten er til selvforplejning. Det tager 5 minutter at gå til restauranten, undtagen til morgenmad, som serveres på stedet.
Klimaet i Haute-Alpes gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved frokosttid får du en picnic på aktivitetens område. Medbring din egen vandflaske.
Til heldagsaktiviteterne er der forplejning, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, anbefaler vi, at du også medbringer dem.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Lokale overførsler i forbindelse med aktiviteten
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
10 sessioner med flod- og havkajaksport

Teknisk niveau

Hvad hvis du blev ét med naturen?