Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Krakow
Fly til Krakow. Din guide vil møde dig i lufthavnen, og du vil køre i minibus til Jaworki i den sydlige del af landet, ikke langt fra Slovakiet. Jaworki er en charmerende lille landsby i bunden af Pieniny-dalen med en smuk ortodoks kirke, hvor pastorallivet dominerer. Indkvartering for 2 nætter på vandrehjem, middag på stedet.

D8 – Lufthavnstransport og internationalt fly hjem.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Den lille Pieniny-sløjfe
Fra vandrerhjemmet går vi op gennem White Water Valley til den slovakiske grænsekam. Denne sti byder uden tvivl på den smukkeste udsigt på hele vores tur, både på den polske og slovakiske side, med Tatraernes høje tinder i baggrunden. Denne vandretur foregår for det meste på græsgange i bjergene, der om sommeren bruges af hyrder. Regionen er kendt for produktionen af en røget fåreost, som vi nok får mulighed for at smage på vejen. Vi stopper ved Durbaszka-hytten og går derefter ned gennem dalene for at vende tilbage til Jawori. Ved mørkets frembrud tager vi på en slædetur gennem kløfterne i Hvidvandsdalen og deler et lejrbål med vores polske venner! Højdeforøgelse: +/- 600 m. 15 km. Vandretid: 5.30 min.

Dag 3 – Gorces nationalpark / Turbacz-topmødet (1310 m)
Kort transport i minibus til landsbyen Rzeki (35 km), hvorfra vores rute starter. Vi klatrer op til regionens højeste punkt, Turbacz (1310 m), gennem Kudlon-massivet, hvor vi finder smukke bjergrige græsgange, der er spækket med traditionelle træhytter. Her befinder vi os i hjertet af Gorces nationalpark. Vi går ned til Borek-passet, inden vi klatrer op til Turbacz-plateauet, hvorfra der er en smuk udsigt over Tatra-bjergene. Vi overnatter i Turbacz-hytten. Hytten er komfortabel, men der transporteres ikke bagage, så vi må bære en lille rygsæk i dag. højdeforøgelse: + 900 m / – 300 m. 12 km. Vandretid: 6 timer

Dag 4 – Overskridelse af Gorces-massivet og aften i Zakopane
Vi tager Gorces-massivets vestlige højderyg og følger den til landsbyen Rabka. Nedkørslen er let, og vi passerer to træhytter. Udsigten over Tatras er storslået! Fra Rabka når vi Zakopane om eftermiddagen (70 km). Undervejs besøger vi en trækirke. Denne livlige helårsferieby, der betragtes som det polske Chamonix, har en vis charme med sin træarkitektur. Vi indlogerer os på en pension og slentrer gennem landsbyen: trækirke, gågade med butikker og gadesælgere. Vi tilbringer aftenen på en typisk restaurant: landmad og lokal folklore … stemning garanteret! Højdeforøgelse: + 100 m / – 800 m. 16 km. Vandretid: 4h30

Dag 5 – Vandring i Tatras
Vi tager sneskoene på for at gå op i en af dalene i Tatras-massivet. Guiden vil vælge dalen alt efter sneforholdene. Vi er omgivet af smukke alpine landskaber. Undervejs stopper vi ved en bjerghytte. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Zakopane. Aftensmad og overnatning. Højdeforøgelsen varierer alt efter den valgte vandretur…

Dag 6 – Beskid-bjergene
Kort transport til Krowiarki-passet for at nå Babia Gora Nationalpark i Beskid-bjergene. Babia Gora, der ligger på grænsen til Slovakiet, er også den højeste top i de polske Beskider. Vi når op til bjergmassivets kamme og Babia Goras top, hvorfra der er en smuk udsigt over Tatraerne og Slovakiet. Vi stiger ned til den komfortable Markowa Szczawina-hytte. Bagage medbringes ikke (let transport med dagens og nattens udstyr). Aftensmad på stedet. Højdeforøgelse: +700m / -500m. Vandretid: 4.30 min.

Dag 7 – Tilbage til Krakow
Tidlig afgang fra refugiet til landsbyen Zawoja, hvor vi møder vores bus for at nå Krakow (2h30 transport). Besøg i byens centrum. Denne by er kendt som “Centraleuropas perle”. Den er aldrig blevet ødelagt i århundredernes løb (undtagen af mongolerne i 1241!). Den gamle bydel, der siden 1978 har været på UNESCO’s verdensarvsliste, er usædvanlig rig på arkitektur. Fri tid i byen: shopping, spadsereture i de smalle gader eller en pause i byens mange tesaloner. Middag til fri disposition, overnatning på hotellet. Højdeforøgelse: -600m. Gåtid: 1½ time.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg i lastrummet)
1 rygsæk af mellemstørrelse (30-40 liter) til frokost og varmt tøj under vandreturen
1 stor rejsetaske til opbevaring af unødvendige genstande til vandreturen (undgå kufferter!)

Personligt udstyr
1 vindtæt Gore-Tex-jakke
1 dunjakke eller anorak
1 balaclava
1 hue
Handsker, vanter
Strømpebukser eller termolactylundertøj
1 varm trøje eller fleece
Bukser, der er egnede til at gå
1 par overtræksbukser
3 par varme uldsokker
Après-ski-støvler
sko til indendørs brug
Solbriller, 1 skimaske
Vandflaske (termokande), lommekniv, elektrisk lampe
Toiletartikler
Lille personligt apotek

Til overnatning
Alt er til rådighed, men du kan medbringe et lagen til din nat i refugiet, du behøver ingen sovepose.

Til vandring
1 par vandtætte lædersko. Du kan også bruge “canadiske” støvler (foret og vandtætte, der går op til midten af benet) eller sko med plastikskaller.
1 par teleskopstænger
1 par gamacher med fastgørelsessystem under hælen

Specialudstyr: snesko, stave (hvis du har dine egne teleskopstænger, kan du naturligvis medbringe dem).

Forplejning

Kvalitetsmad baseret på traditionelle produkter.
Morgenmad tilpasset til en vandredag med ost, æg og pålæg.
Frokost under vandreturene indtages i form af kolde måltider, enten i de refugier, vi finder på vores vej, og i dette tilfælde serveres varme drikke og supper.
Aftensmad: traditionelt køkken. Den indtages enten hos vores værter eller på restauranter i nærheden af vores indkvartering.

Inkluderet med rejsen

Alle rejser i privat minibus
Indkvartering (7 nætter)
Mad (undtagen frokost på D1, middag på D7 og måltider på D8)
Aftentur i hestetrukket slæde om aftenen
Tilsyn af en fransktalende guide og kollektivt og teknisk udstyr (undtagen sko).

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Det autentiske Polen på snesko!