Ankomst og afrejse

Vi byder dig velkommen om søndagen fra kl. 8.30. (Anbefalet maksimal ankomst: kl. 11.00)
Morgenmad (8.30 til 10.00) og levering af udstyr. Efter velkomstformaliteterne vil din guide lede gruppens briefing. Du vil kunne forberede din taske og gå ud og hente dit udstyr.
Så snart gruppen er klar, afgang til eventyret ved Oule-refugiet.

Afgang kl. 12.30 med alt udstyr til eventyrere i det høje nord til vores basislejr: det komfortable og varme Oule-refugium.
Gennemkørsel og opdagelse af det fremragende skiområde i St Lary (ca. 1 time). Vi vil lære om det særlige udstyr og de særlige teknikker til at bevæge os rundt på snedækket.
Derefter går vi ind i pudderskovene over vores basislejr for at stige ned til Oule-søen, hvorefter vi ankommer til refugiet. Indkøring og akklimatisering til omgivelserne i en venlig atmosfære?
Højdeforøgelse : – 400 m, ca. 3 udflugter og en nat i refugiet.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Torsdag – krigerne vender tilbage. Uden at glemme vores ejendele forlader vi vores varme tilflugtssted for gradvist at gå op til skiområdet i St Lary. Men først skal vi varme os op ved at køre en kort tur rundt til et lille pas i nærheden af refugiet, hvor vi vil beundre panoramaet over den smukke Couplan-slugten. Og hvis vejret tillader det, vil vi afslutte vores læring med en sidste session til at finde lavineofre, og denne gang med stopur?
Højdeforskelle: + 200 m og ? 200 m. Ca. 3 timer udenfor.

Vi vender tilbage til ucpa-centret i St Lary omkring kl. 13.00.
Akklimatisering til civilisationen vil ske gradvist ved at afslutte vores eventyr i de afslappende varmtvandsbade i Sensoria 2 timer i de termiske bade i St Lary (medbring badetøj)

Kurset slutter kl. 18.00.

Dag for dag program

Mandag – Vi fortsætter vores akklimatiserings- og læringsproces med en gradvis opstigning til Bastans frosne søer. Vi fortsætter også vores beherskelse af sneskovandring i det særlige snedækkede terræn. Vi lærer at bruge redningsudstyr til laviner. Øvelser i at søge efter ofre i marken.
Smuk nordamerikansk atmosfære garanteret, og foruroligende fornemmelser, mens vi går på frosne søer. Frokostpause på Bastan-refugiet. Derefter tilbage til varmen til et varmt brusebad.
Nat i Oule-refugiet (1820 m).
Højdeforøgelse: + 450 m/- 450 m og ca. 6 timers vandring.

Tirsdag “La grande traversée” – Efter en god nats hvile klatrer vi op til Estoudou-passet (2260 m) gennem den stejle, men generøse skov. Et sublimt 360 graders panorama over alle “3000” i området. Derefter krydser vi stik nord under Monpelat-toppen (2474 m) for at nå den fantastiske Cascaret-sø, der er frossen, midt i denne vilde og magiske atmosfære. En legende nedkørsel gennem skoven, hvor vi leger med at glide og hoppe ned ad skrænten til Lac de l’Oule. Masser af grin! Nat i Oule-refugiet.
Højdeforskelle: + 550 m og – 550 m og ca. 6 timers vandring.

Onsdag – En afslappende vandredag i Port-Bielh-dalen. Vi går op i Europas højeste skov (2000 m), og måske har vi mulighed for at se den fantastiske og majestætiske agerhøne. Vi ankommer til vores meditationsindledningspunkt: Gourguet-søen. Her vil vi foreslå en kort undersøgelse af snedækket for at fuldende vores læring om vinterbjerget. Derefter vender vi tilbage til refugiet for at nyde vores sidste aften. Og hvorfor ikke festes med nogle af de lege, som vi alle kender så godt. Nat på Oule-refugiet.
Højdeforøgelse: + 450 m og – 450 m og ca. 6 timers vandring.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 jakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par handsker eller vanter, 1 skihue eller hjelm, 1 par UV-filterende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbestift.

Medbring en lille lås til at lukke dit skab eller til at sikre dit udstyr, en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Alt teknisk udstyr stilles til rådighed af UCPA.
Snesko, sko, rygsække og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger der ikke batterier, men de kan købes i Saint-Lary), skovle, sonder osv.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.
Til overnatningerne i refugiet er der sengelinned til rådighed.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
4 overnatninger på et refugium
Udstyr til sneskovandring
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
1 adgang til termiske bade (Sensoria i Saint-Lary)
Rejse med minibus og skilifte den første og sidste dag
Ledsaget af en guide fra mandag til fredag

Teknisk niveau

Afbrydelse og snesko i Néouvielle