Ankomst og afrejse

Dag 1 – International flyvning til Sofia
Modtagelse i lufthavnen i Bulgariens hovedstad, der er bygget ved foden af Vitocha-bjerget (2290 m). Transport til vores hotel i byens centrum. Middag på en restaurant i byen og overnatning på hotellet.

D8 – Sofia / returflyvning
Fri formiddag i Sofia afhængigt af dit afgangstidspunkt, derefter transfer til lufthavnen og internationalt fly hjem. Gratis måltider.

Dag for dag program

Dag 2 – Vitocha-massivet
Transport i bil til den nordlige skråning af Vitocha-bjerget i 1700 m højde (25 km). Muligt besøg i Boyana-kirken med dens storslåede fresker fra 1259 (UNESCO’s verdensarv).
Første dag på snesko i den ældste naturpark på Balkan (1935). Gennem skoven krydser vi “floder af blokke” (moræner) fra den sidste istid, som er karakteristiske for Vitocha-massivet. Ca. 5 timers vandring og + 800 m opstigning. Tilbage til Sofia med bil, middag i byen og overnatning på samme hotel som dagen før.

Dag 3 – Cherny Vrach-bjerget / Samokov / Radouil
Transport til Vitocha-bjerget op til 1800 højdemeter (26 km vej). Begyndelse af etapen på snesko: Bestigning af massifets højeste punkt, Mount Cherny Vrach (den “sorte top”) i 2290 m højde. Stigning +/- 500 m. I godt vejr er der panoramaudsigt over Rila-massivet mod syd og den lange Balkankæde mod nord, ud over byen Sofia, der strækker sig ud for vores fødder. 6 timers vandring. Mulighed for at gå ned til landsbyen Jelenitza på snesko, hvis sneen er god. Transport ad landevej til den lille by Samokov (60 km) ved foden af Rilamassivet, hvor mange monumenter vidner om den nationale genoplivnings æra. Besøg i det gamle centrum: regionalt museum, Bairakli-moskeen, tyrkisk springvand. Vi kører yderligere 15 km med køretøjet og ankommer til landsbyen Raduil, der ligger i 1000 m højde i Maritsa-dalen. Traditionel bulgarsk middag og overnatning i en familiepension.

Dag 4 – Rila-massivet / Borovets / Govedartsi
Efter en kort transport i bil til feriestedet Borovets (1300 m), afgang til en sneskoetape i Rila-massivet mod Sitnyakovo. Transport til Cherni Iskar-dalen, hvor vi bor to nætter på familiepension i Govedartsi, en lille bjerglandsby i 1200 m højde, hvor vi bor i to nætter. 6 timers vandring, højdeforskel +/- 600 m.

Dag 5 – Maliovitza-regionen
Transport med bus til det lille skisportssted Maliovitza (1700 m). Vandretur i istidsdalen med en storslået udsigt til toppen. Hvis sneen er for tung, kan vi vandre rundt på snesko til Zekiritsa-kammen (1700 m), hvorfra vi kan nyde et ekstraordinært panorama over hele massivet. Vi kan beundre storslåede toppe, kamme, alpine græsgange over store granskove… 6 timers vandring, højdeforskel: +/- 500 m. Anden overnatning på gæstehus i Govedartsi.

D6 – De 7 Rila-søer / Sapareva Banya
En lang dag med vandring i det berømte område med de syv søer, der domineres af Rila-toppene, i den store gletsjercirkus med store søer begravet under sneen. En lettere mulighed giver os mulighed for at nå Skakavista, Rilas højeste vandfald (70 m) og at gå ned til landsbyen Panitchichté (5 timers gang) og transfer til Sapareva Banya, et lille kurbad med åbne pools og vand på 32-38°C! Højdeforøgelse: + 950 m / – 700 m. Middag og overnatning på et nærliggende hotel.

D7 – Rila-klosteret / Sofia
Efter halvanden times bustur når vi Rila-klosteret, det største ortodokse kompleks i landet, hvis grundlæggelse går tilbage til det 10. århundrede. Besøg på dette enestående sted, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, gå langs pilgrimsvejen til graven af Sankt Johannes af Rila, og derefter transfer til hovedstaden Sofia (2.30). 2 timers vandring, højdeforskel: + 50 m / – 250 m.
Fri middag i byen, overnatning på et hotel i nærheden af byens centrum.

Påkrævet udstyr

2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg i lastrummet pr. person)
1 rygsæk af mellemstørrelse (30-40 liter) til opbevaring af frokost og varmt tøj under vandreturen
1 stor rejsetaske til opbevaring af alle unødvendige ting til vandreturen (undgå kufferter!).

Personligt udstyr
1 vindtæt Gore-Tex-jakke, 1 dunjakke eller 1 anorak
1 balaclava, hue, handsker og vanter
strømpebukser eller termolactylundertøj
1 varm trøje eller fleece
Bukser, der er egnede til at gå
1 par overtræksbukser
3 par varme vandresokker
Après-ski-støvler, indendørssko
Solbriller
Vandflaske (termokande)
lommekniv
Elektrisk lommelygte
Lille personligt apotek,
Toiletartikler.

Til vandring
1 par vandtætte lædersko. Du kan også bruge “canadiske” støvler (foret og vandtætte, der går op til midten af benet) eller sko med en plastikskal.
Varme uldsokker
1 par gamacher med et fastgørelsessystem under hælen.

Specielt udstyr: TSL-snesko, stave.

Forplejning

Picnic frokost og varmt måltid om aftenen.
Du vil sandsynligvis få mulighed for at smage de berømte yoghurter!
I Sofia er måltiderne ikke inkluderet (regner med mellem 10 og 15 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til frokost D7
Lån af snesko og stave
Tilsyn

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Bulgariens vidundere på snesko