Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Albanien
Internationalt fly til Tirana. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet. Middag og overnatning i Tirana.

D8 Afslutning af programmet. Transfer til lufthavnen og internationalt fly til Frankrig.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2 – Korçe / Voskopoje
Efter morgenmaden køres til byen Korçe, der er kendt for sin tilknytning til Frankrig og den fransktalende verden, da byen var hjemsted for en fransk højskole fra 1917 til 1939 (160 km, ca. 3 timers kørsel). Man kan opleve og besøge det middelalderlige nationalmuseum, kirkegården for de franske soldater fra Første Verdenskrig og den ortodokse katedral. Frokost på en restaurant i byen, og kør derefter om eftermiddagen til landsbyen Voskopoje, der ligger 1200 meter over havets overflade (20 km, 30 minutters kørsel). Denne landsby var i det 18. århundrede en af de mest udviklede i Albanien, og du kan besøge nogle smukke ortodokse kirker. Indkvartering i 2 nætter i et stort traditionelt hus, som nu er omdannet til hotel. Middag og overnatning.

Dag 3 – Snowshoeing til landsbyen Shipske
Uddeling af udstyr efter morgenmaden og første sneskovandring. Vi begynder vores vandring mod kirken St. Prodhom med sit kuplede klokketårn. Efter at have besøgt kirken går vi nordpå til den lille landsby Shipske. Denne landsby med sin lille kirke, der er udsmykket med smukke fresker, er et must-see i regionen. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Voskopoje.
Middag og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.
Mellem 3,5 og 4 timers vandring med en højdeforskel på 300 m og 300 m.

Dag 4 – Konstantins sti / Rehove landsby
Tidlig morgenafgang på den historiske Constantinesti, som dominerer landsbyen Voskopoje og byder på en storslået udsigt over dalen og hele Korçe-regionen. Tidligt på eftermiddagen fører sløjfen os tilbage til landsbyen Voskopoje. Ca. 4 timers vandring med en højdeforskel på 350 m og 350 m.
Transport med minibus til landsbyen Rehove, som ligger kun 4 km fra den græske grænse i 1.200 meters højde (60 km, 1,5 times kørsel). Denne landsby med dominerende ortodoks religion er kendt for sit gode køkken og sine traditionelle stenhuse med skifertag. Indkvarter dig i 2 nætter i et lokalt hus, middag og overnatning.

Dag 5 – Gramoz-bjerget
Vi starter vores vandring østpå mod grænsen til Grækenland i hjertet af Gramoz-bjerget, hvis højderyg markerer denne grænse, denne vandring midt i naturen byder på storslåede panoramaer. Vi vender tilbage til Rehove tidligt om eftermiddagen, sidst på dagen har vi mulighed for at besøge landsbyen og nyde mange udvekslinger med indbyggerne. 4 timers sneskovandring i løbet af dagen, højdeforskel +450m, -450m.
Aftensmad og overnatning i samme indkvartering som dagen før.

Dag 6 – Landsbyen Starje
Vores sidste sneskovandring er ikke en rundtur, men en travetur nordpå til landsbyen Starje. Denne vandretur byder på en smuk udsigt over byen Erseka og hele bjergkæden i denne region i det sydøstlige Albanien. Efter 5 timers vandring i middelhøje bjerge og + 500 m og – 450 m højdeforskel i et delvist skovklædt område ankommer vi til landsbyen Starje i 1250 meters højde. Denne landsby med muslimsk religion står i kontrast til Rehove, hvor vi tilbragte de to foregående nætter. Vi mødes med minibussen i Starje og kører derefter til byen Korce (45 km, ca. 1 times kørsel), en mere livlig by, hvor vi kan nyde en traditionel musikalsk aften. Middag og overnatning på et hotel i Korce

D7 – Tirana
Om morgenen transfer til Tirana, Albaniens hovedstad (200 km, ca. 3 timer og 45 min. kørsel). Besøg af de vigtigste seværdigheder i Tirana og især “Et’hem Bey”-moskeen, Skanderbeg-pladsen, en stor åben plads i hjertet af byen, eller Tabakkane-broen fra den osmanniske periode. Aften i det tidligere Blok-kvarter, som engang var forbeholdt den kommunistiske Nomenklatura og nu er et trendy kvarter i hovedstaden. Aftensmad og overnatning på et lille hotel.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke mere end 15 kg i lastrummet)
1 rygsæk af mellemstørrelse (30-40 liter) til frokost og varmt tøj under vandreturen
1 stor taske eller kuffert til resten af dine ejendele.

Personligt udstyr
1 vindtæt Gore-Tex-jakke
1 dunjakke eller anorak
1 balaclava
1 hue
Handsker, vanter
Strømpebukser eller termolactylundertøj
1 varm trøje eller fleece
Bukser, der er egnede til at gå
1 par overtræksbukser
3 par varme uldsokker
Après-ski-støvler
sko til indendørs brug
Solbriller, 1 skimaske
Vandflaske (termokande), lommekniv, elektrisk lampe
Toiletartikler
Lille personligt apotek

Til overnatning
Alt er inkluderet, men du kan medbringe et lagen til dine nætter hos de lokale, du behøver ikke en sovepose.

Til vandring
1 par vandtætte lædersko. Du kan også bruge “canadiske” støvler (foret og vandtætte, der går op til midten af benet) eller sko med plastikskaller
1 par teleskopstænger
1 par gamacher med fastgørelsessystem under hælen

Specialudstyr: snesko, stave (hvis du har dine egne teleskopstænger, kan du naturligvis medbringe dem).

Forplejning

Det albanske køkken er i høj grad blevet påvirket af det tyrkiske, græske og italienske køkken. Kolde måltider til frokost i løbet af de 4 dage med snesko og varme måltider om aftenen på restauranter eller i de lokale folks hjem.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
5 nætter på hotel og 2 nætter hos lokale folk
Måltider fra middag D1 til morgenmad D8
Tilsyn af en engelsktalende guide
Lån af snesko
Adgangsgebyrer til de steder, der er opført i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen samt lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Overraskende Albanien, ørnenes land.