Ankomst og afrejse

Dag 1 – Velkomst søndag kl. 18.00 på refugiet i Champagny le Haut.
Præsentation af aktiviteterne sidst på eftermiddagen.
Måltid og overnatning på hytten.

D7 – Kurset afsluttes om morgenen efter morgenmaden.

Dag for dag program

Dag 2 – Snowshoeing i hjertet af Vanoise National Park
Efter en god morgenmad tager vi af sted for at opleve dette smukke plateau.
Smag charmen ved en sneskovandring, sæt dit præg i uberørt sne i en høj solrig dal. Oplev naturen på en anderledes måde, du kan observere stenbukke, hinsides landsbyen Friburge i Vallon de Champagny le haut. De bjerge, der omgiver os, er majestætiske.
Picnicpause efterfulgt af hundeslædekørsel om eftermiddagen.
Møde foran refugiet med musher og hans hunde. Præsentation af hundene og musheren og hans aktivitet. I grupper på 2 personer fører hundeholdet og musher’en jer ud på Champagny le haut’s fantastiske plateau, I vil opleve disse landskaber på en original måde, med garanti med fornemmelser…
30 minutters hundeslædekørsel.
4 timers vandring. Højdeforøgelse: + 300 m.
Måltid og overnatning i hytten.

Dag 3 – Snowshoeing
Lad os gå på 2-dages raid. Morgentransport med minibus (ca. 1 time) til Nave-dalen: porten til Beaufortin. Afgang fra landsbyen Grand Nave mod Nant du Beurre-refugiet, et meget fint refugium med gode faciliteter. Ruten snor sig gennem skoven, og stigningen er meget gradvis. Sidst på dagen foreslår vi en gåtur for at beundre solnedgangen på Mont-Blanc! Denne stigning mod Grand Crète (2292 m) giver 220 m positiv højdeforskel. Pragtfuld udsigt over Lauzière.
4 til 5 timers vandring. Højdemæssig stigning: + 950 m
Nat og måltid på Nant du beurre-refugiet.

Dag 4 – Snowshoeing
Meget smuk udflugt omkring refugiet, rute egnet til snesko. Opdagelse af Nave-dalen og Lauzière. I løbet af denne dag går vi ned og lærer at bruge D.V.A. (lavineoffer-detektor), små legende øvelser.
Tilbage til Champagny midt på eftermiddagen: mulighed for at besøge gletsjermuseet i hjertet af landsbyen Champagny le haut, men også opdagelse af Champagny (hovedbyen: lokale produkter…). Afhængigt af vejret og sneforholdene vil vi have mulighed for at tage en fantastisk og vild rute over en højderyg.
3 timers vandring. Højdeforøgelse: + 250m / – 750m.
Måltid og overnatning på refuge du bois.

Dag 5 – Slædehunde og snesko
Denne dag er opdelt i to halve dage.
Formiddagen vil være afsat til slædehunde. Transport med minibus til Saint Foy en Tarantaise (ca. 1 time og 15 minutter). I vil tage af sted i en lille gruppe for at få en tur og en introduktion til at køre en slæde. Du vil føle dig som en musher, der rejser gennem de store vidder i det nordlige område. Vi vil nyde samværet med disse robuste, men bløde hunde og den spænding, der hersker før afgangen med slæden. Den anden del af gruppen vil gå på sneskovandring i hjertet af granskoven med udsigt til de storslåede bjerge: Aiguilles rouges og Mont Pourri.
Picnicpause i hjertet af vildmarken.
Tilbage på snesko til Saint Foy.
Sidst på eftermiddagen, introduktion til isklatring.
1 times hundeslædetur og kørsel.
2 timers vandring. Højdeforøgelse: + 200 m.
2 timer isklatring.
Måltid og overnatning på refuge du bois.

Dag 6 – Snowshoeing og valgfrie aktiviteter
Denne morgen begiver vi os ud på en 3 timers vandring til Rosière-søen i Courchevel i 1650 m højde, en meget flot rute, en vinterstemning i en smuk skov.
Tilbage til Champagny sidst på eftermiddagen.
Fri eftermiddag, uden guide. Mulighed for skiløb: nedkørsel på Paradiski-domænet (Champagny / La Plagne) eller langrend på Champagny-domænet eller balneoterapi i Champagny eller opdagelse af landsbyen. Der er gratis shuttlebusser mellem Champagny le Haut og Champagny (afgang fra skiliftene). Aktiviteter er ikke inkluderet, skal bestilles og betales på stedet.
Nat og måltider på gîte.

Påkrævet udstyr

Et godt råd:
Let, vandtæt og isoleret tøj, fleece, undertøj, varme strømpebukser og sokker, en hat, handsker (to par kan skiftes, hvis de bliver våde), solbeskyttelse (creme, briller og kasket). En 30 liters rygsæk til dagen.
Et par varme, vandtætte sko, der er egnede til snesko.
NB: Vandtætte vandrestøvler og et par gamacher er tilstrækkelige til denne type tur.

Glem ikke :
En vandflaske og/eller isotermisk flaske, en lommekniv, en lommelygte eller en pandelampe, en personlig førstehjælpskasse, et dynebetræk.
Og for at få kolde måltider på en miljøvenlig måde skal du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Snesko, stave, sikkerhedsudstyr, hvis det er nødvendigt (skovle, sonder, DVA).

Bemærk venligst:
Hvis du kommer med dit eget tekniske udstyr, bedes du give os besked efter din tilmelding.

Forplejning

Morgenmad og aftensmad serveres varmt på overnatningsstedet.
Picnics spises koldt på marken.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering med fuld pension
udstyr til snesko- og hundeslædekørsel
Nødvendigt sikkerhedsudstyr
Rejse i minibus
4 dage med en lokal guide og 2 halve dage med en muskelfører
Isklatring under opsyn af en højbjergsguide

Teknisk niveau

En unik sneferie i hjertet af Vanoise National Park