Ankomst og afrejse

Reception søndag fra kl. 8.30. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 9.00.
Det tilrådes kraftigt at benytte muligheden for at ankomme dagen før.
Velkomst, morgenmad (8.30-10.00), uddeling af udstyr og forberedelse til kurset.
Afgang med minibus til Passo San Pellegrino sidst på formiddagen, picnic undervejs. Nat på Flora Alpina-hjemmet.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Lørdag – Hjemrejse til Argentiere.
Opholdet slutter omkring kl. 15.00.

Dag for dag program

Mandag afgår vi fra Passo San Pelegrino (1900 m) for at bestige Forca Rossa (2500 m), hvor passet giver dig mulighed for at begynde din rejse med en nedstigning til foden af den gigantiske sydside af Marmolada. I slutningen af nedturen kommer du til landsbyen Malga Ciapella (1500 m), hvor du tager en svævebane op til Marmoladas top i Punta Rocca (3200 m). Herfra venter en storslået nedstigning på gletsjeren til Fedaia-søen (2050 m). D+: 600m; D-: 2200m. Nat i Castiglioni-refugiet (2060m)

Tirsdag venter der gruppen en stor dag med en tur gennem Dolomitternes mineralverden og en spektakulær nedtur til Val Badia. For at skifte til Val di Fodom starter dagen med en opstigning på Porta Vescovo (2500m) eller Col De Paussa (2380m). Efter en smuk nedkørsel mellem dolomitklipper og lærkeskove fører en stolelift dig til Passo Pordoi, og derefter tager en spektakulær svævebane dig til toppen af Sas Pordoi (2950 m).
Herfra fører en kort stigning dig til Piz Boé (3150 m), hvorfra en storslået nedkørsel gennem Val di Mesdi fører dig til Corvara (1600 m). Gruppen tager en taxa til Passo Falzarego (2100m) og klatrer derefter op til refugiet med endnu en svimlende svævebane. D+: 650m; D-: 2200m. Nat på Lagazuoi-refugiet (2750m)

Onsdag, lidt klatring, med en dejlig nedkørsel fra refugiet på en nordlig skråning og 300m D+ for at nå enten Col de Locia eller Forcla di Lech. Fra disse to pas venter der en fantastisk nedkørsel i et meget vildt miljø, nemlig naturreservatet Fanes. Afhængigt af gruppens niveau og sneforholdene er det muligt at bestige endnu et pas, hvorfra man når frem til Val de Fanes, som er etapeafslutningen.
En taxa kører jer til Misurina ved foden af Tre Cime via Cortina d’Ampezzo. D+: 300 til 700 m; D -: 1700 til 2000 m. Nat på hotel i Misurina (1750 m) eller Antorno.

Torsdag fra Antornosøen til Casin di San Lucano (2800m) tilbringer du en dag med skiture med Tre Cime som kulisse. D+: 1000m; D-: 1000m. Overnatning på et hotel i Misurina (1750m) eller Antorno.

Fredag slutter du af med en tur i Tre Cime og en nedkørsel til Val Fiscalina til Sesto Val Pusteria. Tilbage med taxa til Flora Alpina-refugiet.
Nat på Flora Alpina.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Den kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Turski, støvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tage tilvalget “ski touring udstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset.

Vandflaske eller termokande, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, kvalitets-solbriller, kvalitets-briller, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør vejlede dig: sammensætning og bæreevne af tasken. Vær frem for alt praktisk.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytten. I nogle af de højtliggende hytter er der ikke andet vand end flaskevand, som du skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse den mængde vand, du skal bære, og for at give dig passende mad, tilbydes der halvpension i hytten (måltiderne leveres af hytteværten). Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen undtagelsesvis frokost, hvis gruppen beslutter sig for at spise på en restaurant ved middagstid under en overgang gennem et skiområde)
Tilsyn under hele opholdet, herunder 5 aktivitetsdage
Sko, rygsække, stigbøjler, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøger, skovl, sonde, slæder.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Teknisk niveau

Grand ski og Dolce Vita, skiløb, klatring, beundring: Dolomitterne i alle deres afskygninger.