Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (til rådighed om morgenen, brusere og bagagerum til din rådighed), udlevering af udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Hvis du forventer at ankomme efter kl. 15.00, skal du for at lette din modtagelse (indkvartering hos venner, organisering af niveaugrupper, udlevering af udstyr…) informere sportsbyen så hurtigt som muligt og oplyse dit forventede ankomsttidspunkt.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at få mest muligt ud af din første feriedag og begynde at glide.

Vores teams er praktisk til rådighed fra morgenstunden og giver dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedsråd, vejrudsigt, oplysninger om vejret, sneforhold, oplysninger om pisterne.
Om aftenen giver UCPA’s personale dig alle oplysninger om de superviserede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

4 til 5 sessioner fra mandag til fredag.
Gruppen sammensættes på grundlag af dine affiniteter, dine forventninger og dit tekniske niveau.

Sessionerne veksler mellem teknisk rådgivning, individuel rådgivning, opdagelse af de smukkeste pister i feriestedet, alt sammen med et maksimum af deling og sjov.

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede stået 1 til 3 uger på ski. Du kan stå på ski ned ad grønne og nogle blå pister med selvtillid. Du har styr på din hastighed og dine baner. Du er begyndt at lave parallelle sving på ski.
I denne uge vil din instruktør give dig alle de råd, du har brug for for at føle dig tryg på alle de blå og nogle af de røde pister. Du vil arbejde på dit engagement på pisten, du vil blive fortrolig med glat sne, og du vil teste dig selv på mere ujævn sne og mere ujævne pister, så du kan komme med i gruppen af “Mastery”-skiløbere i en kommende uge.

Teknisk niveau – Mastery

Du har opnået et “Mastery”-niveau, fordi du ved, hvordan du kan kontrollere din hastighed og dine baner på blå pister og på røde pister, når de er velpræparerede. Når pisten er ujævn, i hård sne eller i puddersne, er du mindre velbevandret … og det er det, du vil udvikle som teknikker i denne uge sammen med din instruktør.
I denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på alle røde pister (glatte, isede, ujævne), men også på nogle velpræparerede sorte pister i skiområdet. Denne lethed på denne type pister vil gøre det muligt for dig at komme i “Confirmed”-gruppen i de kommende uger med skiløb.

Teknisk niveau – Avanceret

Du har opnået et “bekræftet” niveau, fordi du kan stå på ski med lethed på alle pister i skiområdet, selv om du har mindre lethed, når terrænet er mere ujævnt (bump, is, pudder…).
Målet med din uge er at blive fortrolig med alle typer sne og skråninger (selv om du skal fortsætte med at glide for at forbedre din komfort), herunder at røre ved “pulver” for at kunne skifte til et “ekspert”-niveau i den næste uge af din ferie og hvorfor ikke til en offpiste-ferie.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, fordi du uanset terrænet og sneforholdene nemt og sikkert kan forbinde alle svingtyper (skråninger og store sving). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan møde på offpiste: stejle skråninger (op til 35°), bump, sne af forskellige kvaliteter (dyb, trafikeret, skorpet, frossen, …).
I denne uge skal du have det sjovt sammen med din instruktør, som vil forfine din teknik endnu mere og afhængigt af gruppens ønsker og vejr- og terrænforholdene vise dig en dejlig offpiste og de smukkeste pister og steder i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 jakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par handsker eller vanter, 1 skihue eller hjelm, 1 par UV-filterende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbestift.

Medbring en lille hængelås til at lukke din garderobe eller til at sikre dit udstyr, en vandflaske (eller en flaske vand) til at flytte og bære din picnic. Medbring også en beholder af typen “tupperware” på 30-40 liter og bestik til picnicen (daglig vask er mulig på stedet).

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

ski, støvler og stave, hjelm mod ekstra gebyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning
Skiudstyr
4 til 5 sessioner, 12 timer med instruktør

Teknisk niveau

Happy Winter 18-25 år: gratis skiløb i Pyrenæerne