Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad, indkvartering (om formiddagen har du til rådighed et lokale til at efterlade din bagage), udstyr og dit ski-pass gøres til rådighed fra første dag i kurset.

Selvstændig skiløb på skiområdet i Mont Blanc-dalen.

Sportslandsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag og komme i gang med at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle de informationer, du har brug for om de beledsagede sessioner, der starter næste dag: Gruppedannelse, mødetider, højdepunkter i ugen.

Hvis du har købt optionen “ankomst aftenen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (via mail eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørens kode. Du vil så finde en kuvert i dit navn og vejledning til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, aflevering af udstyr lørdag inden kl. 12.
Frigørelse af dit værelse senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen senest kl. 14.

Dag for dag program

Typisk dag – Heldagsudflugter med kold mad på pisterne. Fritidsdag om onsdagen. Du kan benytte lejligheden til at stå på ski i dit eget tempo, gå rundt i Chamonix, besøge havet af is, nålen ved middag, hvile…

Sessioner med vekslende tekniske råd, individuelle råd, opdage de smukkeste pister på stationen……. Alt sammen med maksimal deling og nydelse.

Teknisk niveau – Initieret

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers glidning. Du kommer ned grønne pister og nogle blå med tillid. Du kontrollerer din hastighed og dine baner. Du begynder at gøre sving med parallelle ski.
Denne uge vil din instruktør give dig alle råd for at være komfortabel på alle de blå pister og nogle af de røde pister. Du arbejder derfor med din forpligtelse til banen, du vil blive komfortabel med glat sne, og du vil teste dig selv på bumpede sne og baner for at integrere i en fremtidig uge med gruppen af skiløbere “Mestrer”

Teknisk niveau – Mestrer

Du har erhvervet et “mestrer” niveau fordi du ved, hvordan du kontrollerer din hastighed og din kørselsretning på de blå pister og på de røde, når de er vel forberedte. Når pisterne er bumpede, i hård sne eller i pulversne, er du mindre komfortabel… og det er hvad du vil udvikle som teknikker denne uge med din instruktør.
Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at manøvrere med lethed på alle røde pister (glatte, isede, bumpede) men også nogle vel forberedte sorte pister i skiområdet. Denne lethed på denne type piste vil gøre det muligt for dig at være i “Bekræftede” grupper for dine fremtidige skiuger.

Teknisk niveau – Bekræftet

Du har erhvervet et “bekræftet” niveau fordi du bevæger dig med lethed på alle pisterne i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere ujævnt (bunker, is, puddersne…).
Målet med din uge vil være at nu være komfortabel på alle sne og alle pister (selvom du skal fortsætte med at glide for at gøre denne lethed mere flydende), inklusive at røre ved “puddersneen” for at skifte til det næste ferieuge til et “ekspert” niveau og måske til en off piste ophold.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, for uanset terræn og sne, kan du nemt og sikkert udføre alle typer sving (snigende og store kurver). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan støde på off piste: stejle skråninger (op til 35°), bunker, sne af forskellige kvaliteter (dyb, trafikeret, skorpet, frosset, …).
Denne uge, nyd dig selv med din instruktør, der vil finpudse din teknik endnu mere, og afhængigt af gruppens lyst og vejret og terrænforholdene, vil han vise dig en pæn off piste og de smukkeste køreruter og spots i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Til skiløbet: 1 skijakke og 1 skibukser, 1 eller 2 trøjer eller fleece, 1 par varme tights, 1 par skihandsker eller vanter, 1 skihue eller hjelm, 1 par solbriller med UV-filter, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade.

Medbring en hængelås til at låse dit skab, en drikkeflaske og en lille rygsæk til at transportere dit kolde måltid.

Medbring dit eget håndklæde (sengetøj leveres af UCPA).

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning.
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Skiudstyr
23 timer i 4 dage med instruktør

Teknisk niveau

For at stå på ski hele dagen, er der kun en adresse: Chamonix-dalen!