Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30. Morgenmad, indkvartering (om formiddagen har du adgang til et lokale til at opbevare din bagage), udstyr og dit ski-pass til rådighed fra den første dag i kurset.

Selvstyret ski på skiløbsområdet i Mont Blanc-dalen.

Rådet fra sportslandsbyen: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-medarbejderne dig alle oplysninger om de indrammede sessioner, der starter fra næste dag: Dannelse af grupper, mødetider, højdepunkter i ugen.

Hvis du har købt “ankomstdagen før” -muligheden, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (via mail eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil derefter finde en kuvert i dit eget navn og anvisningerne til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, skal du aflevere udstyret lørdag inden kl. 12. Din værelse skal være tømt senest kl. 13. Afrejse fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Typisk dag – Dagsudflugter med koldt måltid på pisterne. Fri dag på onsdag. Du kan bruge den til at stå på ski i dit eget tempo, slentre rundt i Chamonix, besøge ishavet, Aiguille du midi, hvile …

Sessioner med skiftende tekniske råd, individualiseret rådgivning, opdagelse af de smukkeste pister på stationen …… alt sammen med maksimal deling og fornøjelse.

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede gjort 1 til 3 uger med glide. Du går ned i grønne pister og nogle blå i tillid. Du har kontrol over din hastighed og dine baner. Du begynder at lave parallelle ski sving.
Denne uge vil din instruktør give dig al den rådgivning, du har brug for for at være komfortabel på alle de blå pister og visse røde pister. Du arbejder derfor med dit engagement i pisten, du bliver komfortabel på glat sne og du vil teste dig selv på mere bølgende sne og pister for at integrere fremtiden i “Mesterskab” skiløbergrupper.

Teknisk niveau – Mestrer

Du har opnået et “Mestrer” niveau, fordi du kan styre din hastighed og dine baner på de blå pister og på de røde, når de er godt forberedt. Når pisten er ujævn, i hård sne eller i puddersne, er du mindre komfortabel … og det er det, du vil udvikle som teknikker denne uge med din instruktør. Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge sig uden besvær på alle de røde pister (glatte, isede, bølgede) men også nogle sorte pister, der er godt forberedte fra skiområdet. Denne komfort på denne type piste vil give dig mulighed for at være i “Bekræftede” grupper for dine fremtidige skiuger.

Teknisk niveau – Bekræftet

Du har opnået et “bekræftet” niveau, fordi du bevæger dig med lethed på alle pister i skiområdet, mens du styrer dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere ujævnt (bumps, is, puddersne …).
Målet med din uge vil være at være nu komfortabel på alle sne og alle pister (selvom det vil være nødvendigt at fortsætte med at glide for at gøre denne komfort flydende), inklusive røre ved “puddersne” for at skifte til en fremtidig ferieuge til et “Ekspert” niveau og måske til et Off-Piste ophold.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, fordi uanset terræn og sne, kan du nemt og sikkert udføre alle former for sving (korte og store sving). Din erfaring giver dig mulighed for at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan støde på off-piste: stejle skråninger (op til 35°), bumps, sne af forskellige kvaliteter (dyb, frataget, skorpet, frossen, …).
Denne uge, nyd dig selv med din instruktør, der vil finjustere din teknik endnu mere, og afhængig af gruppens ønsker og vejr- og terrænforhold, vil du opdage en smuk off-piste og de smukkeste løber og pletter i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Til skiløbet: 1 skijakke og 1 skibukser, 1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer, 1 varmt par strømpebukser, 1 par skihandsker eller luffer, 1 skihue eller en hjelm, 1 par UV-filtrerende solbriller, 1 skibrille, 1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbebalsam.

Forudse en hængelås til at lukke dit skab, en vandflaske og en lille rygsæk til at bære dit kolde måltid.

Medbring dit eget håndklæder (lagen leveres af UCPA).

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning.
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Skiudstyr
23 timer i 4 dage med instruktør

Teknisk niveau

Chamonix-dalen: Det smukkeste sted at stå på ski på fuld tid!