Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

På den første dag, hvor du øver dig på egen hånd i autonomi, giver vores teams dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pisterne…

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for, om UCPA, livet i sportsbyen, de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag til fredag, ca. 23 timers tilsyn, i form af hele dage, frokostpauser i form af picnic udenfor eller i særlige lokaler “off-sac” i skiområderne, afgang til skiområdet omkring kl. 9.00, kursusafslutning omkring kl. 15.45.

Mandag – Kontrol af deltagernes niveau på pisterne og ved siden af pisterne. Gruppens kendskab til de grundlæggende regler for offpiste-skiløb, sikkerhedsundervisning, briefing om D.V.A.-søgning.
Offpistekørsel i henhold til instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og bevidsthed om problemerne ved offpistkørsel for gradvist at strukturere gruppen med henblik på større sikkerhed og den bedste skikomfort i løbet af ugen. Træning i vandreture: brug af freerando udstyr. Første lille indvielsesvandring.

Tirsdag – Lokal piste og offpiste. Teknisk forbedring. Begreber om at bevæge sig i en gruppe uden for pisten. Instruktøren vil tilpasse sig de aktuelle forhold og vil foreslå enten negative pister for at udnytte de gode sneforhold i “freeride”-mode eller vil udnytte muligheden for at tage skind på for at finde behagelige forhold.

Onsdag – Hvile, skiløb på egen hånd, besøg Chamonix eller Aiguille du Midi.

Torsdag og fredag – Hovedvægten ligger på den gradvise gennemførelse af større ruter, stadig i freeride- og rando-temaet, vekslende med tekniske sessioner: forbedring og teknisk tilpasning til de forskellige terræner (skiløb i skoven, stejlere skråninger) og opdagelse af bjergmiljøet (omdannelse af sneen, valg af ruter og retninger).
Gennemførelse torsdag eller fredag i Vallée Blanche.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontroller venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Påkrævet udstyr

1 jakke og 1 par skibukser (til opstigningen, helst af gore tex-typen)
1 eller 2 trøjer eller fleecejakker
1 par varme strømpebukser
1 godt par skihandsker eller vanter (1 par tynde handsker til opstigningen)
1 skihue
1 par solbriller med UV-filter
1 skimaske
1 solcreme med høj beskyttelsesfaktor og 1 læbestift.

Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod varme.

Det anbefales at medbringe en hjelm (ikke stillet til rådighed af UCPA).

Medbring en rygsæk til din picnic og en vandflaske (eller termokande).

På offpiste-kurser skal du medbringe en 20-30 liters taske til at bære din skovl, sonde, ski eller snowboard.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Medbring en hængelås til at lukke dit skab og en anden til at sikre dit udstyr.

Freeride ski udstyret med turbindinger med indlæg, skind, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: D.V.A., skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokostpakkerne madpakker.
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, bedes du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Liftkort fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun kan besøges med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Toppen af off-piste skiløb, den mytiske White Valley!