Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Tashkent. Overnatning i flyet.

Dag 2 – Tashkent
Tidlig ankomst til Tashkent. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet. Sen morgenmad (afhængigt af flyets ankomsttid). Besøg af de vigtigste monumenter i den gamle bydel: Barak-Khans madrasa, Yunus-Khans og Kaffal-al-Sashis mausoleer, Kukeldashs madrasa, som blev en administrativ bygning under sovjetterne, og museet for kunsthåndværk. Overnatning på hotel i Tashkent

D-14 – Samarkand / Tashkent
Fri formiddag i Samarkand. Tog til Tashkent (300 km). Ankomst sidst på eftermiddagen. Sidste middag og overnatning på hotellet.

Dag 15 – Hjemrejse
Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære en afgang fra Tashkent D14 med overnatning i flyet og ankomst D15 eller en overnatning på hotellet D14 og en dagflyvning D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Tchimgan-bjergene (2 dage)

Dag 3 – Afrejse til Tchimganbjergene, 90 km fra Tashkent. I Beldersay (1600 m), stolelift (20′) for at stige til en højde på over 2300 m. Vandretur til vejrstationen (2500 m) på et godt spor, smuk udsigt over Tian-Shan-bjergene og Chirchik-flodens dal. Nedgang til en græsmark, picnic. Tilbage til bussen og transfer til landsbyen Tchimgan. 4-5 timers vandring. Overnatning på hotellet eller i en bungalow.

Dag 4 – Vandring til Kyzyl Djar-passet (1880 m) på en god sti. På en klar dag er der en smuk udsigt over Charvak-søen. Efter picnicen fortsætter vandreturen til Charvak-vandreservoiret. 5- 6 timers vandring.
Tilbage til Tashkent. Aftensmad og overførsel til togstationen for at tage nattoget fra Tashkent til Bukhara.

Bukhara

D5 – Tidlig ankomst til Bukhara. Besøg i Bukhara, en af de ældste byer i Centralasien, med mange monumenter, blandt hvilke Ulugh Begh-madrassaen, bygget af Tamerlanes barnebarn i 1417, Liab-i-Khaouz-komplekset, der samler madrasserne Koukeldash (1568) og Nadir Divanbegi (1622), Bolo Khaouz-moskeen og Ark-citadellet og dets volde, skiller sig ud. Overnatning på hotellet.

D6 – Opdagelse af Bukharas omgivelser. Besøg i den sidste emirs sommerresidens (19. århundrede) og Bakhaoudin Nakshbandi’s hellige sted. Fri eftermiddag. Overnatning på hotellet.

D7 – Transport til “Aydar” yurt-lejren i Kizil-Kum-ørkenen (200 km, 4 timer). Undervejs kan du stoppe i oasebyen Nourata og besøge Djuma- og Nour-moskeerne (16. og 17. århundrede) med den hellige kilde. Ankomst til lejren om eftermiddagen. Fra toppen af en klit kan vi beundre solnedgangen over Aydarkul-søen og bjergene i det fjerne. Overnatning i en kasakhisk jurte.

D8 – I Kizil-Koum-ørkenen
Gåtur til den store Aydarkul-sø (8 km), mulighed for at bade. Mulighed for at ride på en baktrisk kamel, godt klemt ind mellem dens to pukkler, meget mere behageligt end på en dromedar. Picnic og hvile. Tilbage til yurtlejren. Nat under jurten.

Vandring i Yanguiliksay-massivet (3 dage)

Dag 9 – Transfer til landsbyen Sentob, der ligger i 900 m højde i en grøn dal, der står i kontrast til ørkenens og steppens tørhed. Første etape af vores vandretur begynder med en opstigning til Fozilmon-søen (1640 m). Fra passet har vi en fantastisk udsigt over bjergene. Højdemæssig stigning på 700 m, 5-6 timers vandring. Vi overnatter i telte i 1600m højde nær Fozilmon-søen.

D10 – Vandring langs en flod til landsbyen Sob. Ankomst til landsbyen gennem valnøddeplantager. Højdemæssig stigning -700 m, 5-6 timers vandring. Frokost i landsbyen, derefter transport med bus til landsbyen Oukhoum og en kort vandretur på 3,5 km til vores værters hus. Indkvartering. Aftensmad og overnatning hos de lokale.

D11 – Om morgenen let vandretur til landsbyen Hayat, observation af mufloner i en stor indhegning nær landsbyen. Tilbage til det lokale hus og frokost. Højdemæssig stigning – 300 m, ca. 3 timers vandring. Om eftermiddagen, valgfri bjergvandring til Asraf-landsbyen (tadsjikisk landsby). Højdemæssig stigning – 550 m, 3-4 timers vandring. Middag og overnatning hos lokalbefolkningen.

Dag 12 – Kørsel til Samarkand (220 km, 4 timer). Undervejs, opdagelse af bomuldsmarker. Indtjekning på hotellet og opdagelse af den store plads Registan, hvor vi kan beundre tre monumentale madrasser (XV-XVII. århundrede) og Gour Emir (“suverænens grav”), Tamerlans mausoleum. Overnatning på hotellet.

D-13 – Samarkand
Dag dedikeret til Samarkand, den legendariske by på Silkevejen: Chakh-i-Zinda-komplekset, 12 mausoleer fra det XIV-XV århundrede, Samarkands basar, som giver alle mulighed for at finde deres lykke blandt de mangefarvede boder, Bibi Khanum, den største moské i Centralasien med sin enorme blå kuppel, Ulugh Begh-observatoriet. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 mellemstor rygsæk til dagen (30/40 liter)
– 1 rejsetaske, der skal bæres af muldyrene eller bærerne (undgå kufferter!).
– 2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose/dyne, mere eller mindre varm alt efter årstiden (komforttemperatur mellem 0° og +10°, se afsnittet om klima)
et par T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Trøje af uld eller fleece
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Shorts
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat
Handsker
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflaske i aluminium
Lommekniv.

Til vandring
Robuste trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par sokker til vandreture.

Campingudstyr: telte, campingmadrasser, fælles køkkenudstyr.
Bemærk venligst, at der ikke stilles en sovepose til rådighed.

Forplejning

Under vandreturen serveres kolde måltider til middag og varme måltider om aftenen, tilberedt af en kok. Måltider i byen på restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Alle måltider
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte)
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Ørkener, bjerge og mytiske byer i Centralasien, Bukhara og Samarkand.