Ankomst og afrejse

D1 – Flyrejse Paris / Palermo
Ankomst af flyet til Palermo. Velkomst af din guide og transport til vores indkvartering i byens centrum. Ifølge din tidsplan, første opdagelse af Palermo til fods. Palermo har længe været en korsvej mellem øst og vest og afspejler stadig alle de civilisationer, der har fulgt hinanden. Vi vil opleve en by med tusind kontraster, der vrimler og er hektisk, hvor populære markeder står side om side med gamle paladser. Middag på en lokal restaurant.

D8 – returflyvning til Frankrig
Morgenmad og transport til Palermos lufthavn for det internationale fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Scopello / Zingaro naturreservat
Afrejse om morgenen til vores nye indkvartering for at efterlade vores bagage. Derefter kører vi til Zingaro-naturreservatet i provinsen Trapani. Det er det første naturreservat, der blev oprettet på Sicilien i 1961, og det indeholder mange endemiske arter på 1700 hektar og 7 km kystlinje. Det er et paradis for vandrere og et ideelt sted for fuglekiggere, og det er et ideelt levested for falke og ørne, der kommer her for at yngle. Vi vil nyde et storslået panorama af turkise bugter og bugter, mens vi følger stien langs kysten. Picnic frokost, badning mulig. Tilbage til fods til hotellet i Scopello.
5 timers vandring, højdeforskel +500m / -530m.

Dag 3 – San Vito Lo Capo / Monte Monaco
Transfer til den lille maleriske by San Vito Lo Capo. Byen var engang en vigtig fiskerby, men i dag er byens vigtigste aktiver den lange strand og det turkisblå hav, som ikke har noget at misunde de vestindiske øer. Gå en tur på Monte Monaco, som dominerer bugten, og slentre gennem San Vito Lo Capos bymidte. Picnic frokost. Transfer tilbage til Scopello. Aftensmad på egen hånd.
3 timers vandring / højdeforskel +480m / -350m.

D4 – Naturreservatet Monte Cofano / Trapani
Transfer til naturreservatet Monte Cofano, der ligger mellem kommunerne Castelluzzo og San Vito Lo Capo. Den rige middelhavsvegetation står i kontrast til bjergmassivets barske former, hvis vægge åbner sig mod grotter, der har været beboet siden stenaldertiden. Picnic frokost, badning mulig. Transfer til Trapani, hvor vi tilbringer 3 nætter. Strandpromenaden giver byen et orientalsk præg, og de smalle, snoede gader er fulde af charme. Middag på en lokal restaurant.
4 timers vandring, højdeforskel +250m / -250m.

Dag 5 – Levanzo
Overfart med hydrofoil til den lille ø Levanzo. Levanzo er en lille ø på 5 km2, der ånder af ro og er ideel til en dag med afbrydelse uden biler (forbudt på øen). En dejlig gåtur på øen for at nyde den smukkeste udsigt over Egadi-arkipelaget, naturen og de små bugter med turkisblåt vand. Tilbage til Trapani, middag og overnatning.
3h30 vandring, højdeforskel +200m / -200m.

D6 – Erice / Saltfabrikken i Trapani
Gå op for at besøge den lille landsby Erice i 750 meters højde. Landsbyen har en middelalderlig arkitektur, men dens oprindelse er meget ældre. Vi vil nyde dens smalle brostensbelagte gader, dens små gårde, udsigten over Trapanibugten og Egadiøerne, landskabet inde i landet og saltmarkerne. Vi vender tilbage til Trapani om eftermiddagen for at nyde det historiske centrum og strandpromenaden. Aftensmad på fritid og overnatning.

D7 – Segesta / Palermo
Vi kører til Segesta (ca. 35 km fra Trapani) og besøger det arkæologiske område, hvis to vigtigste bygninger er templet (ufærdigt) fra slutningen af det 5. århundrede f.Kr. og det antikke teater. Om eftermiddagen kører vi til Palermo for at opleve denne bys pulserende atmosfære fuldt ud. Aftensmad og overnatning.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten i lastrummet må ikke overstige 15 kg):
1 lille rygsæk (20-30 liter) til dagsvandringer.
1 stor rygsæk eller kuffert.

Anbefalet personligt udstyr: : Pas på! I 2000 meters højde på Etna kan det være 12 °C koldere end i Catania!
Bukser
Skjorter / T-shirts
1 trøje eller polarpels
1 sweatshirt
1 varm vindjakke
Handsker, hat
Kasket eller hue
1 badedragt
Aftentøj
Solbriller
1 pandelampe
1 vandflaske (1 eller 2 liter)
1 lommekniv til flere formål
Toiletartikler
Solcreme
Et lille personligt apotek.

Til vandring
Trekkingsko med god støtte til anklerne og højt skaft
Vandrestave anbefales kraftigt
2 til 3 par vandresokker.
Til aftenen: kondisko eller andre behagelige sko.

Bemærk venligst: vandrestøvler og rygsæk leveres ikke!

Forplejning

Der lægges særlig vægt på tilberedningen af måltiderne. For det meste er frokosterne picnics baseret på lokale produkter.
Om aftenen spiser man på en restaurant eller et pizzeria.

Inkluderet med rejsen

Måltider (undtagen frokost på D1, middag på D3, D5 og D6 samt måltider på D8)
Lokal transport og overførsler
Indkvartering
Tilsyn af en fransktalende guide
Besøg i Segesta Park
Bus- og svævebanebilletter til Trapani
Sejltur med flyvebåd Trapani / Levanzo

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Et andet ansigt af Sicilien