Ankomst og afrejse

Fredag: besøg i Zadar og overnatning i lokal indkvartering. Kontakt UCPA Croisières-centret på telefon 02 97 05 50 50 50 for at finde ud af, hvor vi skal mødes.

Sammensætning af besætningerne, opfølgning af sikkerhedsbriefing.
Udarbejdelse af menuerne til krydstogtet, proviantforsyning.
Afgang fra marinaen i Zadar om lørdagen.

Kurset slutter fredag på samme sted i Zadars marina. Besætningen renser båden, inden den forlader skibet.

Dag for dag program

I løbet af ugen vil du lære at sejle eller forbedre dine færdigheder alt efter dit niveau. Du deltager i manøvrerne om bord og skifter mellem de forskellige positioner (vende, drejning, hejse og justere sejlene, meteorologi, deltagelse i navigationsprogrammet og mellemlandinger). Livet om bord er organiseret dagligt, så I deltager alle i tilberedning af måltider, rengøring og oprydning af båden.

Nybegyndere lærer sejlads og de grundlæggende principper for kystsejlads at kende. I sejler i gennemsnit 6-8 timer om dagen (afhængigt af vejrforholdene), kun om dagen.

Turen er krydret med højdepunkter som f.eks. opdagelse af maleriske landsbyer, der ligger gemt bag hvert punkt, sejlads i Sibenik-slugterne for at komme op til Vis, en bevaret og autentisk ø. Inden krydstogtet afgår lørdag, besøger du byen Zadar, en juvel af natur og kultur, og tilbringer din første nat i en lokal indkvartering. Herefter tilbringer du dit ophold om bord på en sejlbåd, der er udvalgt på grund af sin teknik og manøvredygtighed under alle omstændigheder.
Om aftenen spiser I middag på dækket og nyder solnedgangen eller tager en drink på terrassen i en af de mange lystbådehavne.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt.
I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der nemt kan gemmes væk om bord, og tag ikke en hård kuffert med. Bådens charterselskab stiller lagner, puder og håndklæder til rådighed for besætningen. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en sovepose eller håndklæder.
Medbring skridsikre lukkede sko (tennissko), en lommelygte eller pandelampe, sejlerhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit eget personlige apotek med smertestillende, smertestillende og antiinflammatoriske lægemidler. Medbring også havsæbe til vask, og glem ikke at medbringe badetøj. Du kan også tage finner, maske og snorkel med, hvis du ønsker det.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at medbringe en vindjakke eller en let vagtjakke.

Vores både fra 9 til 12 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
– To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
– Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
– En hyggelig salon.
– Et fuldt udstyret køkken.
– Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge vådservietter og “havsæbe” for bedre at forvalte ferskvandet om bord.

Forplejning

Mad til hele sejlugen leveres i begyndelsen af kurset. Måltiderne indtages om bord på båden.
Du bedes afsætte 20 euro pr. dag og pr. person til kassen om bord (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Lokal indkvartering den første nat og derefter indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Oplev Kroatiens pragt på et sejlkrydstogt