Ankomst og afrejse

Søndag – Velkommen fra kl. 14.00. Udstyr. Briefing og sidste forberedelser fra kl. 18.00.

Lørdag – Tilbage med minibus (1 time) til UCPA-centret i St-Lary Soulan. Kurset afsluttes kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Afrejse i minibus til Pyrenæernes nationalpark. Vi passerer Hourquette d’Héas og Col de la Sède for at nyde en af de smukkeste udsigter over Troumouse-kredsen. Nedkørsel til Héas og dets historiske kapel. Nat i en hytte.
6 timers vandring. Højdeforskel: +1100 m -1250 m.

Tirsdag – Estaubé er på programmet. De mange flokke ledsager os i dette cirque. Vi passerer Hourquette d’Allans. Derefter går vi mod toppen af Piméné (2801 m), DET udsigtssted i Gavarnie-kirken. Nedkørsel til Espuguettes-refugiet. Solnedgang på Vignemale…med en drink i hånden…
7h30 vandring. Højdeforskelle: +1600 m -1100 m.

Onsdag – Vi angriber Gavarnie-kirken! Efter en original tilgang til foden af det store vandfald (423 m højt), går vi tilbage op til refuge de la brèche i hjertet af cirqueet via Echelle des Sarradets. Atmosfære garanteret!
Nat i høj højde (2600 m) i et refugium.
5 timers vandring. Højdeforskelle: +1050 m -500 m.

Torsdag – Tidlig afgang til en solopgang ved Brèche de Roland. Derefter venter os en dag uden for tiden med stemningsfulde navne for kendere: Salaron, Aguas Tortas, Vire des Fleurs, Planeta San Fertùs. Uforglemmelige øjeblikke på “cabeza” i Ordesa-kløften, en af de dybeste kløfter i Europa. Nat i Goritz-refugiet ved foden af Mont Perdu (3355 m).
8 timers vandring. Højdeforøgelse: +600m -900m.

Fredag – Vi begiver os til det øvre Goritz-pas for at få fodfæste på den luftige “Faja de las Olas”. En højbjergsrute med udsigt over Anisclo kløften… en favorit blandt eventyrere. Vi passerer Anisclo-passet, ugens sidste pas… Nedkørsel til Pineta-dalen, en af de mest berømte nedkørsler på GR11. Mulighed for en dejlig variant: Tormosa-åre! Nat i Pineta-hytten. 7 timers vandring. 8 timer ad den alternative rute. Højdemæssig stigning: +400m – 1350m.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline-type), fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex-type), regnkappe, regnbukser, shorts, badedragt, lærredsbukser, strømpebukser, hue, et par handsker, halvhøje sokker (Bouclette-type), lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske, en lille plastikboks til picnic (30-40 cl) og bestik (kan vaskes på stedet), kniv, lille lommelygte, en stor plastikpose, en toilettaske og handsker og en lille førstehjælpskasse, toiletpapir, lommepenge, sovepose eller “kødpose”, et par klipklappere og badebukser til balneoterapicentret (piréneîka trin 2). Hvis du sover dårligt, skal du huske at medbringe ørepropper.
På refugierne er der tæpper, så det er ikke nødvendigt at medbringe en sovepose. Det er dog tilrådeligt at medbringe et sækkelagen (“kødpose”).

Under alle omstændigheder kan tingene efterlades ved udgangspunktet og hentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget mod insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk. * Padler*.
Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Picnic frokost og varmt måltid i refugiet om aftenen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Velkommen til denne fantastiske vandretur!