Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Lima.
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-20 – Fly Tacna – Lima, et par timers ventetid i lufthavnen, derefter internationalt fly. Gratis måltider. Nat på flyet.

Dag 21 – Ankomst af flyet.

Dette program gives som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Lima til Titicacasøen (Bolivia)
Flyrejse Lima-Juliaca (1 time 40). Via Puno køres til Bolivia langs Titicacasøen. Kryds den bolivianske grænse, inden du ankommer til den lille by Copacabana, der ligger på bredden af Titicaca-søen (3820 m), verdens højeste sejlbare sø. 180 km, 3 timers kørsel. Overnatning på hotellet.

Solens ø ( Isla del Sol)
D3 – Om morgenen overfart med motorbåd til Solens Ø (2 timers sejlads). Opdagelse af øen til fods, overnatning på hotellet på øen i landsbyen Yumani (4000m).

Dag 4 – Ned ad de næsten 500 trin på den storslåede stentrappe, der fører os til Inkafontænen, og derefter til pontonen, hvor vi møder vores båd. Efter et kort stop i den sydlige del af øen for at besøge Pilko Kaina-paladset fortsætter vi sejladsen (20′) til Yampupata-halvøen. Vandretur til Lourdes Jomfruen og derefter tilbage i bil til Copacabana. 4 timers vandring, 250 m højdeforskel. Vej til La Paz, Bolivias politiske hovedstad. 150 km, 3h30 kørsel. Fri middag. Nat på hotellet.

Dag 5 – La Paz
Fri dag i La Paz. Den bolivianske (administrative) hovedstad ligger mellem 3000 og 4000 m med Illimani-gletsjerne i baggrunden. Frit besøg i den koloniale del, Murillo-pladsen, katedralen, troldmandsmarkedet, guld- og tekstilmuseet. Gratis måltider. Nat på hotellet.

Vandretur i Royal Mountain Range (5 etaper)

Dag 6 – Afgang med minibus til Khotia-søen, der ligger i 4450 m højde i de bolivianske Andesbjerge i Cordillera Royale. Den første etape af vores vandring er en opstigning til et pas i 4700 m højde, hvorfra der er en smuk udsigt over Khara- og Khotia-søerne og Warawaranis snedækkede tinder. Nedturen over passet, der er lidt svimlende nogle steder, til Taypi Chaka- og Sora Khota-søerne (4300 m). Sidste stigning til vores lejr nær Ajwani-søen.
Højdeforøgelse +600m / -450m, 3 til 4 timers vandring. Overnatning i telte i 4600m højde.

Dag 7 – En smuk etape med 2 pas på programmet. Først Tira Kkollu-passet (4830m), før en nedstigning til Sishtaña-søen (4650m). Derefter, efter picnic, Jachcha Jipiña-passet (4900m). Stejl, men hurtig og behagelig nedkørsel på en sandskråning til Juri Kkota-søen. Meget flot lejr med udsigt over søen og Condoriri.
Højdeforøgelse +600m / -500m, 5h30 vandring. Overnatning i telte i 4700m højde.

D8 – Om morgenen går vi en lidt stejl stigning (med reb) til Laguna Congelada (den frosne sø) i 4880 meters højde. Stedet er pragtfuldt med Condoriri-gletcheren, der slutter sit løb i søens turkisblå vand. Efter en god pause på dette magiske sted stiger vi op til Paso Austria (østrigsk pas, 5140 m).
Fra passet er det muligt (valgfrit, men anbefales) at tage en afstikker til Austria-toppen (5300m). Det er en hård klatring gennem grus, men på toppen er udsigten over Condoriri-glaciarmassivet betagende. Nedkørsel til Laguna Chiarkhota, Condoriri og Pequeño Alpamayo’s basecamp.
Mindste stigning + 500 m / – 450 m 6 timers vandring. Overnatning i telte i nærheden af søen i 4700 m højde.

Dag 9 – Lang og storslået etape, som starter med en opstigning til Cerro Aguja Negra-passet (5000 m). En lang nedtur på en let hældning mod Tuni-søen (4450m). En traverse fører os til den forladte mine La Esperanza. Picnic i et område med søer med storslåede farver, derefter en lang stigning op ad en smuk gletsjerdal.
7.30 minutters vandring. Nat i telte (4700m) over for Wayna Potosis lodrette væg.

D10 – Sidste etape, kun om morgenen. Stejl opstigning til Tajlla Whillki-passet (5000 m), fantastisk udsigt over altiplano og byen El Alto, over La Paz. I det fjerne kan vi se Titicacasøen samt de store vulkaner Sajama (6540m) og Parinacota (6350m) på den chilenske grænse, 300 km mod syd. Vi kører ned til den forladte mine ved Milluni-søen (4600m), hvor vores køretøj venter på os. 3 timers vandring. Picnic og tilbagevenden til La Paz (40 km, 2 timers kørsel). Aftensmad i fritiden. Nat på hotellet.

D-11 – Sucre
Transport til La Paz lufthavn og fly til Sucre. Frit besøg i de koloniale kvarterer i Bolivias forfatningsmæssige hovedstad, der er opført på listen over verdensarv. “Byen med det evige forår”, der ligger i 2700 m højde, har et meget behageligt klima. Gratis måltider. Nat på hotellet. (NB: Afhængigt af flymuligheder er afrejse mulig D10 eftermiddag).

Dag 12 – Potosi
Bus til Potosi (150 km, 3 timers flyvning). Med sine sølvminer og sine mange koloniale barokkirker er Potosi en del af “verdensarven”. Besøg i minerne på Cerro Rico, “det rige bjerg”, som dominerer byen. På erobringstidspunktet gav disse miner rigdom og magt til det spanske imperium. Om eftermiddagen besøg i Casa de la Moneda, hvor sølvmønter blev præget. Fri tid til frokost. Nat på hotellet.

Salar af Uyuni
D-13 – Bus til Uyuni (4 timers kørsel), derefter afgang med 4×4 til Uyuni-salaren (3650 m), verdens største saltørken. I hjertet af Salaren besøges Incahuasiøen, der er af vulkansk oprindelse og dækket af stromatolitter og kæmpekaktusser.
Gennemkør Salaren til dens nordlige ende, ved foden af vulkanen Tunupa, før du ankommer til Jirira. 4 timers kørsel. Nat i et refugium i Jirira (3700 m).

D-14 – Afgang med 4×4 mod syd.
Undervejs, inden vi forlader Salar, besøger vi en saltudvinding i Colchani, “salthotellet” og derefter lokomotivkirkegården i Uyuni. Vi følger cordilleraen og når frem til de første “lagunas” i det sydlige Lipez, der er rige på mineraler og befolket af lyserøde flamingoer og andre fugle fra høj højde. 6 til 7 timers kørsel i en 4×4. Overnatning på refugiet i Quetena eller Villamar (4150 m).

Dag 15 – South Lipez – Bestigning (valgfri) af vulkanen Uturuncu (6008 m)
Tidlig opvågning og transport i 4×4 ad et gammelt spor, der fører til et svovlkrater indtil 5400m højde. Vi starter til fods og følger mere eller mindre stien til et pas i 5700m højde. Stigningen er let med spektakulære udsigter over altiplano og søer. Efter passet bliver stien stejlere, før den letter igen. Åndedrættet bliver kortere, men vi er akklimatiseret, og det er kun få, der ikke når toppen. Fra toppen nyder vi en 360°-udsigt over altiplano. Nedturen er hurtig og let og går ofte direkte ned i asken. 3 timer til 3.30 timer til fods, 700 m højdeforskel. Tilbage med 4×4 og overnatning på refugiet i Quetena. 3,5 timer i 4WD frem og tilbage.

Dag 16 – Laguna Colorada
Afgang med 4×4 til Laguna Colorada (4300 m), en rød sø (nogle gange lysende orange og andre gange bordeauxrød), som er hjemsted for en koloni af flere tusinde lyserøde flamingoer. Vi krydser et pas i næsten 5000 m højde, inden vi stopper ved Sol de Mañana-området (4850 m), der er berømt for sine gejsere, fumaroler og mudderbassiner. På vores vej kommer vi til den berømte Salvador Dali-ørken og dens overnaturlige landskaber med lyse okkerfarvede toner, der er spækket med isolerede klipper. Ankomst til de termiske kilder i Polques (badning mulig). Nat i et refugium (4400m).

D17 – Laguna Verde og passage til Chile
Om morgenen kort vandretur på bredden af Laguna Verde (4300 m) ved foden af vulkanen Licancabur (5916 m).
Tidlig eftermiddag afgang mod Chile. Efter et sidste pas krydser vi den boliviansk-chilenske grænse og går ned til landsbyen San Pedro de Atacama (2400m), en stor by med ca. 5000 indbyggere, som har bevaret sin blandede koloniale og indianske karakter. 2 til 3 timers kørsel. Aftensmad på egen hånd. Nat på hotel i San Pedro.

D-18 – Saltkæden og Månens dal (Chile)
Fri formiddag i San Pedro. Om eftermiddagen udflugt til Saltkæden og Månens dal. Gå gennem et storslået landskab med klitter og takkede kalkstensbjerge. Tilbage til San Pedro. 2 til 3 timers kørsel.
Sidst på dagen transfer til Calma og afgang med komfortabel natbus til Arica på Stillehavskysten i det nordligste Chile. Gratis måltider. 700 km, 9 timers kørsel, nat i bussen.

D-19 – Besøg i Arica og hjemrejse til Peru
Om morgenen besøg på markedet i Arica og geoglyfferne i San Miguel d’Azapa. Om eftermiddagen, gå rundt i byen og fiskerihavnen, derefter transfer til Tacna i Peru. 2.30 til 3 timer i bil. Gratis måltider. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må ikke overstige 15 kg).
– 1 mellemstor rygsæk (højst 40 liter) til at bære dagens ejendele, kamera, vindjakke, regnkappe, evt. fælles frokost, 2 vandflasker på 1 liter.
– 1 sportstaske eller 1 rejsetaske, der skal bæres af pakdyrene eller af assistancekøretøjet.

Anbefalet personligt udstyr: Vær opmærksom på at medbringe meget varmt tøj, da temperaturen kan falde til -10° eller -15° om natten.
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
2 fleeces (1 let og 1 varmere)
varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par meget varme handsker og vanter
Shorts
Badedragt
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse
Valgfrit: “kødpose

Til vandring
Solide, vandtætte bjergsko med hakket sål og god støtte til anklerne
Tennissko til om aftenen
Et par par varme vandresokker

Til overnatning
Meget varm dyne (-20 °C)

Kollektivt udstyr, 2-sæders telte, skummadrasser (medbring en selvopblæsende Thermarest-madras for din komfort).
Bemærk venligst: Der leveres ikke sovepose.

Forplejning

Picnic til frokost og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, baseret på friske lokale produkter, når det er muligt.
Af praktiske årsager er måltider i byen ikke inkluderet: 15 måltider i Lima, La Paz, Sucre, Potosi, San Pedro de Atacama, Arica og Tacna. Der skal afsættes et minimumsbudget på 150 euro.

Inkluderet med rejsen

Lokale flyvninger og overførsler
Indkvartering
Mad undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Adgangsgebyrer til de steder, der er nævnt i programmet
Kollektivt udstyr (telte)
Alle de tjenester, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Fra Bolivia til Chile, en (meget) sporty tur gennem Andesbjergene