Ankomst og afrejse

Dag 1 – Afrejse fra Paris.
Natflyvning til Mauritius (ca. 11 timer og 45 minutter).

Dag 2 – Ankomst til Mauritius / Fly til Rodrigues (1h30)
Modtagelse i lufthavnen Plaine Corail (Rodrigues). Transfer til vores indkvartering. Frokost og briefing af din guide. Nat og middag på stedet.

D-16 – Lufthavnstransport
Fri formiddag og frokost. Transfer til lufthavnen og flyvning til Frankrig med overnatning.

D17 – Ankomst til Paris.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Afhængigt af flyveplanerne kan nogle dage blive omvendt.

Dag for dag program

Dag 3 – Grande Montagne-reservatet
Transport til Grande Montagne-reservatet, et beskyttet område, der forvaltes af Mauritius Wildlife Foundation, og som huser alle øens plantearter (lille museum i receptionen). Mange endemiske arter er blevet genplantet i denne 30 hektar store park med det formål at beskytte Rodrigues’ plantearv. Efter at have besøgt en del af dette reservat kan man på en kort vandretur mod de smukkeste strande i syd følge en kyststi forbi Anse Bouteille (berømt snorkelsted), Trou d’Argent eller Saint François. Svømning og picnic. Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning.
Ca. 3 timers vandring, højdeforskel -250 m.

D4 – Madagaskisk bjerg / Tyrolerpassage / Cascade Victoire
Vandretur til sydkysten af lagunen. På Montagne Malgache er der mulighed for at prøve en tyroler-traverse (flere ruter mulige; betales på stedet 25€/person). Vandretur til Cascade Victoire, et ideelt sted at observere de stråtækte fugle … Om bord på en båd og snorkling for at opleve den rige og velbevarede havbund på Ile aux Chats … Grillmad på øen, badning. Tilbage til overnatningsstedet, middag og overnatning.
3h30 vandretur, højdeforskel -250m. Valgfri tyrolertracé (45 minutter). Transfer med båd (40 minutter for en enkelt tur).

Dag 5 – Mont Goyave / Banana River
Vandretur til Mont Goyave og derefter til stranden Rivière Banane, et berømt sted for snorkling. Første svømmetur, picnic frokost. Tilbage til vores indkvartering ad en sti langs kysten, middag og overnatning på vores indkvartering.
3 timers vandring, højdeforskel +50m / -300m.

D6 – Saint Gabriel / Plaine Corail
Transfer til Saint Gabriel og afgang til en vandretur mod sydvest og Plaine Corail. Stien krydser Rodrigues’ centrum med en storslået udsigt over lagunen. Passage gennem Rivière Coco og ankomst til Plaine Corail til en picnic frokost. På vejen tilbage er der mulighed for at stoppe ved et honningproduktionssted. Kvaliteten af den honning, der produceres i Rodrigues, er anerkendt i hele verden; fraværet af forurening og de sjældne essenser, som bierne samler (nogle endemiske planter), gør det til et unikt produkt. Tilbage til vores indkvartering, middag på stedet.
3h30 gåtur.

D7 – Reservatet François Leguat
Transport til den sydvestlige del af øen til skildpadde- og grottereservatet (eller François Leguat-reservatet). Det oprindelige projekt, der blev indviet i 2007, havde til formål at genskabe det oprindelige økosystem på Rodrigues for 300 år siden, før den ukontrollerede kolonisering forårsagede skader (massakre på alle skildpadder på øen, skovrydning osv.). I denne 10 hektar store park lever mere end 2000 skildpadder fra Madagaskar og Aldabra, men også ekstremt sjældne flagermus. Besøg i den “store grotte”, der ligger under reservatet, en af de 11 grotter, som er en del af en velanlagt labyrint. Picnic frokost, svømning og tilbagevenden til vores indkvartering. Aftensmad og overnatning.
Besøg på mellem 2h30 og 3 timer.

Dag 8 – Port Mathurin
Transport til Port Mathurin, den regionale hovedstad og øens eneste havn. Denne by med 6.000 indbyggere, der er opkaldt efter en af de allerførste bosættere på Rodrigues – Mathurin Bréhinier – byder på et venligt og muntert ansigt. Besøg i basaren (marked med lokale produkter, kunsthåndværk…). Frokost på en restaurant, afslutning af dagen på en strand. Tilbage til vores indkvartering, middag på stedet.

D-9 – Mapou-sletten / Coconut Island Reserve
Transfer til Cascade Pistache og afgang til en vandretur på Mapou-sletten i den yderste vestlige del af øen. En let sti fører langs gårde og gennem små landsbyer til Pointe Mapou. Boarding til Cocos Island, en lang stribe af klart sand midt i lagunen… Den er dækket af kokospalmer, filaos og akacietræer og er hjemsted for tusindvis af fugle. Besøg i reservatet med en af øens rangers, svømning og frokost på stedet. Tilbage med båd til Rodrigues. Aftensmad og overnatning på vores indkvartering.
2h30 vandring / 45mn bådtur (en vej) + idem retur.

D10 – Mapou-sletten / Pistacie-vandfaldet
Transport om morgenen til Cascade Pistache og dens hængebro. Afgang til en vandretur til koralsletten på den sydlige del af øen. En let sti går langs gårde, små landsbyer på en vild slette indtil Pointe Corail. Svømning og frokost på stedet. Aftensmad og overnatning på vores indkvartering.
4 timers vandring, højdeforskel +150m / -150m.

Dag 11 – Fri dag
Mange aktiviteter mulige på Rodrigues (dykning, udflugt, scooterudlejning, betales på stedet). Fri frokost.
Tilbage til vores indkvartering om aftenen, middag på stedet.

D-12 – Mauritius
Transfer til Rodrigues lufthavn, fly til Mauritius. Indkvartering i 4 nætter i bungalows (afhængig af afgangstidspunkt, frokost i Rodrigues eller Mauritius). Fri tid om eftermiddagen. Aftensmad på stedet.

D-13 – Vandretur i den sydlige lagune
Om morgenen vandring mod sydkysten ad en altansti, der løber langs smukke klipper. Stop ved Souffleur, et af mauritianernes yndlingssteder. Souffleur er en slags naturligt hulrum, hvor havet suser ind og ud som en gejser med en øredøvende larm. Picnic frokost. Fortsættelse af vores vandretur, badepause. Tilbage til vores indkvartering om eftermiddagen. Aftensmad og overnatning. Vandretur på 3h30.

D-14 – Mahebourg-øerne
Bådtur fra Blue Blay til Mahebourg-øerne. Sejlads mod Aigrette, øen med fyrtårnet, fugleøen og øen med passet. Snorkelstop og frokost på en ø. Tilbage til bungalows om eftermiddagen. Aftensmad og overnatning.

D-15 – Nationalparken Black River Gorges
Smuk dag med vandreture i øens største nationalpark, der blev oprettet i 1994. Denne park er hjemsted for mange endemiske arter, som f.eks. tanager eller den sorte hundestejle og andre storslåede fugle. Picnic frokost. Vandretur til udsigtspunktet Macchabée, ned til Mare-Longue, som grænser op til den nordlige del af parken. Tilbage til vores indkvartering sidst på eftermiddagen. Aftensmad og overnatning. Ca. 3,5 timers vandring.

Påkrævet udstyr

Personligt udstyr
Den indcheckede bagage må under ingen omstændigheder veje mere end 15 kg.

Anbefalet personligt udstyr: Meget let tøj.
– Shorts, T-shirts
– 1 badedragt
– 1 par lette bomuldsbukser
– 1 trøje, 1 vindjakke
– 1 kasket eller hat
– solbriller, solcreme
– 1 håndklæde (ikke stillet til rådighed af pensionatet) og et andet til svømning
– toiletartikler, en lille personlig førstehjælpskasse
– 1 vandflaske.

Til vandreture :
– Lette vandresko. (Et par sportssko med fast sål er tilstrækkeligt)

Til svømning :
– Maske og snorkel er uundværlige. (Der er ikke meget at vælge imellem på stedet, og det er ret dyrt).

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

For det meste er frokosten en picnic.
Varme måltider om aftenen indtages i vores indkvartering eller på små lokale restauranter.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (bus, båd)
Indenrigsfly Mauritius – Rodrigues retur (også hvis du har købt din tur uden ucpa Paris – Mauritius returfly)
Indkvartering (14 nætter)
Måltider fra frokost D2 til morgenmad D16 (undtagen frokost D11)
Mineralvand
Tilsyn
Entréer til reservaterne François Leguat og Grande Montagne samt parken Black River Gorges
Alle de besøg, der er nævnt i programmet (bortset fra fridage) og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: den internationale flyrejse fra Paris til Mauritius og retur samt lufthavnstransport på Mauritius.

Teknisk niveau

En smag af paradis i Rodrigues!