Ankomst og afrejse

Velkommen søndag mellem kl. 16 og 18.
Præsentation af opholdet. Aftensmad i UCPA-centret. Nat i telt i en af vores bivuakker i Prades.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme dagen før, kan du ankomme til centret aftenen før fra kl. 18.00.
Hvis du ankommer for sent, efterlader vi en kuvert, så du kan finde dit værelse.

Ugens sidste morgenmad. Nøglerne udleveres mellem kl. 9 og 11.
Der er en shuttlebus mellem centrum og Langeac station.

Dag for dag program

I løbet af din uge :

Mandag – Fra Prades til Chanteuges
Introduktion til kajaksejlads på strand-drivebanen i landsbyen Prades. Om eftermiddagen begynder du din sejltur til landsbyen Chanteuges og dens storslåede kloster. Nat i Chanteuges.

Tirsdag – Fra Langeac til Chapeauroux ankommer du til Val d’Allier, en flod, der er mere åben for svømning og afslapning.
Overnatning i Chapeauroux

Onsdag – Fra Chapeauroux til Alleyras, efter de to dage i Val d’Allier, kører du opstrøms mod kløfterne. På programmet denne dag er der strømfald og flere strømfald, et totalt miljøskifte på en 17 km lang kajaktur…..

Torsdag – Sammen med din instruktør udforsker du Rouchoux-kløften i Saint Privat d’allier med flere abseils, rutsjebaner og spring…

Fredag – For at slutte af med stil er her den mest spændende del af floden, i en gruppebåd… rafting! Latter garanteret!

Organiseringen af opholdet

– medbring en sovepose, en liggeunderlag og en sovepose, en taske der let kan bæres (stiv kuffert anbefales ikke)
– Et typisk program for en dag på en vandretur: opvågning mellem 7 og 9.00, morgenmad, oprydning af lejren (personlige ejendele, telte osv.), udendørs sportsaktiviteter, frokost, ankomst til en ny lejrplads, opbygning af lejren, mad, aftensmad.
– Shuttlebusser transporterer personlige og kollektive ejendele fra den ene etape til den anden, og du skal kun medbringe de ting, du har brug for i løbet af dagen (vandflasker, picnic, solcreme, vindjakke osv.) i vandtætte beholdere (medfølger) under vandaktiviteterne eller i rygsække under landaktiviteterne.
– Det er ikke altid muligt at købe forsyninger på campingpladserne, da nogle landsbyer er isolerede og ikke har nogen butikker, intet telefonnet osv. Der er ingen hæveautomater på ruten, og kort accepteres sjældent, så medbring kontanter.

Dette program gives som en indikation.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Medbring dine personlige ejendele, håndklæder og toiletartikler.
Der er sengelinned og sengetøj til rådighed, men medbring dyner til bivuakkerne (komfort 10°C).
Til vandaktiviteter skal du medbringe sko, der sidder godt på fødderne, og som kan gå i vandet, samt en vindjakke som f.eks. en K-Way. Hvis du bruger briller (solbriller eller briller), skal du huske at medbringe en snor til at fastgøre dem, da det er meget let at miste dem på vandet.
Medbring også en lille rygsæk til at bære dine personlige ejendele til aktivitetsstederne.
Hvis du ønsker det, kan du også medbringe en lille hængelås til at låse din garderobe med.
Der er ingen mulighed for at hæve penge eller bruge bankkort i Prades. Husk at medbringe kontanter eller checks, hvis du ønsker at foretage indkøb på stedet. Kreditkort accepteres ikke på centret.
Der er en bar til rådighed.

UCPA stiller udstyr til rådighed til sportsaktiviteter. Både, våddragter, sikkerhedsudstyr, klatreudstyr, vandrestave osv.

Forplejning

Den første og sidste middag finder sted på UCPA-centret i Prades.
Under raidet skal du tilberede dine måltider sammen med din guide og deltage i de daglige opgaver (indkøb, opvask, osv.).

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og bivuakudstyr
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
8 sessioner med flodsport og 1 dag med canyoning

Teknisk niveau

Tag starten på en vandretur på Allier, hvor båden bliver dit transportmiddel.