Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 8.00 til 12.00.
Morgenmad (kl. 8.30-9.30), indkvartering (om morgenen, brusere og bagage til rådighed), uddeling af udstyr og præsentation af programmet. Så snart du er udstyret og informeret, kan du stå på ski på egen hånd i Saint-Lary-området.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 12.00 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 12, bedes du kontakte sportsbyen (pr. e-mail eller telefon).

Eftermiddag – Vurdering af dit skiniveau og teknisk rådgivning.
Påmindelse om, hvordan en D.V.A. fungerer.
Nat i sportsbyen.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Afgang fra landsbyen Saint-Lary. Vandretur til Cap de Laubère med en fantastisk udsigt over Aure-dalen, de omkringliggende bjergtoppe og det svimlende bjerg Hitte Monte. Højdeforøgelse: +1050m
Slut på turen omkring kl. 15.30.

Dag for dag program

Dag 2 – Afgang fra landsbyen Saint-Lary til en vandretur i Louron-dalen: Pic du Lion mellem Haute Pyrenæerne og Haute Garonne.
Nat i sportsbyen. Højdeforøgelse: +800m.

Dag 3 – Afgang fra landsbyen Saint-Lary til en vandretur på grænsen mellem Frankrig og Spanien i Pyrenæernes nationalpark, Pic de Bataillence med udsigt over Spanien og Barroude-muren. Nat i sportsbyen. Højdeforøgelse: +850m

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt ikke-teknisk udstyr er ikke inkluderet, så husk en vandflaske eller termokande og en personlig førstehjælpskasse.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, solbriller af god kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, t-shirt(e), sweatshirt, polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.

Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.
Vejret skifter hurtigt i bjergene.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig. Vær først og fremmest praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan købes i Saint-Lary), skovle, sonder, slæder.

Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

På sportsbyen og i madkassen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Skipas til den 1. dag
Skitouringudstyr
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-træning i eftersøgning
3,5 dage med instruktør eller bjergguide

Teknisk niveau

Tag på en 4-dages skiferie i Pyrenæerne