Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Montreal
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Afhængigt af ankomsttidspunktet, fritid og første opdagelse. Middag til fri disposition. Nat på et vandrehjem.

D-13 – Fly retur til Paris
Fri formiddag i Toronto, gratis måltider, derefter transfer til lufthavnen og fly tilbage til Paris.

D-14 – Ankomst til Paris

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Besøg Montreal
Oplev Montreal, Quebecs dynamiske økonomiske metropol: St. Helen’s Island, det gamle Montreal, Mount Royal, den underjordiske by, downtown og dens skyskrabere samt den olympiske park. Frie måltider. Nat på vandrehjem.

D3 – Eventyr i Kiamika National Park – 3 dage
Afgang med minibus til Red River og Kiamika Regional Park (200 km, 3 timers kørsel). Eventyrbasen på Grand Lac Kiamika tilbyder talrige udendørs aktiviteter i et beskyttet naturområde, en storslået legeplads på 185 km2. Overnatning på camping.

D4 – Kanosejlads på Kiamika-søen
Introduktion til kanoteknikker og første pagajslag på Kiamika-søen. Derefter, efter at have lastet kanoerne, afgang til 2 dages eventyr. Nat i bivuak i telt på en af søens smukkeste strande.

Dag 5 – Kanosejlads og opdagelse af dyrelivet
Om morgenen returnerer du med kano til Kiamika Adventure-basen. Om eftermiddagen, opdagelse af de forskellige aspekter af livet i vildmarken: introduktion til analyse af dyreaftryk, afstøbning af et dyreaftryk i gips, kendskab til dyrene i Quebec. Overnatning på camping.

D6 – Gatineau Nationalpark
Tidlig afgang til Gatineau National Park (250 km, 3.30 min. kørsel). Ankomst om eftermiddagen til denne park, der ligger på Quebec-siden af Ottawa-floden på grænsen mellem de to provinser. Vandretur på Cavern and Lusk Lake trail (7 km). Svømning ved Philippe Lake. Overnatning på camping.

D7 – Ottawa
Vågn tidligt op for at forsøge at se hjorte, og kør derefter til Ottawa (15 minutters kørsel). Besøg i den meget “britiske” canadiske forbundshovedstad: Canadas generalguvernørbolig, Byward Market, et af de ældste markeder i Canada, Château Laurier, Rideau Canal osv… Eventuelt besøg på Museum of Canadian Civilization i Hull (valgfrit, entré ikke inkluderet). Sidst på dagen, besøg i parlamentet i Ottawa. Tilbage til campingpladsen om aftenen. Nat under telt.

D8 – Algonquin Park – 3 dage
Kørsel til Algonquin Provincial Park (350 km, 4 timer). Undervejs stopper du for frokost i Huntsville. Med et areal på 7700 km², svarende til et fransk departement, er Algonquin Park rig på biotoper og vært for mange dyre- og plantearter. Skovklædte bakker, klippefyldte højdedrag og mange søer (2400 søer og 1200 km floder). Om eftermiddagen overnatter du på en campingplads i parken i fire nætter. Mulig svømning i søen eller vandring på en lille sti blandt sortgranerne. Overnatning i telte.

Dag 9 – Mizzy Lake
Vandretur gennem hjertet af den boreale skov på Mizzy Lake-stien. Denne 11 km lange sti af moderat sværhedsgrad går forbi ni damme og små søer og giver mulighed for at se dyreliv i Algonquin Park. Der er flere bæverdæmninger i umiddelbar nærhed af stien. 4 til 5 timers vandring, afhængig af den tid, der bruges på at se. Vend tilbage til lejren med mulighed for yderligere vandreture for at slutte dagen af med et godt resultat: Lookout Trail eller Two Rivers Trail. Overnatning i telte.

Dag 10 – Centennial Ridges
Denne morgen vandrer vi på den mere udfordrende Centennial Ridges Trail med mange stigninger og nedstigninger. Klippede højderygge med udsigt over skoven giver en storslået udsigt over parken. 11 km, 4 til 6 timers vandring. Overnatning i telte.

D11- Besøg i Toronto
Kørsel til Toronto, den største by i Canada. 280 km, 3 timers kørsel.
Den er meget kosmopolitisk, næsten halvdelen af befolkningen er født i udlandet, og består af flere distrikter med forskellige kulturer. Gå en tur langs bredden af Ontariosøen og oplev byen: CN Tower, finansdistriktet, rådhuset og Casa Loma. Fri tid til shopping, især i det store indkøbscenter Eaton. Middag til fri disposition. Nat på vandrehjem.

Dag 12 – Niagaravandfaldene
Afrejse til Niagara Falls (140 km, 2 timers kørsel). Fra udsigtspunkterne og stierne langs Niagara-floden kan vi beundre disse vandfald, som er blandt de mest imponerende i verden. Efter at have observeret “Whirlpools”, enorme naturlige hvirvelbassiner, tager vi en båd til bunden af vandfaldene for at opleve den fantastiske kraft af vandet på egen hånd. Fri frokost. Sidst på dagen returnerer vi til Toronto og overnatter på et vandrerhjem.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (højst 15 kg)
1 stor rejsetaske.
1 lille, mellemstor rygsæk (ca. 30 liter) til dagens udstyr: kamera, trøje, regntøj, vandflaske, frokost.
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
1 varm sovepose (ved ophold i september skal du medbringe en dyne med en komforttemperatur på 0 °C)
1 campingmadras af skumgummi (Karrimat-type)
2 eller 3 T-shirts
1 sweatshirt eller langærmet skjorte (solskoldning)
1 uld- eller fleecetrøje
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 par bomuldsbukser
1 par shorts
1 badedragt
Hat eller kasket
Kasket
1 tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
1 elektrisk lygte med ekstra batteri
1 vandflaske af aluminium
Lommekniv
Toiletpapir

Til vandring
Robuste trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par varme vandresokker

Til kajaksejlads
Åbne sandaler med velcro eller neopren-tøfler.

Telte, tallerken, skål og bestik.
Bemærk venligst: dyne og campingmadras er ikke inkluderet.

Forplejning

Madlavning under åben himmel (solid og varieret lokal mad), som tilberedes af guiden og deltagerne.
Måltider i byen er ikke inkluderet. Regn med 15 til 20 canadiske dollars (CAD) pr. måltid (10 til 15 euro).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Mad (undtagen de nedenfor nævnte måltider)
Kollektivt og specialiseret udstyr
Tilsyn
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Eventyr i det østlige Canada, fra Montreal til Toronto