Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ajaccio – Evisa
Modtagelse i Ajaccio lufthavn, en enkelt shuttlebus er til rådighed kl. 13.30 (for at benytte denne shuttlebus, se afsnittet om adgang).
Transfer til Evisa, velkomst og installation i indkvarteringen.
Fri eftermiddag: svømning, besøg i landsbyen.
Måltid og overnatning på hotellet i Evisa.

Dag 8 – Efter morgenmaden på hotellet afgang med shuttlebus til Ajaccio lufthavn.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Verdepasset – GR20-fodbro – Radule og Tulla-fårene
Morgenmad og afgang med bus til Vergio-passet for at opleve et land med traditioner og legender. Regionen domineres af det majestætiske Paglia Orba, de korsikanske bjerges dronning, som grænser op til Capu Tafunatu. Dette er et land med traditionel græsningsdrift, og disse fårefolde er et smukt græsningssted, der er tabt i klipperne. De er alle bygget i sten og er næppe synlige på afstand. De passer perfekt ind i landskabet og falder sammen med de omkringliggende klippemasser. Stedet minder os om, at vi befinder os på gamle transhumanceveje. De ødelagte fårefolde i Tulla ligger under det højeste refugium i Gr20 “Ciuttulu di i Mori”.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Evisa.
5 timers vandring. Omtrentlig afstand: 11 kilometer. Højdeforskel: + 694 / – 694 m

Dag 3 – Vergio-passet – Aïtonne-skoven
Morgenmad og afgang i bus til Vergio-passet med det berømte og imponerende Christ the King-monument, en 6 meter høj granitmonolit på 25 tons. Stien er en etape af Mare et Mare Nord, der dykker ned i dalen og afslører den vilde skønhed i Aïtone skoven. I ly af de majestætiske fyrretræer går vi langs floden til de naturlige bassiner. Kastanjetræsstien, hvor vi måske kan være heldige at se vilde grise, fører os til den typiske landsby Evisa.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Evisa.
4 timers vandring. Omtrentlig afstand: 10 kilometer. Højdeforøgelse: + 265 m / – 873 m

D4 – La Spelunca – Ota – Porto ved floden
Morgenmad på hotellet og afgang i retning af landsbyen Spelunca-kløften på den nordlige mare a mare til den charmerende lille landsby Ota for at opleve en sti fuld af historie og legender. Vi krydser nogle overraskende genovesiske broer, som er vidner om øens fortid. Porto-flodens tumultariske og klare løb vil føre os langs de imponerende Spelunca-slugter. Frokost på Felix’ restaurant. Om eftermiddagen fører denne vilde rute os fra Ota til Portobugten, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Under et behageligt vegetationsdække vil de naturlige essenser, der udgør den korsikanske maquis, afsløre deres dufte.
Middag og overnatning på hotellet i Porto
6 timers vandring. Omtrentlig afstand: 13 km. Højdeforskel: + 624 m / – 1494 m.

Dag 5 – Chemin du facteur – Girolata – Scandola-reservatet
Morgenmad og afgang med bus fra Porto for at nå Col de la Croix. Den berømte Chemin du facteur fører os til landsbyen Girolata, som kun kan nås til fods eller med båd, og som er kendt for sin fæstning, hvor Dragut the Moor, Soliman den Storslåede Admirals største admiral, blev fængslet. Picnic under vandringen. Tilbage med båd for at besøge naturreservatet Scandola, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og videre til Porto afhængigt af vejrforholdene.
Middag og overnatning på hotellet i Porto
3 timers vandring. Omtrentlig afstand: 5 kilometer. Højdeforskel: + 192 m / – 451 m

D6 – Calanques of Piana – Capo Rosso
Morgenmad på hotellet og afgang med bus til landsbyen Piana for at vandre til tårnet Capo Rosso. Vi krydser Calanques de Piana, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og går gennem landsbyen Piana. Pragtfuld udsigt over hele Portobugten. Som et bjerg i havet afgrænser Capo Rosso et univers af takkede klipper og forterninger, et mineralsk land med vulkanske farver på grund af den subtile blanding af rhyolit og porfyr, der er forenet med et rent hav. Picnic under vandreturen.
Middag og overnatning på hotellet i Porto.
4,5 timers vandring. Omtrentlig afstand: 8 kilometer. Højdeforøgelse: + 410 m / – 410 m

D7 – Calanques i Piana
Morgenmad på hotellet og afgang til to vandreture i calanques: Første vandretur til calanques of Piana (verdensarv for menneskeheden) ad den gamle muldyrsvej fra Piana til Ota. Fra Calanques de Piana ankommer vi til chalet des Roches Bleues.
Vi fortsætter med en anden vandretur. Afgang fra Rocher de la tête de chien til et storslået udsigtspunkt kaldet château-fort. Picnic under vandreturen.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Porto.
1 time og 45 minutters vandring. Omtrentlig afstand: 2 kilometer. Højdeforskel: + 100 m / – 150 m
1 time og 30 minutters vandring. Ca. 1,5 kilometer. Højdeforskel: + 100 m / – 100 m

Påkrævet udstyr

Under alle omstændigheder kan nogle ting efterlades på startstedet og afhentes på den sidste dag. Personligt udstyr, der kræves
Et par snittede vandrestøvler. En vandrerygsæk på mindst 25 liter. Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke, regnkappe, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, kondisko eller tennissko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske, kniv, plastikskål og bestik, lille lommelygte, en stor plastikpose, toilettaske, toiletpapir, kontanter.
Og til miljøvenlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” med en kapacitet på 0,7 eller 1 liter.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du lider af særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Forplejning

Fuld pension fra middag på dag 1 til morgenmad på dag 8 i gîtes og på hoteller. Varmt måltid om aftenen, picnic frokost.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Shuttlebus fra lufthavnen (ankomst og afgang) til stedet
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Bådtur

Teknisk niveau

En vandretur mellem havet og bjergene på de smukkeste steder på Korsika.