Ankomst og afrejse

D1 – Hendaye / Nationalparken Picos de Europa
Velkomst søndag kl. 14.30 på Hendaye banegård. Transport til nationalparken Picos de Europa i det nordvestlige Spanien, et biosfærereservat, der ligger på tværs af Asturien, provinsen Leon og Cantabrien. 4 timers transport med en pause undervejs. Middag og overnatning i Sotres, en hyrdeby i 1000 meters højde.

Dag 8 – Morgenmad. Transport til Hendaye station, afslutning af programmet kl. 11.00.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Sotres / Tielve / Tur til Monte Camba
Fra Sotres tager vi af sted på en smuk rundtur i Monte Camba. En etape, der fører os gennem landsbyen Tielve. Sotres og Tielve, to landsbyer, der er forbundet af opdræt og produktion af den berømte ost, “Cabrales”, efter en ældgammel fremstillingsmetode. Storslået udsigt til en af nationalparkens toppe, “Naranjo de Bulnes”, med sine 600 m høje lodrette vægge. Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning.
14 km, 4.30 minutters vandring / Højdeforøgelse +500 m / -500 m

Dag 3 – Naranjo de Bulnes
Kort transport til Pandebano-passet i 1250 m højde (10 minutter). Pico Urriellu (eller Naranjo de Bulnes) har en højde på 2519m; det er ikke den højeste top i den kantabriske bjergkæde, men den er en af de mest kendte. Efter en vandretur rundt tager vi vores minibus tilbage til vores indkvartering i Sotres. Aftensmad og overnatning.
13 km, 5.30 minutters vandring / Højdeforøgelse +950 m / -950 m.

Dag 4 – Poncebos / Ruta del Cares / Potes
Afgang til Poncebos (20 minutter). Rundvandring langs den mytiske “ruta del cares”, også kaldet “la garganta divina”. En af de mest spektakulære ruter i Picos de Europa, midt i et mineralunivers bestående af dybe kløfter, afgrunde og stejle bjerge … Tilbage til vores køretøj, transfer til den lille landsby Potes, et par kilometer fra Picos de Europa (1 time 15). Aftensmad og overnatning på vandrehjem.
22 km, 5 timer til fods / Stigning +600 m / tab af 600 m.

Dag 5 – Fuente Dé / Horcados Rojos / Potes
Horcados Rojos-passet ligger i hjertet af bjergmassivet mellem Pico Tesoro og Horcados Rojos-tårnet. Det fungerer som en naturlig passage mellem Cabana Veronica-flygtningen og Urriellu-flygtningen. Opstigningen til passet er allerede en fantastisk udflugt på 2343 m. At nå toppen på 2500m afhænger af vejrforholdene og gruppens motivation. Det er muligt at køre ned til Fuente Dé med svævebane. Tilbage til Potes (25mn), middag og overnatning.
14 km, 5 timers vandring / Højdeforskel +450m / -450m.

D6 – Kystvandring omkring Santoña
Transfer til kysten i regionen Santoña øst for Santander (2 timers kørsel)… Et radikalt sceneskift, vi er ved kysten… En lang rundvandring, der veksler mellem egekrat og imponerende klipper… Denne rute er af stor interesse for det kantabriske økosystem, men også kulturelt set med sine fyrtårne og forter, der afspejler en århundredgammel maritim tradition… Middag og overnatning på et vandrerhjem i Santaña.
12 km, 4,5 timers vandring / Højdeforøgelse: +600m / -600m.

D7 – Kystvandring Deba – Zumaïa
Transport til Zumaïa i centrum af den baskiske kyst (1 time 40). Dette er en etape af GR 121 mellem Deba og Zumaïa. Kystområdet byder os på et spektakulært smukt landskab af stor geologisk interesse … det gemmer nemlig på en 60 millioner år gammel skat i form af foldede “bjergarter”, kaldet “flysch” … dette ord af tysk oprindelse kommer af verbet “fliessen” (synke), en terminologi, der passer perfekt til disse lag, hvis undersøgelse giver os oplysninger om begivenheder som f.eks. dinosaurernes uddøen. Fri middag og overnatning i San Sebastian.
14 km, 4,5 timers vandring / Højdeforøgelse +650m / -650m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (35-40 liter) til dagen.
1 robust rejsetaske eller 1 stor rygsæk til at bære dine personlige ejendele

Anbefalet personligt udstyr
2 shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 kasket eller hat
1 vindjakke
1 eller 2 par lette bomuldsbukser
1 badedragt, solbriller, solcreme
Toiletartikler
Et lille personligt apotek,
vandflaske på 1 liter, plastikskål, lommekniv, bestik (blandede salater)
Sandaler og tennissko til om aftenen

Til vandreture
Sko af trekking-typen, der holder på anklen, med en god, hakket sål. Tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er tilpasset terrænet.

Intet udstyr leveret af UCPA

Forplejning

Frokosten er en picnic.
Morgenmad, hvor vi er indkvarteret. Varme måltider om aftenen, indtages på forskellige lokale restauranter (vand og drikkevarer ikke inkluderet).

Inkluderet med rejsen

Overførsler / lokal transport
Indkvartering (7 nætter)
Fuenté Dé svævebane
Al morgenmad og alle middage (undtagen middag på D7 og måltider på D8)
Picnic frokoster fra D2 til D7
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Teknisk niveau

En original opdagelse af et bevaret område