Ankomst og afrejse

Dag 1 – Modtagelse på Martinette gîte kl. 13.00 ved ankomst i bil eller kl. 12.15 ved Pontcharra sur Bréda station for shuttlebussen, efter reservation.
Picnic fra tasken. Vi benytter lejligheden til at se den imaginære verden af vandring, liv og overlevelse i bjergene og højbjergene.
Når vi har lært og pakket vores vandretaske med alt det nødvendige, tager vi af sted for at udnytte Fond de la France og tage et skovbad.
En sjov eftermiddag hvor vi vender tilbage til det grundlæggende med observation og opdagelse af naturen og dens fabelagtige dynamik i livet. Panoramaudsigt, vandfald og vandløbets sang vil give os mulighed for at føle os tættere på denne ikke så fjendtlige natur.
Nat og måltid på gîte La Martinette.
Højdeforskel: +300m / -300m. Afstand: 3 km.

Dag 4 – Mål 2000
I morges tog vi til Tigneux-bjerget og dets 2000 m højde på kun 45 minutters gang. Det ville være dumt at gå glip af det. De første 2000m for nogle, en enorm udsigt for alle over Chartreuse, Bourget-søen, Bauges og meget mere.
Hvad ville du sige til en lille picnic i udkanten af den storslåede Léat-sø som afslutning på dette ophold, inden du går tilbage ned i dalen?
I dag skal vi lære at læse et kort og vurdere tid og afstand. Grundlæggende i selvstændig vandring. Vil du turde tage føringen af vores store hold?
Højdeforøgelse : +250m / -900m . Distance : 6,5 km.

Hjemkomst inden kl. 15.00. Afslutning af opholdet og afgang kl. 16.00 fra gite til Pontcharra station.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Dag for dag program

Dag 2 – Vores første nat i en ubevogtet trapperhytte.
Her er vi i hjertet af sagen. Hvad skal vi tage med, hvad skal vi lade være, for ikke at mangle noget og for ikke at bære for meget for at kunne nyde vandreturen.
Vi vil tage os tid til at opdage principperne for bjerg- og vandrekost og pakke korrekt.
Derefter afgang til Combe Madame’s beskyttede græsgange i bjergene. Vi vil gå og observere gemser og murmeldyr lidt højere end vores hytte. Uden at glemme at forberede vores aften. Vand, træ, madlavning, suppe af vildt græs…
Vi er klar til vores første nat alle sammen i ly i hyttens ly.
Højdeforøgelse: +450m. Afstand: 3 km.

Dag 3 – Vi skifter hytte efter vores første fælles oplevelse. Vi går tilbage til hytten for at hente vores forsyninger og efterlader de overskydende ting, der stadig fylder vores rygsæk, der.
Her er vi klar til to dage på græsmarkerne, alt bliver lettere, tips og tricks tager presset fra vores skuldre, så vi kan koncentrere os om landskabet, vores vandring og os selv.
Valloire-vandfaldet beruser os med sin evige sang.
Denne aften er det et måltid med udsigt til solnedgangen med venner ved bålet.
Nat i hytten eller under stjernerne.
Højdeforøgelse: +750m. Distance: 4 km. Og højdeforskelle : -400m. Afstand: 3 km.

Påkrævet udstyr

Et par vandresko med hakket sål, helst høje, en vandretaske på mindst 45 liter med bælte, sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt og sweatshirt, shorts, badetøj, håndklæde, lette lærredsbukser, trøje eller polarpels, strømpebukser, sokker, lette sko eller sandaler, vindjakke (K-Way-type), regnkappe, vandflaske (1,5 l), kniv, lille lommelygte, dyne med en komfort på mindst 5°, sovepose (kødpose), en stor plasticpose, en toilettaske, toiletpapir, solcreme

Og til miljøvenlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse. Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter: Spørg din læge og apoteker til råds.

Forplejning

Måltiderne tilberedes i en god holdånd, og alle bidrager.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

4 dage til at lære at vandre selvstændigt og skabe dit eget mikroeventyr.