Ankomst og afrejse

Åbning af sportslandsbyen kl. 9.

Efter en velkomst kaffe og nogle administrative formaliteter, vil I bosætte jer i sovesalene. Derefter har I en aftale med jeres træner om at udstyre jer med sportsudstyr og starte aktiviteterne.
Målet med denne første aktivitetsdag er at lære gruppen at kende, lære kalkstenklippen i klippespalterne at kende, at opdage eller bekræfte jeres færdigheder i klippesklatring. Dette vil også være en lejlighed til at gøre status over din viden om tovmanipulation og dine forventninger til denne klatre pause. Takket være denne dag kan vi sammen etablere et program, så alle kan få fremskridt og glæde sig.

Ingen organiseret shuttle direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra Marseille Saint-Charles SNCF togstation, har I en aftale med UCPA kl. 9 ved Sormiou-Jarre busstoppestedet (overfor Leclerc butikken).
For alle andre har I en aftale direkte fra sportslandsbyen.

J4 – I vil gå direkte fra sportslandsbyen til fods for en sidste dag med klatring. Vi vil tage jer med til klippen ved Den Forladte Bue, der ligger i et stadig vildt og bevaret område væk fra mængden. På stedet vil I klatre i ruter fra 10 til 40 meter høje, på en kompakt og højkvalitetskalksten. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15 for en forventet ankomst til sportslandsbyen kl. 16.

Efter at have returneret det lånte sportsudstyr og betalt jeres eventuelle køb (bar, butik…).
For dem, der går til Marseille Saint-Charles SNCF togstation, vil en UCPA bil køre jer til Sormiou-Jarre busstoppested mellem kl. 16.30 og 17.00.
I kan planlægge et retur-tog fra kl. 18.30.
For de andre, kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 18, hvilket er lukketid.

Dag for dag program

Alle dagene vil fortsætte med en picnic-pause på øvelsesstedet.

J2 – På vej mod klipperne i cirkus Tiragne. Efter en tilgangsmarch på omkring 20 minutter til Luï d’Aï passet, og dernæst krydset af en lille via corda, vil du tilbringe dagen afskåret fra verden, med landskabet af Riou øen og hele Middelhavets udstrækning. Du vil finde ruter fra 10 til 30 meter på alle niveauer der. Det vil være det perfekte sted at lære at klatre i spidsen.

J3 – Efter en kort tur i køretøjet for at komme til foden af Marseilleveyre-massivet, og en tilgangsmarch på 20 minutter, er du ankommet til Pastré-klippen. Du vil finde et skyggefuldt sted der, skjult helt oppe i en fyrreskov. Som en ægte balkon over byen Marseille, vil det give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul-øerne og den blå kyst. Vugget af cikadernes sang, vil du klatre på en klippe på 15 meter snarere typisk plade eller væg. Det vil være det perfekte sted at gøre tekniske fremskridt i fodsætningen.

Gennemførelsen af dette program er angivet som vejledende.
Det kan være underlagt ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun lederne af UCPA-ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses ud fra deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til din information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse ekstra tøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), vandrestøvler med lav skaft til tilgangsture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Planlæg en solbruser og en vaskeklud.
Tag for efteraktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har det.
Planlæg noget at betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.
Medbring en lille hængelås for at opbevare dine værdigenstande sikkert i skabe til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du er udsat for specifikke problemer (allergier osv.)
– Noget for at forebygge og behandle vabler
– Noget for at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ : “Elasto” typer bandager
– Noget for at rense små sår : vådservietter
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget for at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og apotek for råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 klatresessioner

Teknisk niveau

Nyd denne pause for at klatre op på et unikt sted