Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 9.00 og helst inden kl. 17.00
Morgenmad og tilvejebringelse af din indkvartering.
Fri dag. Benyt lejligheden til at opleve den mytiske by Chamonix.
Pakken, der udleveres ved ankomsten, giver dig også adgang til Aiguille du Midi-kabelbanen med det berømte “skridt ud i tomrummet” eller til Montenvers-toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold.
Der vil blive arrangeret en specifik tid, efterfulgt af en aperitif, hvor du får alle oplysninger om aktiviteten sidst på dagen.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme dagen før, vil vi tage imod dig lørdag mellem kl. 18.00 og 19.30.
Hvis du ankommer senere, bedes du kontakte receptionen via e-mail på chamonix@ucpa.asso.fr

Onsdag – Dagstur / Klatring på en klippe eller klatring på flere pladser afhængigt af forholdene, dit niveau og dine ønsker

Afslutning af opholdet omkring kl. 17.00. Du skal aflevere dit udstyr og forlade dit værelse inden da. Tak for den “lille hjælp”, som er meget værdsat.

Dag for dag program

Fra D2 til D4 vil vi udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt vil være permanent forbundet.
Vi klatrer fra den første session efter at have set eller gennemgået det grundlæggende: justering af en sele, optagning af reb, sikring.

Derefter vil vi, afhængigt af dit niveau, behandle forskellige emner som f.eks.
– grundlæggende teknikker: at gøre sig klar, “tjekke partner”, påsætning af quickdraw, link-manøvre, foldning af et reb, sikring af en anden, sikring af en leder, partering, abseiling, kommunikation…
– mere komplekse teknikker: tilbagetrækning, abseiling, sikring af øverste reb, tilføjelse af beskyttelse osv.
– Klatringens bevægelser: grundholdning, fodplacering, føringsklatring, fald, modsætninger, kryds, gruppering-ungruppering, forflytninger osv.
– læsning af en rute, identifikation af forskellige greb, variation af tempoet, åndedræt, afslapning, styring af anstrengelser, tillid og engagement.
– de vigtigste faktorer for progression i forhold til dit niveau.
– citater, “aktivitetsreglerne”, klassificering og udstyr af en klippe, det naturlige miljø (stedets geologi, flora og fauna), læsning af et topo, materialet.

Du klatrer som andenklatrer og leder i to grupper på 2 personer på ruter, der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil gå på forskellige klipper for at variere stilarter og få dig til at opdage alle stedets rigdomme.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr, der skal medbringes:
Hue eller tørklæde, hat eller pandebånd, solbriller (mindst beskyttelse 3), “åndbar” t-shirt, fleecejakke, vandtæt og åndbar jakke, klatrebukser, varme strømpebukser, shorts, 2 eller 3 par sokker, 1 par lette handsker, kondisko eller tennissko, vandflaske eller plastikflaske, 1 kniv, en stor 50-liters affaldssæk (til beskyttelse af dine personlige ejendele i rygsækken), toiletsæt, lille håndklæde, lille personlig førstehjælpskasse (tag solcreme af solcremetypen med).

Der er mange sportsbutikker i området med et bredt udvalg af produkter. Hvis du er usikker på, hvilket udstyr du har brug for, kan vores guider hjælpe dig med at vælge det rigtige udstyr, afhængigt af vejret og sneforholdene i højden.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse. Typisk indhold:
– Personlig medicin, hvis du lider af særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: klæbestrimler
– Noget til at rense små sår: gennemblødte kompresser.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.

Spørg din læge og apoteker til råds.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra frokost på den første dag til frokost på den sidste dag af dit ophold.
Frokosterne er i form af picnics.
Der er løbende mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af “cornflakes” eller chokolade, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkort
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
6 klatringssessioner

Teknisk niveau

Klatring for alle: 4 dage til at opdage nye fornemmelser!