Ankomst og afrejse

Mød op ved sportsbyen inden kl. 9. Modtagelse, indkvartering. Præsentation af pausen og holdet.
Start på aktiviteter fra kl. 9.30. Kold madpakke.

En række travle dage, hvor alle dine evner vil blive udfordret.
I foretager jer aktiviteter i små hold, der deler den samme passion. I er nysgerrige efter opdagelser, klar til alle eventyr.

Ankomst aftenen før opholdets start er muligt, hvis du selv klarer transporten (motorcykel, bil), og ved at give sportsbyen besked 3 dage i forvejen via fax på 04 92 77 30 13 eller via e-mail til verdon@ucpa.asso.fr eller ved at bestille en shuttle, der afgår fra Aix-en-Provence TGV-stationen kl. 21 aftenen før opholdet, og en retur kl. 18.30 til Aix-en-Provence TGV, den sidste dag af opholdet.
En ekstra overnatning vil koste dig 20€, du kan spise aftensmad og morgenmad i landsbyens restauranter og barer.

J4 – Du vil klatre både som nummer to og i spidsen, i tomandshold, på ruter der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil tage til forskellige klippeformationer for at variere stilarterne og lade jer opdage alle stedets rigdomme. Vi tager for det meste afsted om dagen, med en kold frokost.

Ved afslutningen af dette ophold, uanset dit niveau, vil du have forbedret dig i de forskellige kategorier og du vil have nøglerne til at fortsætte med at klatre med mere fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

Opholdet slutter og afgang sidst på eftermiddagen.

Dag for dag program

På dag 2 og 3 vil vi udvikle en holistisk tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremskridt vil være kontinuerligt forbundne. Vi vil begynde at klatre i den første session, efter at have gennemgået eller genbesøgt grundlæggende elementer: fastgørelse af et klatrebælte, fastgørelse af et reb, sikring.

Derefter, afhængigt af dit niveau, vil vi dække forskellige emner som:
– Grundlæggende teknikker: forberedelse, placering af en karabiner, håndtering af et led, foldning af et reb, sikring af en anden, sikring af en leder, spotte, rappelling, kommunikation,…
– Mere komplekse teknikker: udbrydning, påsætning af en rappelling, topklatring, tilføjelse af beskyttelse, osv.
– Klatring bevægelser: grundlæggende attitude, fodplacering, klatring forrest, fald, modsætninger, krydsende, gruppering-degruppering, overførsler,…
– At læse en rute, identificere forskellige gribe punkter, variering af hans progression tempo, vejrtrækning, afslapning, indsats håndtering, tillid og engagement.
– De nøglefaktorer for progression givet dit niveau.
– Vurderinger, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr af klippen, det naturlige miljø (geologi af stedet, flora og fauna), læsning af en topo, det nødvendige material.

Gennemførelsen af dette program er givet som vejledning.
Det kan undergå ændringer eller tilpasninger, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsforanstaltninger eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun UCPA-ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Korte eller stramme shorts, træningstøj, joggingbukser eller lærredsbukser, ærmeløs top eller T-shirt, sweatshirt, trøje eller fleece, vindjakke, badedragt, sneakers eller lette vandresko, kasket eller tørklæde eller hat, en vandflaske (uundværlig) og en kniv, solcreme.
Glem ikke din lille personlige medicinkasse, der er ingen apotek i landsbyen.
Eventuelt kan du tage din chalkbag og handsker med til nedstigningerne.
En lille klatreudstyrbutik venter på dig i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, quickdraws, nedtrapper, hjelm, rygsæk.
Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 klatresessioner (over 4 dage)

Teknisk niveau

Tilbyd dig selv 4 dage med klatring på kalkstensklipperne i Gorges du Verdon.