Ankomst og afrejse

Åbning af sportsbyen kl. 9.00.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I ind på sovesalene. Derefter mødes I med jeres instruktør for at få jeres sportsudstyr og starte aktiviteten.
Formålet med denne første aktivitetsdag er at lære gruppen og Calanques’ kalksten at kende og at opdage eller bekræfte dit niveau inden for bjergklatring. Det vil også være en mulighed for at vurdere dit kendskab til håndtering af reb og dine forventninger til denne klatreferie. Takket være denne dag vil vi sammen kunne udarbejde et program, så alle kan gøre fremskridt og have det sjovt.

Der vil ikke blive arrangeret en transport direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra Marseille Saint-Charles togstation, mødes du med UCPA kl. 9.00 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc-butikken).
For de øvrige har du en aftale direkte på sportsbyen.

D3 – Du vil gå direkte fra sportsbyen til en sidste dag med klatring. Vi tager dig med til Arche Perdue-klipperne, som stadig er vilde og uberørte af folkemængderne. Her vil du klatre ruter fra 10 til 40 meters højde på kompakt klippe af høj kvalitet. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15.00 og ankommer til sportsbyen kl. 16.00.

Når vi har afleveret det lånte sportsudstyr tilbage og betalt for eventuelle indkøb (bar, butik…),
For dem, der skal til togstationen Marseille Saint-Charles, vil et UCPA-køretøj bringe jer tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge en returrejse med toget fra kl. 18.30.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dag for dag program

Alle dage vil være sammenhængende med en picnicpause på øvelsespladsen.

Dag 2 – På vej til klipperne i Tiragne-kirken. Efter en ca. 20 minutters gåtur til Luï d’Aï-passet og derefter en lille via corda, vil du tilbringe dagen afskåret fra verden med øen Riou og Middelhavets uendelighed som dit landskab. Der findes ruter fra 10 til 30 meter i alle niveauer. Det vil være det perfekte sted at lære at klatre på egen hånd.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lommelygte, en 2 liters vandflaske (eller en plastikflaske), lave vandresko til vandreturene, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og ørepropper, hvis det er nødvendigt…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Medbring en solbruser og en flanel.
Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Medbring nogle penge til at betale for eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.
Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
6 klatresessioner

Teknisk niveau

Udnyt denne pause til at klatre på et unikt sted