Ankomst og afrejse

Sportslandsbyen åbner kl. 9.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter, vil du blive installeret i sovesalene. Derefter har du aftale med din instruktør for at få sportsudstyr på og starte din aktivitet.
Formålet med denne første aktivitetsdag er at blive bekendt med gruppen, med kalkstenene i calanques, opdage eller bekræfte dit niveau i klippeklatring. Det vil også være en mulighed for at gøre status over dine færdigheder i rebhåndtering og dine forventninger til denne klatre pause. Takket være denne dag vil vi sammen kunne udarbejde et program, så alle kan gøre fremskridt og have det sjovt.

Der er ingen arrangeret shuttle direkte fra SNCF stationen. For dem der kommer fra SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, har i mødetid med UCPA kl. 9 ved Sormiou-Jarre busstoppestedet (overfor Leclerc butikken).
For de resterende har I mødetid direkte i sportslandsbyen.

J3 – I vil gå direkte fra sportslandsbyen til en sidste dag med klatring. Vi tager jer med til klippen ved den Tabte Bue, som ligger i et hjørne, der stadig er vildt og uforstyrret af menneskemængder. På stedet vil I klatre på ruter fra 10 til 40 meter høje, på en kompakt klippe af høj kvalitet. Vi forlader denne klippe omkring 15h for at forvente at ankomme til sportslandsbyen kl. 16h.

Efter at have returneret det lånte sportsudstyr og betalt for eventuelle køb (bar, butik…), for dem der skal til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil et UCPA køretøj tage jer tilbage mellem 16h30 og 17h til busstoppestedet Sormiou-Jarre.
I kan forvente en returtog fra 18h30.
For de andre kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 18, dens lukningstid.

Dag for dag program

Alle dage vil fortsætte med en picnicpause på praksisstedet.

Dag 2 – På vej til Tiragne cirkus’ klipper. Efter en tilgangsmarch på cirka 20 minutter op til Luï d’Aï passet, og derefter krydser en lille via corda, vil du tilbringe din dag afskåret fra verden, med udsigt til Riou øen og hele Middelhavets uendelighed. Du finder ruter fra 10 til 30 meter på alle niveauer der. Dette bliver det perfekte sted at lære at klatre i spidsen.

Gennemførelsen af dette program er givet som en indikation.
Det kan blive ændret eller justeret, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrbetingelser. I dette tilfælde har kun UCPA tilsynslederne beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til info er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan om ønsket nyde centeret og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse at medbringe skiftetøj, en elektrisk lampe, en ca. 2 liter vandflaske (eller en plastflaske), vandresko med lavt skaft til tilgangsmarcher, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Insektmiddel og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Forbered et solbrusebad og en vaskeklud.
Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har det.
Forbered at betale for eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.
Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe stillet til din rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du har specifikke problemer (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: elastiske bandager
– Noget til at rengøre små sår: gennemvædede kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Søg råd hos din læge og dit apotek.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
6 klatresessioner

Teknisk niveau

Nyd denne pause til at klatre på et unikt sted.