Ankomst og afrejse

Mød op i sportsbyen inden kl. 9.00. Velkommen, installation. Præsentation af pausen og holdet.
Afgang til aktiviteter fra kl. 9.30. Koldt måltid.

En række travle dage, hvor der vil blive stillet krav til alle dine færdigheder.
Du vil arbejde i små hold, der deler den samme passion. Du er nysgerrig på opdagelser og klar til ethvert eventyr.

Det er muligt at ankomme dagen før opholdets start, hvis du er selvforsynende med transportmidler (motorcykel, bil), og hvis du informerer sportsbyen 3 dage i forvejen pr. fax på 04 92 77 30 13 eller pr. e-mail på verdon@ucpa.asso.fr eller ved at bestille en shuttlebus, der afgår fra Aix-en-Provence TGV-station kl. 21.00 dagen før opholdet og vender tilbage kl. 18.30 i Aix-en-Provence TGV, den sidste dag af opholdet.
Den ekstra nat koster 20 €, og du kan spise middag og morgenmad på restauranterne og barerne i landsbyen.

D3 – Du klatrer som andenklatrer og fører i to grupper på to i ruter, der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil gå på forskellige klipper for at variere stilarter og få dig til at opdage alle stedets rigdomme. Vi forlader det meste af dagen med et koldt måltid mad.
Ved afslutningen af dette ophold, uanset dit niveau, vil du have gjort fremskridt i de forskellige registre og du vil have nøglerne til at fortsætte med at klatre med mere glæde, effektivitet og sikkerhed.

Opholdet slutter og afrejse sidst på eftermiddagen.

Dag for dag program

D2 – Vi vil udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og udvikling vil være permanent forbundet. Vi klatrer fra den første session efter at have set eller gennemgået de grundlæggende ting: justering af en sele, optagning af reb, sikring.

Derefter vil vi, afhængigt af dit niveau, behandle forskellige emner som f.eks.
– Grundlæggende teknikker: at gøre sig klar, at sætte en quickdraw på, linkmanøvre, at folde et reb, at sikre en anden, at sikre en leder, at parere, at sikre en leder, at parere, at sikre sig ned, at kommunikere, osv.
– Mere komplekse teknikker: omsnøring, abseiling, sikring af øverste reb, tilføjelse af beskyttelse osv.
– Klatrebevægelser: grundindstilling, fodstilling, føringsklatring, fald, modsætninger, kryds, gruppering-ungruppering, forflytninger osv.
– Læsning af en rute, identifikation af forskellige greb, variation af progressionstempo, vejrtrækning, afslapning, styring af anstrengelser, selvtillid og engagement.
– De vigtigste faktorer for progression i forhold til dit niveau.
– Pointgivning, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr af en klippe, det naturlige miljø (stedets geologi, flora og fauna), læsning af et topografi, udstyr.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Shorts eller strømpebukser, træningsdragt, jogging- eller lærredsbukser, tank top eller t-shirt, sweatshirt, pullover eller fleece, vindjakke, badedragt, kondisko eller lette vandresko, kasket, tørklæde eller hat, vandflaske (uundværlig) og en kniv, solcreme.
Glem ikke din personlige førstehjælpskasse, da der ikke er noget apotek i landsbyen.
Eventuelt din egen pose med kridt og handsker til tilbagekaldelse.
Der er en lille klatrebutik i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, quickdraws, nedtrapper, hjelm, rygsæk.
Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
6 klatresessioner (over 3 dage)

Teknisk niveau

Kom og oplev 3 dage med klatring på kalkstensklipperne i Gorges du Verdon