Ankomst og afrejse

Mød op i sportslandsbyen inden kl. 9. Velkomst, indkvartering. Præsentation af pausen og holdet.
Aktiviteterne starter fra kl. 9.30. Kold frokost.

En række travle dage venter, hvor alle dine evner vil blive udfordret.
Du bevæger dig i små hold, der deler den samme passion. Du er nysgerrig på at opdage og klar til alle eventyr.

Ankomst dagen før opholdets start er muligt, hvis du kan stå for transporten selv (motorcykel, bil) og ved at underrette sportslandsbyen 3 dage i forvejen via fax på 04 92 77 30 13 eller via e-mail på verdon@ucpa.asso.fr eller ved at reservere en shuttlebus, der afgår fra Aix-en-Provence TGV station kl. 21 aftenen før opholdet og en retur kl. 18.30 til Aix-en-Provence TGV den sidste dag af opholdet.
En ekstra nat vil koste dig 20€, du kan spise middag og morgenmad på landsbyens restauranter og barer.

J3 – Du vil klatre både som anden og først, i klatregrupper på 2, på ruter der passer til dit aktuelle niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarter og for at lade dig opdage alle rigdommene på stedet. Vi tager hovedsageligt afsted for hele dagen, med en kold frokost.

I slutningen af dette ophold, uanset hvor dygtig du er, vil du have forbedret dig inden for de forskellige områder, og du vil have nøglerne til at fortsætte med at klatre med mere fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

Opholdet slutter, og afrejse sker i slutningen af eftermiddagen.

Dag for dag program

J2 – Vi vil udvikle en helhedsorienteret tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og fremgang konstant er forbundet. Vi begynder at klatre fra den første session efter at have gennemgået eller genopfrisket det grundlæggende: justere en bælte, binde på, sikre.

Herefter, afhængig af dit niveau, vil vi beskæftige os med forskellige emner som:
– Grundlæggende teknikker: forberedelse, placering af en quickdraw, link manøvre, folding af et reb, sikring af en anden, sikring af en leder, paraden, nedklatring, kommunikation,…
– Mere komplekse teknikker: flugt, rappel opsætning, toppen af sporet relay, tilføjelse af beskyttelse, osv.
– Klatrebevægelser: grundholdning, fodplacering, klatring først, fald, oppositioner, krydsninger, gruppering-opdeling, overførsler,…
– Læs en rute, identificer forskellige greb, variér din fremgangsrytme, åndedræt, afslapning, håndtering af indsats, tillid og engagement.
– De nøglefaktorer, der påvirker din progression baseret på dit niveau.
– Vurderinger, regler for aktiviteten, klassificering og udstyr af en klippe, naturligt miljø (webstedets geologi, flora og fauna), læsning af en topografi, udstyr.

Afviklingen af dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres, alt efter tekniske kriterier, sikkerhedsimperativer eller aktuelle vejrmæssige forhold. I så fald er det kun UCPA-ledelsens ansvarlige, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Korte shorts eller strømpebukser, træningsdragt, joggingbukser eller lærredsbukser, ærmeløs top eller t-shirt, sweatshirt, pullover eller fleece, vindjakke, badedragt, sneakers eller lette vandrestøvler, kasket eller tørklæde eller hat, en vandflaske (uundværlig) og en kniv, solcreme.
Glem ikke din egen lille personlige medicinskab, der er ingen apotek i landsbyen.
Eventuelt, din kalkpose og handsker til rappelling.
En lille butik med klatreudstyr venter på dig i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, quickdraws, nedtrapper, hjelm, rygsæk.
Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
6 klatresessioner (over 3 dage)

Teknisk niveau

Kom og oplev 3 dages klatring på kalkstensklipperne i Gorges du Verdon.