Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Buenos Aires. Nat på flyet.

Dag 2 – Tidlig ankomst til Buenos Aires, skift af terminal og indenrigsfly til Ushuaia (5 timers flyvning). Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Frie måltider. Nat på hotellet i verdens sydligste by (54° sydlig bredde).

D15 – Fridag i Buenos Aires. Fri frokost og middag. Transport til lufthavnen og hjemrejse.

D-16 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Bestigning af Cerro del Medio (915 m), et udsigtspunkt med en storslået udsigt over Ushuaia, Beagle-kanalen og de chilenske øer. Stien klatrer først gennem skoven og når derefter op til et alpint græsningsområde. Efter Margot-søen (870 m) går stien mod topkammen, der er udsat for vinden. 5 timers vandring, 800 m stigning. Aftensmad i fritiden. Nat på hotellet i Ushuaia.

Dag 4 – Ildlandet
Om morgenen udforskning af nationalparken Tierra del Fuego: endemiske bøgeskove, tørvemoser, små og store søer, øer i Beagle-kanalen. Tilbage til Ushuaia, fri eftermiddag til at udforske havnen og besøge byens museer, der er dedikeret til Fukuslands historie. Mulighed for en sejltur på Beagle-kanalen. Nat på hotellet i Ushuaia.

Dag 5 – Magellanstrædet
Gennemkørsel af Tierra del Fuego ad landevejen. De overdådigt skovklædte bjerge i Darwin Cordillera viger for et landskab med ørkenpampas. Vi krydser ind i Chile og kører gennem den chilenske del af Fuglsø, hvorefter vi krydser Magellanstrædet med færge mellem Fuglsøen og fastlandet. Vejen til Punta Arenas. 450 km med almindelig bus. Gratis måltider. Overnatning på hotel.

D6 – Om morgenen besøg i byen Punta Arenas. Frokost i fritiden, derefter kørsel til Puerto Natales, en havn, der ligger gemt i bunden af en af de mange fjorde, der skærer sig ind i Stillehavskysten. 150 km med almindelig bus. Nat på hotel i Puerto Natales.

D7 – Torres Del Paine (4 dage)
Transport til Torres del Paine Nationalpark (150 km). “Paine” betyder på chuelche-sproget mørkeblå, farven på de mange søer. Parken, der blev oprettet i 1959 og er opført på listen over verdensarv, er et sandt paradis for elskere af dyreliv og vildmark. Den er hjemsted for det største antal kondorer i Sydamerika. Overfart til Pehue-søen med båd, derefter vandring til “de franske dal” ved foden af Cornes du Paine, enorme granitvægge. 6-7 timers vandring, 500 m stigning. Nat i telt i nærheden af Paine Grande-refugiet.

Dag 8 – Vandretur langs Grey-søen, der er spækket med isbjerge, hvor Grey-gletsjeren kommer fra den enorme gletsjermasse “Hielo Continental”. 7 timers vandring, 600 m opstigning. Tilbage med båd til den sydlige bred af Pehue-søen, overførsel til Torres-lejren. Nat i telte.

D-9 – Vandretur til Torres Del Paine-udkigsposten, et meget spektakulært bjergsted. De tre tårne dominerer Torres-søen med deres enorme granitvægge, der er tusind meter høje. 6 timers vandring, 700 m opstigning. Aftensmad på egen hånd. Tilbage til Puerto Natales og overnatning på hotellet.

D10 – Vi forlader Chile og kører gennem den argentinske pampas. Om eftermiddagen når vi den lille by El Calafate ved bredden af Lago Argentino. Derefter kører vi til den store turkisblå Viedma-sø, hvor Viedma-gletcheren løber ind i den nordlige del af Los Glaciares Nationalpark. 500 km kørsel til landsbyen El Chalten (400 m) med det legendariske Fitz Roy (3441 m) i baggrunden. Frokost på egen hånd. Nat på en lodge i El Chalten.

Dag 11 – Cerro Torre
Vandretur til Torre-søen (670 m), i vilde omgivelser ved foden af den imponerende Cerro Torre. 5 til 6 timers vandring, 400 m opstigning. Fri middag. Nat på en lodge i El Chalten.

Dag 12 – Fitz Roy
Vandring til Fitz Roy-basecampen og Los Tres-søen (1170 m) ved foden af gletsjerne, hvorfra de enorme granitnåle kommer frem. 6 til 7 timers vandring, 800 m stigning. Fri middag. Tilbage til El Calafate om aftenen. Nat på hotellet.

D-13 – Perito Moreno-gletsjeren
Afgang med turistbus til Perito Moreno-gletsjeren (80 km). Gå en tur for at beundre den dybe blå farve på den berømte gletsjer, en imponerende isvæg på 5 km lang og 80 m høj. Gigantiske serakblokke falder fra gletsjeren ned i søens fredelige vand. Transport til El Calafate lufthavn. Fly til Buenos Aires. Aftensmad på egen hånd. Overnatning på hotellet.
NB: Afhængigt af flymulighederne kan flyet til Buenos Aires foretages på D14.

D-14 – Buenos Aires
Frit besøg i Argentinas hovedstad og tangoens hovedstad. Fri frokost og middag. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

For at undgå ulejligheden ved forsinket bagage skal du tage følgende udstyr med dig i kabinen:
Fleece
Anorak,
Vandresko.

Tag to stykker bagage med (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg).
1 rygsæk af mellemstørrelse (30-35 liter) til at bære dine ejendele i løbet af dagen:
kamera, vindjakke, regnkappe, evt. fælles frokost, 2 vandflasker på 1 liter.
1 sportstaske eller 1 stor rejsetaske, som transporteres i køretøjet.

Anbefalet personligt udstyr
1 varm dyne (-5°C)
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm trøje eller fleece
Varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par varme handsker eller vanter
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte personer)
Mini-toilettaske og håndklæde
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse

Valgfrit :
en kødpose (lagenpose)

Til vandring
Vandresko, solide og vandtætte, med hak i sålen og god støtte for anklerne,
Et par tennissko til om aftenen
2 til 3 par vandresokker

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Under turen er der picnic ved middagstid og varme måltider om aftenen, varierede og afbalancerede. Af praktiske årsager er ca. 15 måltider ikke inkluderet. Af praktiske årsager er ca. 15 måltider ikke inkluderet i prisen. Du skal regne med at betale mellem 250 og 300 euro (ca. 15-20 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler, herunder flyrejse El Calafate / Buenos Aires (D13 eller D14)
Indkvartering
Mad undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Et sceneskift ved verdens ende