Ankomst og afrejse

D1 – Natflyvning Paris/Nosy Be

D2 – Ankomst til Nosy Be
Ankomst til Nosy Be tidligt på eftermiddagen. Velkomst af din guide, transfer til hotellet. Slutning af dagen og middag til fri disposition.

D-14 – Nosy Be / Tilbagevenden
Fri tid i Nosy Be afhængigt af tidspunktet for afgang. Transfer om eftermiddagen til lufthavnen for den internationale natflyvning.

D-15 – Ankomst til Paris

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, indenrigsflyvninger, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Ankify / Ankarana
Transport til havnen i Hell Ville (eller “Andoany”) i den sydlige del af øen for at sejle med motorbåd til Grande Terre (45 minutter). Afskibning i buskhavnen i Ankify. Vi slutter os til vores køretøjer og tager vejen mod nord. Vi krydser kakao-, kaffe- og peberplantager … Vi stopper i Ambilobe, regionens hovedstad, og besøger markedet. Vi ankommer til Ankarana-massivet om eftermiddagen. Måltid og overnatning i lejren.

Dag 4 – Ankarana
Dagsvandring i nationalparken: Opdagelse af de berømte Tsingy (skarpe kalkstentoppe, en sand labyrint af grotter og kløfter). Besøg i flagermushulen. Vi vil helt sikkert få chancen for at se familier af lemurer, kamæleoner og smukke fugle, der lever i parken. Måltid og overnatning i lejren.

Dag 5 – Diego Suarez
Vi tager vejen til Diego Suarez, den største by i den nordlige del af Madagaskar (også kaldet “Antsiranana”). Undervejs gør vi en afstikker for at besøge Tsingy Rouges, resultatet af erosion, der har formet disse unikke farvede former på øen gennem tiden. Hvis vi sammenligner deres udseende med deres naboers, Tsingy’erne på Ankarana, er deres natur helt anderledes: de er ikke skarpe monolitter som knive, men flygtige formationer, der er formet af vindens og regnens luner. Ankomst til Diego Suarez sidst på eftermiddagen. Aftensmad og overnatning på hotellet.

D6 – Det franske bjerg / Ramena / De 3 bugter
Morgenudflugt til Montagne des Français, et historisk og arkæologisk sted, som man ikke må gå glip af i regionen.
Man har fundet meget gamle knogler og keramikrester i en grotte. Dette bjerg anses for at være franskmændenes nekropolis på grund af de kampe, der i 1942 stod dem over for briterne. Opstigningen af bjerget vil føre os gennem en vegetation af tornede træer, aloer og baobabtræer. Efter to timers vandring (400 m stigning) når vi op på toppen, hvor vi får en panoramaudsigt over hele bugten.
Efter picnicen overføres vi til Sakalava-bugten, hvorefter vi vandrer langs de hvide sandstrande, forbi duebugten og klitbugten til landsbyen Ramena. Vend tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen.

D7 – Amber Mountain / Diego Suarez
Tidlig afgang til en vandretur i nationalparken Montagne d’Ambre, der kulminerer i 1475 m højde, ad små stier. Opdagelse af en varieret flora og fauna (lemurer, fugle, krybdyr), storslåede vandfald og kratersøer. Iagttagelse af dagaktive lemurer som f.eks. den kronede lemur eller Sanford-lemuren, som kun findes i reservaterne i det nordlige Madagaskar. Tilbage til Diego Suarez ved dagens afslutning.

D8 – Diego Suarez / Ambanja
Dag med kørsel i køretøj for at køre tilbage ned mod syd til Ambanja. Ruten er afbrudt af indfaldsveje til små byer og livlige markeder. Picnic frokost undervejs. Ankomst til Ambanja sidst på dagen. Middag og overnatning på vandrerhjem.

Dag 9 – Ambanja – Mountainbike-dag
Vi tager af sted på mountainbike for at opleve de store plantager i Sambirano-dalen. Vi krydser rismarker og forskellige typer plantager: Parfumeplanter (ylang-ylang, vetiver, basilikum, patchouli…) men også lokale produkter (kaffe, kakao, vanilje, peber…). Ankomst sidst på formiddagen til en livlig landsby: landsbyboerne vil vise os deres håndværksprodukter (broderi, vævning…). Typisk madagasisk frokost tilberedt af landsbyboerne. Aftensmad og overnatning på kroen.

D-10 – Ambanja / Ankify / Nosy Komba
Om morgenen transport til havnen i Ankify for at krydse med taxikanoer til øen Nosy Komba. Vandretur ad landsbyens stier til toppen af øen (600 m), hvorfra der er panoramaudsigt over de omkringliggende øer. Aftensmad og overnatning på landsbykrogen Ampagorina.

D11 til D13 – Nosy Komba / Mahavana / Nosy Iranja / Nosy Be – sejlads langs kysten
Vi går om bord på en traditionel træbåd på en 3-dages sejltur langs Grande Terre. Vores sejlads (ca. 5 timer/dag) vil være afbrudt af vandreture ind i landet, besøg i fisker- og samlerbyer og svømning i turkisblå laguner med enestående havbund. Måltider og overnatninger i bivuak på strandene.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage
1 lille rygsæk på 30 liter til besøget og personlige ejendele under vandreturene.
1 solid rejsetaske eller søtaske (mange overførsler).

Til overnatning
1 sovepose med lynlås
1 lagen og evt. et “sækkelagen”.

Anbefalet personligt udstyr
Shorts
T-shirts
1 badedragt
1 par lette bomuldsbukser
1 uld- eller fleecetrøje
1 vindjakke
1 regnkappe
Langt, løstsiddende tøj, der beskytter dig mod solen
Varmt undertøj til om aftenen
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Lommekniv (i lastrummet!)
Lommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batteri
Visirhætte til beskyttelse mod solen
Solbriller (mindst indeks 3)
Handsker (i havestil): klipperne er meget skarpe, når man vandrer i Tsingy-området
Plastiksandaler til vandring i vandet
1 vandflaske
Toiletpapir og lighter (i lastrummet!) til at ødelægge det.

Til vandring
Lette trekkingsko med takkede såler og god støtte til anklerne
1 par kondisko til om aftenen
Vandresokker.

Til sejlads
Let, løstsiddende tøj, der dækker arme og ben for at beskytte effektivt mod solen
1 lycra
1 kasket med visir
Solbriller
1 par tennissko eller neopren-tøfler.

Foto
Medbring vandtætte poser til dit udstyr.

Campingudstyr (telte, madrasser), mountainbikes.
Bemærk venligst: soveposer stilles ikke til rådighed.

Forplejning

Picnic frokost ved middagstid.
Frokost på D9 tilberedt af landsbyboerne.
Varme måltider om aftenen baseret på lokale produkter tilberedt af vores guider eller indtages på hotellet.
Kolde måltider under sejladsen.

Inkluderet med rejsen

Al lokal transport i minibus (med chauffør) og dhow (med besætning)
Adgangsgebyrer til parken og lokale guider
Turistmærker
VTC til D9
Indkvartering
Måltider fra morgenmad på D3 til morgenmad på D14, UDEN middage på D5, D6, D7 og D13.
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

I lemurernes land