Ankomst og afrejse

D1 – International flyvning med overnatning til Colombo.

D2 – Ankomst til Colombo / Den kulturelle trekant
Velkomst i lufthavnen, derefter transport i minibus til hjertet af “den kulturelle trekant”, tæt på de vigtigste arkæologiske udgravningssteder (170 km, 4 timer), med stop undervejs i Kurunegala. Hvis ankomsttidspunktet tillader det, kan man gå en tur sidst på eftermiddagen. Aftensmad og overnatning på hotellet.

D15 – Ankomst af natflyet eller overførsel til lufthavnen for returflyet.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Polonnaruwa og Sigiriya
Om morgenen kører du i minibus til Polonnaruwa (45 minutter). Besøg på cykel den gamle hovedstad på øen, der blev grundlagt i det 12. århundrede, og hvis ofte spektakulære levn strækker sig over flere kilometer. Oplev haverne, de mange templer, citadellet, det kongelige palads og buddhaerne, herunder den berømte “Store liggende Buddha”, der er 14 meter lang (ca. 5 km cykling inde på stedet). Om eftermiddagen kører du til Sigiriya (1 time), en enorm klippe, som krones af en kongelig fæstning, der dominerer det omkringliggende landskab med 200 meter. På den vestlige side er muren udsmykket med berømte fresker, de ekstraordinære “Damsels of Sigiriya”. Overnatning på samme hotel som dagen før.

Dag 4 – Knuckles Mountains
Transfer til den lille bjergkæde Knuckles (2h30), der kulminerer i 1860 m højde. Begynd vandreturen gennem regnskoven ad en sti, der forbinder landsbyerne i massivet. Vi krydser et pas i 780 m højde, inden vi går ned til landsbyen Meemure. Ca. 4 timers vandring, højdeforskel +430 m, – 530 m. Kort transport til vores indkvartering. Nat i bungalows eller telte i hjertet af bjerget.

Dag 5 – Corbert’s Hole
Om morgenen vandring ad en lille vej til Corbert’s Gap, en kløft i bjerget, hvorfra udsigten er storslået på en klar dag. 1 times vandring, højdeforskel +380 m. Transfer til Kandy (2.30 minutters kørsel), frokost undervejs. Check-in på hotellet i Kandy, en by, der ligger omkring en sø i 500 m højde, hvis navn alene fremkalder livets sødme. Hvis du ønsker det, kan du overvære et Kandy folkedanseshow. Besøg Tandtemplet, der blev bygget af kongerne i Kandy i begyndelsen af det 18. århundrede, og som indeholder det vigtigste buddhistiske levn i Sri Lanka. Overnatning på hotellet.

Dag 6 – Kandy
Fri dag i Kandy for at nyde denne smukke by. Mulighed for at besøge den botaniske have i Peradeniya, der ligger et par km vest for Kandy, og beundre en imponerende bambuslund, mange forskellige palmetræer eller lotus. Alternativt kan du vandre til Udawattakele-reservatet for at se mange fugle og sommerfugle. Frokost og aftensmad er til fri afbenyttelse.

D7 – Vandretur med 3 templer
Om morgenen kan du gå gennem landskabet og rismarker ca. 10 km fra Kandy for at opleve 3 smukke buddhistiske og hinduistiske templer: Gadaladeniya Maha, Lankathilaka og Embekka Dewalaya. Picnic frokost i en landsby. 8,5 km vandring +240m, – 275m, ca. 3h30 vandring.
Derefter tager vi vejen, der snor sig op ad bjergsiden mellem tebuskene til Adam Peak-området (100 km). Ankomst sidst på eftermiddagen på et vandrerhjem, forfriskning, middag og hvile, inden vi begiver os ud på en ekstraordinær natvandring. Omkring kl. 1.00 om morgenen begynder vi fra 1250 m højde opstigningen til Adam Peak (980 meters positiv højdeforskel) på en god sti (trapper til sidst) i selskab med mange lokale pilgrimme … (3-4 timers opstigning).

Dag 8 – Pic Adam
Ved daggry når vi toppen af Pic Adam (2224 m). Det er kronet med en helligdom og er et pilgrimssted for alle de store religioner i Sri Lanka: buddhisme, hinduisme og kristendom. På en klar dag har du en panoramaudsigt over hele den sydlige del af øen. Nedtur (2-3 timer), sen morgenmad på vandrerhjemmet, derefter transport til Nuwara Eliya (80 km). Undervejs besøg på en tefabrik. Fri eftermiddag (siesta…) i dette højhøjlandsby (1900 m), der blev skabt af englænderne, og som har bevaret en meget “britisk” side. Nat på hotellet.

D-9 – Bambarakanda-vandfaldene
Transfer med minibus til Haputale (60 km, 2 t15 busrejse) og derefter vandretur til og fra Bambarakanda Falls, det højeste vandfald i Sri Lanka: 263 m lodret. Mulighed for at bade ved foden af vandfaldet, hvis vandstanden ikke er for høj. + 500 m, -500 m, 3 timers vandring. Transport i minibus til Bandarawela, en lille handelsby, der ligger i 1200 m højde midt i teplantager (45 min.). Overnatning på hotel.

D10 – Horton Plains-området
Morgenafgang med lokaltog fra Bandarawela til en god times kørsel til Ohiya, en landsby beliggende i højlandet i Horton Plains-området. Turen starter i en eukalyptusskov lige over stationen. Under gennemkørslen af en tamilsk landsby i selskab med mange børn får man lejlighed til at se det daglige liv for indbyggerne i dette område, som generelt arbejder i teplantagerne.
4h30 vandring på 11 km med en nedadgående profil +250m, -1200m. Tilbage til Bandarawela med bus, overnatning på samme hotel som dagen før.

D-11 – Udawalawe National Park
Transport i minibus til Udawalawe med stop undervejs (120 km). Besøg Buduruwagala-templet, en berømt udskåret klippe. Om eftermiddagen besøg på et elefanttransithjem og derefter en safari i 4 x 4 køretøjer i Udawalawe Nationalpark, der er berømt for sine mange vilde elefanter. Overnatning på et hotel 20 km fra parken.

D-12 – Sydkysten
Efter 30 minutters kørsel når vi Ceylons sydkyst, som vi vil følge hele dagen. Gåtur langs stranden i Weligama, en mulighed for at beundre de traditionelle flerfarvede outrigger-fiskerbåde. Stop i havnen i Galle, der blev befæstet af portugiserne og hollænderne. Besøg i den gamle koloniale by og fri frokost, hvorefter vi kører til Hikkaduwa (eller Bentota, Beruwala), en badeby ved en pragtfuld strand ved Det Indiske Ocean. Overnatning på et hotel på stranden. 200 km kørsel i løbet af dagen.

Dag 13 – Fri dag på stranden
Der tilbydes dig mange muligheder: svømning i hotellets pool eller i havet, slappe af på stranden, der ligger for foden af hotellet, indvielse i surfing (mod tillæg, der betales på stedet), tage til Galle og tilbage med tog for bedre at besøge denne smukke koloniale by og/eller for at shoppe lidt, eller besøge en havskildpaddefarm (mod tillæg). Frokost til fri afbenyttelse, middag på hotellet.

D-14 – Colombo
Fri formiddag på stranden eller ved poolen. Frokost til fri disposition. Tidligt om eftermiddagen afgang til Colombo (60 km), hurtigt besøg i landets hovedstad, der er præget af den britiske koloniale prægning.
Afhængigt af flyselskabet, transfer til lufthavnen til det internationale natfly eller overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
1 lille rygsæk på 20 / 30 liter til vandring og besøg
1 kraftig rejsetaske (mange overførsler)
+ 1 bæltetaske eller “nakketaske”, som du kan bære skjult under tøjet til pas og penge

Anbefalet personligt udstyr:
let tøjsortshorts (bør undgås til visse besøg)t-shirts (langærmede t-shirts til tempelbesøg)lette og luftige bomuldsbukser (undgå stramme bukser)trøje til aftenen og vindtæt jakketrøjeetrøjetoiletartikler og en lille personlig førstehjælpskasselommeknivelommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batteribriller til beskyttelse mod solenbadeshue til beskyttelse mod solen

Til vandreture:
Vandresko med god støtte for anklerne

Der stilles ikke specifikt sportsudstyr til rådighed af UCPA

Forplejning

Måltiderne indtages ofte på restauranter (lokal mad), kolde måltider på vandredage.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen middag D1, de 2 måltider på fridagen D6, frokoster D12 og D13 samt måltider D14 og D15)
Frokoster D12 og D13 og måltider D14 og D15)
Adgang til elefanttransithjemmet på D11
Entréer til de historiske steder, der er nævnt i programmet
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er anført i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Sri Lanka, krydderier og opdagelsesvandringer!