Ankomst og afrejse

Reception fredag i Marina du Marin i Martinique (syd for øen). UCPA-flyets ankomsttidspunkt er afgørende for kursusstart, som regel sidst på eftermiddagen (oplysninger fra UCPA Croisière).

Besætningerne dannes i forhold til antallet af både
Sikkerhedsbriefing
Udarbejdelse af menuer, proviant
Afgang af båden

Krydstogtet slutter fredag tidligt om eftermiddagen i Marina du Marin.
Besætningen renser båden, inden de forlader skibet, og tager derefter til lufthavnen.

Natflyvning og tidlig ankomst til Paris næste morgen.

Dag for dag program

Efter de sidste forberedelser til afrejse tog vi af sted for at opleve Grenadinerne.
På vej mod syd for det caribiske øhav bevæger vi os mod den sublime Tobago Cays-lagune med et stop ved Baradal, hvor vi helt sikkert vil have mulighed for at observere skildpadder og rokker. Derefter kører vi nogle få kilometer sydpå til Morpion Island og stopper mellem Union og Palm Island.
For de mere eventyrlystne besætninger kan ruten fortsætte til Carriacou eller Grenada med en kort mellemlanding.

Afhængigt af forholdene kan vi komme forbi den smukke lagune Canouan, bugterne i Salt Whistle Bay eller den øde ø Petit Tabac.
Andre muligheder er Petite Martinique eller de berømte Pitons de Sainte Lucie, øens symbolske vulkantoppe.

At sejle i Caribien er at smage på andre sejladsbetingelser end dem, vi kender fra vores europæiske kyster: ud over sublime havlandskaber i turkisblåt vand har vi mulighed for at nyde et komplet sceneskift takket være det lokale køkken (grillet fisk og parfumerede drikkevarer…) og de strande eller bugter, der er utilgængelige fra land…

Mellem havne og velvalgte ankerpladser er der også afslapningsøjeblikke, som afbrydes af vandreture, udflugter eller besøg under mellemlandinger.
Vi har masser af tid til at opleve den lokale kultur og fordybe os i den endemiske tropiske vegetation.
På havet har vi ofte mulighed for at observere eksotiske fisk: rokker, kirurgiske fisk og måske endda skildpadder og delfiner …

Ud over at opleve et smukt menneskeligt og hyggeligt eventyr er målet med dette krydstogt også at gøre fremskridt i sit eget tempo i sejlads og udvikle sine færdigheder i alle de nøglepositioner, der er nødvendige for at få en sejlbåd til at fungere godt.

Fra roret til justering af storsejlet, fra styring af navigationen (kartografi) til en god forvaltning af forsyningerne, vil du få mulighed for at påtage dig et ansvar på alle tidspunkter.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold.
I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde poser, som er nemmere at opbevare om bord. Du må ikke tage en kuffert eller hård bagage med. Medbring en let sovepose med et lagen under, en let regnjakke, skridsikre sko, en lommelygte (eller pandelampe), en vandflaske, sejlerhandsker, skiftetøj, en kasket eller hat, let tøj til at beskytte dig mod solen, dit personlige apotek med smertestillende, smertestillende og antiinflammatoriske midler.
Medbring også havsæbe til vask, og glem ikke at medbringe badetøj. Medbring finner, maske og snorkel, hvis du har dem. Et gyldigt pas er påkrævet for EU-borgere.

Båden og dens navigationsudstyr.
Du sejler om bord på en 11-15 meter lang, effektiv, sødygtig, komfortabel og for nylig udstyret med en hjælpemotor. Båden er udstyret med tre dobbeltkahytter, som du deler med de andre elever, en komfortabel salon med køkken, køleskab og kortbord. Den har et rummeligt cockpit og en jolle til at gå i land.

Forplejning

Der serveres mad i begyndelsen af kurset. Måltiderne indtages om bord på båden. Du bedes afsætte 20 euro pr. dag og pr. person til kassen om bord (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsvarer).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Sejl på de smukkeste laguner i Caribien!