Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Ho Chi Minh City (Saigon)

Dag 2 – Ho Chi Minh City (Saigon)
Ankomst til Ho Chi Minh City (Saigon). Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Afhængigt af flyets ankomsttid, første frie opdagelse af Vietnams økonomiske hovedstad. Fri frokost, middag på en lokal restaurant. Overnatning på hotellet.

D-16 – Fri tid i Hanoi, frie måltider. Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

D17 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Hanoi D16, overnatning i flyet og ankomst D17, eller overnatning på hotel D16 og dagflyvning D17.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Mekong-deltaet
Om morgenen besøg i Saigon: det kinesiske kvarter Cho Lon og Tien Hau-pagoden. Derefter afgang mod Mekong-deltaet. Ankomst til Mo Cay omkring middagstid. Efter frokost med lokalbefolkningen, afgang til en cykeltur gennem nogle landsbyer, kokosnøddehaver og frugtplantager. Oplev indbyggernes daglige aktiviteter og et værksted, hvor de arbejder med kokosnøddefibre. Ca. 1h30 cykling på fladt terræn (2 timer inkl. pauser), dvs. 15-20 km.
Bagefter tager du en dejlig tur i en båd langs kanalerne. Herefter går I om bord på en større båd på Hàm Luông-floden for at nå frem til jeres indkvartering i et lokalt hus. Fri tid til at nyde omgivelserne, slappe af eller tage på kajaktur på floden. Hvis du ønsker det, kan du deltage i tilberedningen af aftensmaden. Middag og overnatning.

D4 – Cykling i Ben Tre / Indenrigsfly til Danang og transfer til Hoi An
Om morgenen cykeltur: besøg på det lokale marked, et værksted for sojasovs og et andet for kokosnøddeslik. 10 km cykeltur, dvs. 1 time inkl. pauser.
Tilbage til det lokale hus til frokost sidst på formiddagen. Efter at have hilst på vores værter, transfer til Saigon lufthavn, og fly til Danang sidst på eftermiddagen. Velkomst i Danang og transfer på ca. 45 minutter til Hoi An (30 km). Overnatning på hotellet.

Hoi An
D5 – Besøg i Hoi An, en lille kinesisk-vietnamesisk by, den første udenlandske handelspost i Vietnam, der engang var et stop for europæiske søfolk, og som er klassificeret som verdensarv af UNESCO. Besøg af de vigtigste seværdigheder: den japanske bro, det kinesiske tempel, Tan Ky’s hus. Efter frokost, afgang på cykel (5 km) mod den gartnerianske landsby Tra Que, der er kendt for sine aromatiske urter, især mynte og basilikum, hvis blade har en særlig aroma. Oplev bøndernes liv og deres teknikker. Middag med smagsprøver på landsbyens berømte specialitet “Tam Huu”, en blanding af rejer, svinekød og urter. Tilbage til Hoi An og overnatning på hotellet.
NB: afhængigt af gruppens størrelse kan guiden forlænge cykelturen.

Hue
D6 – Afgang til Danang og Hue (130 km) ad “Cloud Pass”-vejen. Flere stop undervejs, herunder et ved Lang Cô-stranden. Ankomst til Hue omkring middagstid. Om eftermiddagen besøg i den kejserlige by. Derefter cykeltur til Pha Tam Giang-sumpen (12 km) på en sti gennem landsbyer og rismarker. Bådtur til Chuon Marsh, og observation af lokale fiskere. Overnatning på hotel i Hue.

D7 – Fortsættelse af besøget i Hue-regionen / Sovevognstog til Hanoi
Påstigning i Huong Giang-havnen på en båd, der tager os til Thien Mu-templet (3 km). Efter besøget sejler vi til landsbyen Thuy Bieu på en typisk lokal båd (10 min. sejlads). Vi vil opleve landsbyens gamle huse og de berømte “havehuse”, tidligere boliger for hoffets høje dignitarer, som er typiske for Hue by. Derefter kører vi til den tidligere kejser Tu Duc’s mausoleum (7 km cykling). Tilbage til byens centrum og derefter overførsel til togstationen for at tage nattoget til Hanoi. Overnatning om bord på toget (i airconditionerede kupéer med fire sovepladser, 13 timers tog).

D8 – Hanoi og Halong-bugten
Ankomst til togstationen i Hanoi om morgenen, velkomst af din guide og overførsel til et hotel til morgenmad, mulighed for at friske sig op på et værelse booket i “day-use”. Derefter kører du til Hoa Lu (ca. 100 km og 2 timer), Vietnams tidligere hovedstad, og besøger kong Dinhs og kejser Le’s templer. Om eftermiddagen cykeltur til Bich Dong-pagoden. Derefter transfer til Thung Nham, et af de smukkeste naturområder i Ninh Binh-provinsen, der er kendt for sit rige og bevarede økosystem og især for sin “fuglehave”. Udflugt med båd til Buddha-hulen, gennem rismarker og siv, domineret af fantastiske kalkstenstoppe. Kørsel til Ninh Binh, overnatning på hotellet.

Halong-bugten
D-9 – Afgang til Halong-bugten ad en vej, der krydser de store rismarker i Røde Flod-deltaet (180 km, 3.30). Ankomst omkring middagstid, øjeblikkelig ombordstigning til et krydstogt på Halong-bugten om bord på en smuk trædunk. Natfiskeri organiseret om bord. Aftensmad og overnatning om bord på junk’en, der er udstyret med to dobbeltkahytter med aircondition og eget badeværelse/toilet.

D10 – Vågn op ved daggry, morgenbad, morgenmad om bord og fortsæt krydstogtet mellem øer og småøer i den berømte bugt. Tilbage til Halong havn omkring middagstid. Efter frokost returnerer du til Hanoi (170 km, ca. 2.30 min.). Ankomst til Hanoi om eftermiddagen, gåtur i den gamle bydel og dukketeater på vandet. Overnatning på hotellet.

Blandt de etniske grupper i Tonkinbjergene
D-11 – Besøg på etnografimuseet i Hanoi, derefter kørsel til bjergene i Yen Bai-provinsen (210 km, 7 timer). Ankomst om eftermiddagen, besøg i en thailandsk landsby i området. Overnatning i den thailandske landsby Tu Le.

D12 – Besøg det farverige marked i Tu Le, der besøges af de forskellige etniske grupper i denne bjergrige region, derefter vandretur for at beundre de spektakulære risterrasser i La Pan Tan. I Cau Ba Nha afgår du med bus til Tan Uyen med teplantager ved foden af Hoang Lien Son-bjerget. 130 km, 2-3 timer i bil. Overnatning i et lokalt hus i Tan Uyen.

D-13 – Vandretur for at opleve landsbyen Tan Uyen og de omkringliggende bakker mellem rismarker og haver, hen mod et vandfald. Efter frokost, kørsel til landsbyen Ta Giang Pinh, på den etniske Hmong-gruppes jord (3 timers kørsel, ca. 100 km).
Ca. 3 timers vandring (6 km). Overnatning hos en lokal beboer.

D-14 – Fra landsbyen Ta Giang Pin går vi fra landsby til landsby og opdager de forskellige aspekter af indbyggernes dagligdag i et bjerglandskab mellem marker og risterrasser. Efter vandreturen kører vi til Nam Sai landsbyen for at møde familien, som vil tage imod os. Der er tid til at udforske de omkringliggende landsbyer om eftermiddagen.
1½ times vandring (ca. 4 km). 1h30 kørsel (56 km). Overnatning hos værtsfamilien.

D-15 – Om morgenen returnerer du med bus til Hanoi. 320 km, 6 timers kørsel. Ankomst om eftermiddagen, besøg i litteraturtemplet, som er Vietnams første universitet, og opdagelse til fods af Vietnams politiske hovedstad, hvis charme kommer fra blandingen af bygninger fra kolonitiden og gamle traditionelle handelsdistrikter. Om aftenen er der en gastronomisk spadseretur i Hanois gader fra bod til bod for at smage de mest symbolske vietnamesiske retter. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
1 rygsæk på 30/40 liter til vandreture og bybesøg
1 kraftig rejsetaske (mange overførsler)

Personligt udstyr anbefales:
Meget let tøj: shorts, t-shirts, badetøj, lette bomuldsbukser
1 vindjakke
1 regnkappe
Langt, løstsiddende tøj til beskyttelse mod solen
Varmt undertøj til om aftenen
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Lommekniv
Lommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batteri
Visirhætte til beskyttelse mod solen
1 vandflaske
Toiletpapir og lighter til destruktion
1 uld- eller fleecetrøje
1 anorak (uundværlig fra november til maj)

Til vandreture:
Trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne.
Et par tennissko til om aftenen,
to par vandresokker

Til overnatning hos lokalbefolkningen:
En lille sovepose er nyttig om vinteren (se vejrudsigten).

Alt det nødvendige udstyr til aktiviteten stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Lokale restauranter i byen. Under bjergvandringer varme aftensmåltider baseret på lokale produkter. Om dagen picnic frokost.
Varme måltider i Halong-bugten og i Mekong-deltaet om bord på sampanen med køkken. Nogle måltider i byen er ikke inkluderet (regne med ca. 10 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (vej, tog, fly)
Indkvartering
Måltider undtagen de nedenfor nævnte
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Vietnams must-sees, fra syd til nord