Ankomst og afrejse

D1 – International flyvning til Windhoek, overnatning om bord.

Dag 2 – Otjiwarango
Ankomst til Windhoek lufthavn, hovedstaden i Namibia. Velkomst af vores guide og transport til Otjiwarango mod nord (300 km). Indkvartering på lodgen, middag på stedet.

D-14 – Tilbage til Windhoek
Transfer til hovedstaden, besøg i byen (hvis flyveplanen tillader det). Fri tid til frokost. Transfer til den internationale lufthavn og ombordstigning til returflyet.

D15 – Ankomst af flyet.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Etosha National Park
Transport i bil til Etosha National Park mod nord, hvor vi ankommer sidst på formiddagen (ca. 300 km på asfaltvej). Vi tilbringer to nætter på en campingplads uden for parken. Om eftermiddagen tager vi på en vildtkørsel i Etosha NP på jagt efter vilde dyr. Tilbage til campingpladsen ved solnedgang, middag på stedet.

Dag 4 – Etosha National Park
Hele dagen kører vi gennem denne park, der er så stor som Belgien (game drive). Vi tager flere spor og stopper ved vandhuller for at observere mangfoldigheden af dyreliv: elefant, løve, hvidt og sort næsehorn, zebra, leopard og antilope samt mere end 340 fuglearter … en drømme-natur! Frokost i Halali eller Okaukuejo. Om aftenen overnatter vi i en af lejrene i parken. Efter middagen kan vi tage til et beskyttet og oplyst vandhul for at se dyr, som er svære at se om dagen, f.eks. sorte næsehorn (afhængigt af årstiden). Tilbage til lejrpladsen ved solnedgang, middag på stedet.

Dag 5 – Opuwo
Tilbring dagen i den vestlige del af Etosha-parken. Denne del af parken, ca. 200 km2, er forbeholdt registrerede safariselskaber i Namibia. Vi vil være de eneste, der kan se dyrene komme til vandhullerne for at slukke tørsten. Herefter kører vi til Opuwo (200 km transport). Vi slår os ned på en campingplads i byens højder. Opuwo, hovedstaden i Kaokoland, er en ægte etnisk mosaik, hvor Himbas, Hereros, Ovambos … et ægte kulturchok! Forfriskninger og middag på campingpladsen.

Dag 6 – Khowarib
Tidlig afgang for at besøge en Himba-landsby under vejledning af en lokal guide. Dette besøg vil give os mulighed for bedre at forstå levevisen hos dette folk, som stadig lever på en forfødt måde! Dette bliver en unik og berigende oplevelse for os! Sidst på formiddagen fortsætter vi vores rejse mod de kløfter, som Hoanib-floden har gravet (ca. 250 km godt spor). Vi slår lejr. Denne kløft kaldet Khowarib er det sted, hvor ørkenelefanterne passerer igennem. Måske får vi chancen for at møde dem på deres spor! Kort gåtur i kløften sidst på eftermiddagen. Tilbage til lejren og aftensmad.

Dag 7 – Twyfelfontein
Vi går ned i Damaraland-regionen (200 km gode spor). De høje røde tabularplateauer dominerer sletterne, hvor den endemiske vegetation tiltrækker dyr som springbukke, oryx, giraffer … Opsætning af vores lejr sidst på formiddagen. Om eftermiddagen besøger vi Twyfelfontein klippemalerier og graveringer med en lokal guide. Tilbage til lejren med køretøj og middag.

Dag 8 – Brandberg
Afgang om morgenen til Brandberg-massivet, landets højeste punkt (2573 m). På denne vandretur vil vi kunne beundre et klippemaleri kaldet “den hvide dame” (2h30 vandring). Overnatning i telte ved foden af Brandberg-massivet nord for Wadi Ugab.

Dag 9 – Swakopmund
Vi kører til Atlanterhavskysten til Cape Cross for at observere de imponerende kolonier af pelsæler, der har slået sig ned på stranden. Skuespillet med omkring 100.000 dyr er enestående … Vi fortsætter til Swakopmund. Denne badeby med sine huse i tysk kolonialstil og sine gigantiske strande, der ligger indlejret mellem ørkenens vilde skønhed og havets blå farve, er et paradis for pelikaner, flamingoer og skarver. Installation i gæstehus, fri eftermiddag, fri middag. Mange aktiviteter mulige.

Dag 10 – Namibørkenen: Blutkuppe
Vi forlader kysten for at tage ud i ørkenen. Landskaberne ændrer sig, mens vi kører videre. Vi slår os ned ved foden af Blutkuppe, en smuk granitmonolit. Kort gåtur på ca. 1 time. Aftensmad og overnatning i lejren.

D11 – Namibørkenen: Sossuvlei klitterne
Vi krydser de store åbne vidder i Namib-Naukluft Park gennem det barske landskab i Kuiseb Canyon. Vi krydser Stenbukkens vendekreds. Bosætter os i en lejr uden for parken sidst på formiddagen. Vi besøger Sesriem Canyon og vender tilbage til lejren sidst på dagen.

D12 – Namibørkenen: Mountain Zebra Park
Afgang tidligt om morgenen til hjertet af klitterne. Vi er klar til at bestige klitten “Big Mama”, som dominerer et 375 meter højt landskab med træer, der har været helt udtørret i hundreder af år … Tilbage til lejren, frokost og afgang til Naukluft-bjergene. Indkvartering i lejren i nærheden af Mountain Zebra Park.

Dag 13 – Khomas Hochland
Morgenvandring på Olive trail (ca. 4 timers vandring). Efter frokost forlader vi ørkenen for at nå Khomas Hochland-plateauet. Indkvartering i lejren ved Namibgrens. Mulighed for at gå rundt på ejendommen. Aftensmad på stedet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage: Vi beder dig om at begrænse vægten af din personlige bagage (15 kg), så der er plads til transport af fælles udstyr og mad.
1 rygsæk eller anden taske til de genstande, der transporteres med køretøj.
1 rygsæk af mellemstørrelse (30 liter) til dine daglige ejendele under vandreturene.

Anbefalet personligt udstyr
2 til 3 par lette bomuldsbukser
1 vindtæt jakke og 1 varm trøje eller fleecejakke til om aftenen
T-shirts
Shorts
Badedragter
2 vandflasker på mindst 1 liter hver
1 pandelygte, hvis muligt
Solbriller med effektive filtrerende linser
1 kikkert til observation af dyrene
1 kasket
2 håndklæder, toiletartikler, passende solcreme
1 rulle toiletpapir
Tørklæder (valgfrit) og et lille individuelt apotek.

Til vandreture
Trekkingsko
1 par tennissko til om aftenen og 2 til 3 par sokker.

Til overnatning
1 varm dyne
1 lagenpose, som er nødvendig for at hvile sig og være i form på hver enkelt etape (se klimaoplysninger).

Alt nødvendigt strukturelt udstyr: telte, bestik og skummadrasser.
Bemærk venligst: dyner leveres ikke!

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde en varieret og afbalanceret kost.
Måltiderne tilberedes af guiden og det lokale team under hele opholdet.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Fuld pension fra middag D2 til morgenmad D14 (undtagen gratis middag D9 i Swakopmund)
Tilsyn af en fransktalende guide, der bistås af lokale guider)
Kollektivt udstyr (telte, skummadrasser) og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Alle rigdommene i et stort okkerrødt og rødt land!