Ankomst og afrejse

D1 – International flyvning Frankrig / Havana
Velkomst i lufthavnen og transport til hovedstaden. Nat på hotellet.

D-15 – Havana / Transfer til lufthavnen og hjemrejse
Fri formiddag, fri frokost, transfer til lufthavnen om eftermiddagen og international returflyvning (natflyvning).

D16 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Viñales-massivet
Afgang i minibus til den vestlige del af Cuba (200 km) og byen Pinar del Rio, hovedstad i provinsen og centrum for Cubas vigtigste tobaksdyrkning. Besøg på cigarfabrikken, derefter kørsel (30 km) til Viñales. Besøg i den botaniske have i Caridad og gåtur i landsbyen. Aftensmad i landsbyen Viñales. Nat i en lejr i den lille San Vicente-dal.

Dag 3 – Viñales-massivet
Dagsvandring midt i tobaksmarkerne i det storslåede Mogotes-massiv i Cordilla de Guaniguanico: små kalkstensbjerge omkranset af klipper og fulde af flere kilometer lange huler. Middag i Viñales og overnatning i en lejr i den lille San Vicente-dal.

Dag 4 – Mil Cumbres
Afgang til Santo Tomas-hulen. Besøg i en del af grotten, som har mere end 40 km gallerier. Picnic i området, derefter transfer til Mil Cumbres. Overnatning i telt i Mil Cumbres naturpark. Aftensmad på stedet.

Dag 5 – Cayo Levisa
Afgang til Cayo Levisa, øen nord for Pinar Del Rio (en halv time med bus og derefter overførsel med båd). Fri dag til at nyde det turkisblå vand og de hvide sandstrande. Tilbage til Mil Cumbres sidst på eftermiddagen. Nat i et telt. Aftensmad på stedet.

D6 – Sierra del Rosario
Morgenvandring og frokost, inden vi kører til Las Terrazas øst for Pinar del Rio ad en vej, der byder på en smuk panoramaudsigt over bjergene. Frokost undervejs. Ankomst sidst på eftermiddagen til biosfære-reservatet Sierra del Rosario. Overnatning i telte, middag på stedet.

D7 – Sierra del Rosario / Svinebugten (Playa Larga)
Transport om morgenen til Soroa i Sierra del Rosario, som er genstand for et stort skovrejsningsprojekt (6 millioner træer er plantet!). Fauna og flora er rigelig, og mange arter er endemiske. Vandretur i reservatet, picnic og transfer til sydkysten ved Playa Larga i bunden af den berømte Svinebugt. Middag og overnatning på hotellet.

D8 – Cienfuegos og Trinidad
Fri formiddag i Playa Larga. Picnic og transport til centrum af Cuba (340 km). Panoramabesøg i søfartsbyen Cienfuegos, der er kendetegnet ved den eklektiske stil fra begyndelsen af det 19. århundrede. Besøg i José Marti-parken, “Boulevard”. Gåtur gennem El Prado på Malecon ved bugten. Transport til Trinidad, indkvartering og middag i et lokalt hus.

D-9 – Trinidad
Besøg i Trinidad, der siden 1988 har været på UNESCO’s verdensarvsliste. Denne by-museum by med 50.000 indbyggere blev bygget i den reneste koloniale stil. Frokost på stedet. Eftermiddag til fri disposition. Indkvartering og middag i et lokalt hus.

D10 – Sierra de Banao
Transport til Sierra de Banao i Guamuhaya-massivet mellem Trinidad og Sancti Spiritus. Det er i disse bjerge, at Ernesto Che Guevara havde etableret sit hovedkvarter under kampagnerne i Las Villas. Dagsvandring i Sierraens bjerge. Picnic frokost, middag og overnatning i en lodge.

D-11 – Sierra de Banao – Sancti Spiritus – Remedios
Afgang om morgenen til en vandretur i Jaricos dyrebeskyttelsesstation, midt i en overdådig natur. Transport i køretøj til byen Sancti Spiritus. Ligesom Trinidad har dens farverige facader bevaret deres charme. Frokost og besøg i byen. Transfer til Remedios, en fredelig koloniale by. Middag og indkvartering i et lokalt hus.

D-12 – Cayo Las Brujas – Remedios
Morgentransport til Cayo Las Brujas på nordkysten, et lille paradis ved Atlanterhavet. Fri tid til at nyde stranden. Frokost på stedet. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Remedios, middag og indkvartering i et lokalt hus.

D-13 – Remedios – Santa Clara – Havana
Besøg i monumenterne dedikeret til Che Guevara (mausoleet og museet). Transport til Havana, indkvartering på hotellet. Frokost og rundvisning i det historiske centrum. Fri middag og overnatning.

14 – Havana
Frit besøg i Havana. Den cubanske hovedstad er den bedst bevarede koloniale by i Hispanisk Amerika. Ud over det gamle historiske centrum omgivet af mure og rigt på klostre og barokkirker giver villaer og bygninger fra 1930’erne en særlig charme til den cubanske hovedstad, som er gennemkrydset af gamle amerikanske biler. Plaza de la Revolucion og dens Castro-monumenter er også et besøg værd, og selvfølgelig er en spadseretur langs Malecon, den store boulevard, der løber langs strandpromenaden. Talrige museer, strande et par kilometer væk… Gratis frokost og middag. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (vægten af indskudsbagagen bør ikke overstige 15 kg pr. person)
1 sportstaske eller sportstaske, som skal transporteres i minibussen (undgå stive kufferter, de er ikke særlig praktiske)
1 lille rygsæk (30 liter) til at bære dine ejendele i løbet af dagen.

Anbefalet personligt udstyr
Shorts, 2 lette bukser
T-shirts
Let trøje til om aftenen og køretøjer eller bygninger med aircondition
Tykkere trøje til Sierras i de køligere måneder
Regntøj som f.eks. en poncho
Badetøj og håndklæde
Solcreme og læbepomade
Hat eller kasket
Toiletartikler og et lille personligt apotek
En brudsikker vandflaske af metal, der ikke kan brydes
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier (flade batterier fås ikke i Cuba)
2 store plastikposer
1 vandflaske på 1 eller 2 liter
Kamera og ekstra batteri.

Til overnatning
Sovepose og lagen til overnatning i telt (madras er til rådighed).

Til vandring
Vandresko, solide og vandtætte, med hak i sålen og god støtte for anklerne
1 par tennissko til om aftenen
2 til 3 par sokker.

Telte, skummadrasser
Bemærk venligst, at sovepose og lagen ikke er inkluderet i prisen.

Forplejning

Måltiderne indtages normalt på restauranter og hos lokale folk, men der er mulighed for at tage på picnic ved middagstid. Måltider i Havana i slutningen af opholdet er ikke inkluderet. Cuba gennemgår i øjeblikket “el periodo especial”, vanskelige år med økonomisk krise som følge af den amerikanske embargo og sammenbruddet i handelen med Østeuropa. Selv om de problemer, der er forbundet med manglen, ikke påvirker de besøgende særlig meget, er det nogle gange nødvendigt med en lille tilpasnings- og forståelsesindsats.

Inkluderet med rejsen

Lokale busoverførsler
Indkvartering
Måltider fra frokost D2 til frokost D13
Al morgenmad fra D2 til D15
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen, lufthavnstransport og turistkort (visum).

Teknisk niveau

I Che’s fodspor