Ankomst og afrejse

D1 – Flyrejse Paris – Marrakech
Velkommen i lufthavnen af din guide og transport til hotellet. Fri tid afhængigt af ankomsttidspunktet, middag i eget tempo.

D8 – Lufthavnstransport og returfly.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Ouzoud-vandfaldene / Demnate
Afgang i bil til Atlasbjergene øst for Marrakech. Vi stopper ved Ouzoud-vandfaldene og begynder en vandretur ved foden af dette pragtfulde natursted. Vi tager minibussen tilbage til byen Demnate, en stor by ved foden af bjergene. Vi går en tur i nærheden af naturstedet Imi N’Ifri (“troldens mund”), en naturlig bro over Tessaout-floden, der går direkte ned fra Atlas’ næsthøjeste bjerg, M’Goun (4080 m). Picnic frokost. Aftensmad og overnatning i en hytte.
Rejsetid: 3 timer (140 km). Vandretur: 1½ til 2 timer.

Dag 3 – Demnate / Aït Bouguemez
Vi tager af sted til Aït Bouguemez-dalen (“den lykkelige dal”), en fantastisk enklave mellem de majestætiske bjergtoppe i det centrale Atlas, idet vi passerer gennem Aït Blal-dalen og Aït Bouli. Navnet “den glade dal” har den fået på grund af indbyggernes gæstfrihed og de mange fester, der fejres her. I disse dale lever befolkningen ofte i fuldstændig autarki om vinteren; adgangene kan nemlig være blokeret af sneen eller de oversvømmelser, der hærger kløften. Picnic frokost. Aftensmad og overnatning på en lodge.
Rejsetid: 3 timer (140 km). Vandretur 2 gange 1½ til 2 timer.

Dag 4 – Aït Bouguemez / Bin El Ouidane
Det er til fods, at vi vil opleve denne dal og indbyggernes hyrkeliv. Små stier mellem afgrøderne, vi går tilbage i tiden og beundrer autentiske spor af dinosaurer i landsbyen Aguerd N’Ouzrou. For 30 millioner år siden var dalen stadig beboet af disse gigantiske krybdyr, der efterlod poteaftryk på op til 60 cm i diameter. En kort klatring til klippekronen over landsbyen Timit. På toppen findes graven for Marabout af Sidi Moussa, der var kendt for sine store helbredende kræfter. En betagende udsigt over stedet. Herefter forlader vi dalen i bil via øst og Tizi Tighist-passet ved foden af Azourki-bjerget, hvorefter vi kører ned til Aït M’hamed og Azilal. Ankomst til Bin El Ouidane-søen sidst på dagen. Picnic frokost. Aftensmad og overnatning i en hytte.
Rejsetid: 3 timer. Vandretur: 2.30 til 3 timer.

Dag 5 – Bin El Ouidane / Imichlil
Morgenmad foran søen, en af de største vandreservater i landet. Vi benytter lejligheden til at gå en tur på bredden. Derefter kører vi i køretøj langs søen og går op ad en af de wadier, der forsyner den. Landskaberne på denne rute ved verdens ende er storslåede og vilde! Vi passerer landsbyerne Ouaouizeght, Tagelft og El Arba, inden vi krydser Tizi Nisli-passet. Her befinder vi os på plateauet ved søerne Islit og Tislit (“den forlovede” og “den forlovede”), som giver næring til legenden om disse bjerge, Moussem (“fest”) for forlovelsen, som giver anledning til flere dages festligheder. Ankomst til Imichlil sidst på dagen. Picnic frokost. Aftensmad og overnatning i en hytte.
Rejsetid: 5 timer (150 km). Vandretur: 2 gange 1½ til 2 timer.

D6 – Imichlil / Tinghir
At beundre solen, der står op over bjergene, der omgiver Imilchil, er et magisk syn. Vi tager minibussen tilbage sydpå gennem Atlasbjergene. Tizi Tiherouzine-passet har udsigt over Toudra-dalen. Pragtfuldt landskab med vilde bjerge, der i stigende grad er øde, og som fører til Toudras kløfter og dens 300 m høje klipper. Gå en tur i palmelunden i Tinghir. Aftensmad og overnatning i en lodge.
Rejsetid: 4 timer ad landevej. Vandretur: 2 timer.

D7 – Tinghir / Marrakech
Tidlig opvågning til vores sidste travle dag! I dag skal vi køre langs den sydlige side af Atlasbjergene. Første etape i Dades-dalen, som vi tager en lille omvej igennem. Derefter Ouarzazate og dalen Aït Ben Haddou. Vi vil kunne beundre de mange kasbahs, der ligger langs denne vej, som ofte kaldes “vejen med de tusind kasbahs”. Picnic frokost. Ankomst til Marrakech sidst på eftermiddagen. Picnic frokost. Middag til fri disposition, overnatning på hotellet.
Rejsetid: 6 timer (380 km). Vandretur: 1 time til 1½ time.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg)
1 lille rygsæk (20/30 l) til at bære dagens ejendele (frokost, vandflaske, trøje, kamera osv.)
1 stor rejsetaske eller duffelbag til at blive båret af muldyrene (undgå kufferter).
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
Varmt tøj og undertøj til om aftenen (en trøje og en simpel K-Way er ikke tilstrækkeligt til en bivuak i 3200 m højde)
1 uld- eller fleecetrøje
1 anorak eller dunjakke
2 til 3 T-shirts
1 sweatshirt
1 eller 2 store bomuldsbukser, 1 par shorts (ikke for korte)
1 badedragt
1 regnkappe
1 vindjakke
2 til 3 par sokker til vandreture
Toiletartikler, lille personlig førstehjælpskasse
1 pandelampe
1 eller 2 vandflasker (mindst 1 liter), solbriller, hat/kasket
1 lommekniv
Toiletpapir og lighter til ødelæggelse.

Til at sove
Et lagen kan være et plus i hytterne, hvor der er tæpper til rådighed.

Til vandring
Faste vandresko med hak i sålen og god støtte for anklerne.
På grund af terrænets beskaffenhed anbefales det ikke at gå i tennissko. De vil dog være meget velkomne om aftenen på bivuakken som afslapningssko.

Telte, skummadras, skål og bestik
Bemærk venligst: Der leveres ikke en sovepose

Forplejning

Morgenmad: kaffe, te, chokolade, korn, brød og syltetøj.
Frokost: blandede salater, frugt.
Aftensmad: varme måltider på hotellet eller i gîten (alle er velkomne til at deltage aktivt og spontant i tilberedningen af måltiderne).

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Alle måltider fra morgenmad på D2 til frokost på D7 (måltid på D1, middag på D7 og måltid på D8 ikke inkluderet)
Tilsyn af en specialiseret bjerg- og ørkenguide fra D2 til D7
En kok for mere end 5 deltagere. For mindre end 5 personer sørger guiden og deltagerne selv for måltiderne.
Kollektivt udstyr (telte, madrasser, bestik) og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt dit program med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Fordelene ved “Happy Valley