Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Lima efter planen
Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-15 – Flyrejse Cuzco-Lima. Et par timers ventetid i lufthavnen, derefter internationalt fly. Gratis måltider. Nat i flyet.

D-16 – Ankomst af flyet.

Dette program gives som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Stillehavskysten
Afrejse med bus mod syd. Vi følger den øde Stillehavskyst, som er afbrudt af oaser, der ligger i flodlejerne fra Andesbjergene. 450 km, 5 timers kørsel til Nazca. Undervejs besøger vi Paracas-halvøen, et naturreservat på Stillehavskysten, en dejlig kystvandring med klipper med udsigt over havet. Derefter tager vi vejen tilbage til Nazca. Nat på vandrehjem eller hotel.

Dag 3 – Nazca-linjerne
Fra et udsigtspunkt kan vi beundre de berømte “Nazca-linjer”, fantastiske vidnesbyrd om en forsvundet civilisation. Rent geometriske eller figurative (aber, firben, øgler, kolibrier…), er disse mystiske tegn på flere hundrede meter lange, der er bevaret indtil i dag takket være det ekstremt tørre klima. Eftermiddagen er fri. Om aftenen afgang til Arequipa med bus. 560 km, 10 timers kørsel. Nat i bussen.

D4 – Arequipa
Arequipa blev grundlagt i 1540 i 2300 meters højde, omgivet af store vulkaner som Misti (5822 m) og Chachani (6057 m), og her findes mange koloniale bygninger af hvide vulkanske sten. Besøg i Santa Catalina-klosteret, bygget i 1580, et af de smukkeste religiøse monumenter i Sydamerika. Eftermiddagen er til fri disposition. Fri tid til frokost. Nat på hotellet i Arequipa.

Dag 5 – Colca Canyon
Afgang med bus til Colca Canyon (150 km, 3 timer og 30 minutter i bil). Undervejs har vi måske mulighed for at møde den vilde vicuña, en af de fire kamelider i Peru, der er berømt for sit hår, hvis fibre er de fineste, der findes, de dyreste og mest eftertragtede. Let vandring gennem kløften, gennem terrassedyrkede afgrøder. 3 timers vandring, højdeforskel: + 300 m / – 450 m. Frokost i Chivay. Nat på hotel i Chivay (3600 m).

Dag 6 – Mod Titicacasøen
Kort gåtur, derefter vej til Titicaca-søen. Stop ved Mirador des Volcans (4900 m), smuk udsigt over hele Cordillera Occidental, som adskiller os fra Stillehavet. 350 km og 8 timers kørsel til Titicacasøens bredder, for enden af Capachica-halvøen, med udsigt til Cordillera Real på den anden side af søen. Nat i et lokalt hus ved verdens højeste sø (3800 m), som deles mellem Peru og Bolivia.

D7 – De flydende øer i Uros og Capachica-halvøen
Om morgenen, opdagelse af Urosernes flydende øer, et indianersamfund, der bor på søen midt i siv. Derefter vandretur på Capachica-halvøen, hvis indbyggere lever af et fællesskabsarbejde baseret på vævning. Fra et udsigtspunkt er der en fantastisk panoramaudsigt over den kongelige bjergkæde og øerne Taquile og Amantani. 3 timers vandring, højdeforskel: 200 m. Overnatning hos lokale folk.

Dag 8 – Overgang til Altiplano
Bustur til Cuzco (350 km, 5.30 min. kørsel). Efter at have krydset Raya-passet (4312 m) taber vejen gradvist højde, indtil vi når inkaernes tidligere hovedstad. Undervejs kan du besøge Pucara-området, inka-området Raqchi og kolonikirken Andahuaylilas. Aftensmad på egen hånd. Nat på hotel i Cuzco (3400 m).

Lille vandretur i Andesbjergene (3 etaper)

Dag 9 – Kørsel (70 km, 2 timer) til landsbyen Socma (3200 m), hvor vores hold af muldyrsførere venter på os, og afgang til et 3-dages trek i Andesbjergene. Efter 2 timers gradvis opstigning stopper vi for frokost i nærheden af Perolnyoc-vandfaldet. Derefter fortsætter vi med at klatre mod Inkaruinerne i Inca Raccay (3640 m), som bogstaveligt talt betyder “Inkaernes sted” på Quechua. Vi udforsker stedet, inden vi når frem til vores lejrplads. 4 til 5 timers vandring, højdeforskel: + 700 m / – 50 m. Nat i bivuak i telt ved Rayan (3850 m).

Dag 10 – Et pas på 4450 m! Opstigning til Habra de Rayan-passet (4450 m), hvorfra vi har en enestående udsigt over Veronica-gletcheren, byen Ollantaytambo og Andesbjergene, der dominerer den hellige dal. 6 til 7 timers vandring, højdeforskel: + 600 m / – 550 m. Nat i bivuak i telt i Chachicata (3900 m).

D-11 – Nedkørsel til bunden af den hellige dal og Ollantaytambo (2800 m). 3 timers vandring, højdeforskel – 1100 m. Nat i et fast telt “bungalowtype” i en udstyret lejr.

Dag 12 – Machu-Picchu
Afrejse om morgenen med tog til Aguas Calientes ved foden af Machu-Picchu (2100 m). Besøg i Machu-Picchu, inkaernes mystiske tabte by, som blev opdaget i 1911. Machu-Picchu er et symbol på inkacivilisationens magt på sit højdepunkt, og ruinerne i Machu-Picchu er overraskende store og forstærkes af de storslåede omgivelser. I 2500 meters højde ligger templer, paladser, huse og dyrkede terrasser med udsigt over Urubamba-flodens svimlende kløfter. 3 timers vandring. Tilbage til Ollantaytambo. Nat i fast telt “bungalowtype” i en udstyret lejr.

Dag 13 – Maras’ saltsletter
Om morgenen afgang med bus til udgangspunktet for vores vandring til Maras’ saltsletter. Besøg på stedet, derefter hjemrejse med bus til Cuzco (100 km, 3 timer i bus). Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen besøg i den koloniale del af Cuzco. Cuzco, “navlen” på quechua-indisk, er hovedstad i det gamle inka-imperium i 3350 m højde og byder på en harmonisk arkitektonisk blanding, hvor inkabyggerier af sammenføjede sten støder sammen med spanske barokkirker og paladser. Aftensmad på egen hånd. Nat på hotellet i Cuzco.

D-14 – Cuzco
Fri dag i Cuzco. Mulighed for valgfri udflugt til inka-resterne i Pisac, som overskuer et fantastisk kompleks af terrassedyrkede afgrøder, måske det smukkeste i hele imperiet. Fri tid til frokost. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg):
1 mellemstor rygsæk til at bære dagens ejendele, kamera, vindjakke, regnkappe, evt. fælles frokost, 1 liter vandflaske.
1 sportstaske eller 1 rejsetaske, som transporteres i køretøjet.

Personligt udstyr anbefales:
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par varme handsker eller vanter
Shorts
Badedragt
T-shirts eller polo shirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier (flade batterier fås ikke i Peru)
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse

Til at sove i teltet: meget varm dyne (-10°C).
Valgfrit: kødpose (lagenpose).
For din komfort kan du medbringe en selvopblæsende madras som Thermarest.

Til vandring:
Trekkingsko, solide og vandtætte, med udhulede såler og god støtte for anklerne,
Et par tennissko til om aftenen
Et par par varme vandresokker

Kollektivt udstyr, 2-sæders telte, skummadrasser (for din komfort kan du medbringe en selvopblæsende madras af Thermarest-typen).
Bemærk venligst: Der stilles ikke en sovepose til rådighed.

Forplejning

Picnic til middag og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, baseret på friske lokale produkter så vidt muligt.
Af praktiske årsager er måltiderne i Lima, Cuzco og Arequipa ikke inkluderet (9 måltider). Der skal afsættes et minimumsbudget på 100 euro (12 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokale flyvninger og overførsler
Indkvartering
Mad undtagen de nedenfor nævnte måltider
Tilsyn
Adgangsgebyrer til de steder, der er nævnt i programmet
Kollektivt udstyr (telte)
Alle de tjenester, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

De vigtigste seværdigheder i Peru