Ankomst og afrejse

Velkomst mandag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om formiddagen har du adgang til et sikkert område til at opbevare din baggage), levering af udstyr og dit ski-pass, der er gyldigt fra den første dag på kurset. Selvstændig skiløb i skiområdet i Mont Blanc-dalen.

Sportlandsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest ud af din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om de vejledte sessioner, der starter næste dag: Gruppeformation, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt optionen “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail eller telefon) så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil så finde en kuvert i dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, aflevering af udstyr lørdag før kl. 12. Frigørelse af dit værelse senest kl. 13. Afgang fra sportslandsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Fulde dages aktiviteter. Rejser gennem dalen i bus eller tog. Husk at medbringe en vandflaske eller drikkedunk og en rygsæk (20L) til picnic.

Tirsdag til fredag, omkring 23 timers vejledning, i form af hele dage, med koldt måltid på pisterne, skiafgang mellem 8.45 og 9, slutning af kurset omkring kl. 16.

Tirsdag – Kontrol af deltagernes niveau på pister og kantspor. Teknisk opgradering. Sikkerhedstræning: Første introduktion til sikkerhedsudstyr og dets brug.

Onsdag – Skiløb på piste og nærliggende off-piste. Teknisk forfinelse. Begreber om at bevæge sig i grupper off-piste. D.V.A. søgning.

Torsdag og fredag – Udførelse af mere omfattende ruter afhængig af gruppens tekniske niveau og de aktuelle forhold. Forfining og teknisk tilpasning til forskellige terræner (skiløb i skove, stejlere hældninger,…) og opdagelse af bjergmiljøet (transformation af sne, valg af ruter og retninger,…).

Dette program er givet som en indikation.
Det kan blive ændret eller tilpasset, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I disse tilfælde er kun UCPA-ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt udstyr leveres ikke, så glem ikke 1 vandflaske (eller plastikflaske) eller termokande, personligt apotek, lommekniv, kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller og/eller kvalitetsmaske, tyndt åndbart undertøj, t-shirt(s), sweatshirt, fleece jakke eller tyk sweater, goretex-type vandtæt jakke, goretex-type bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, luffer.

Solskærm af typen “total shield” og læbeskidt.

En skiløbers udstyr skal være praktisk, behageligt, vandtæt, isolerende, let. Husk at beskytte dig selv lige så meget mod kulde som solen.

Medbring en lås til at låse dit skab, en vandflaske og en lille rygsæk til at transportere din kolde mad.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveres af UCPA).

Ski: topklasse, meget alsidige ski til både på og uden for pisten.
Stokke, støvler og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr, som vil blive kontrolleret.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Udstyr til skiløb uden for pisterne Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 10 personer
23 timer i 4 dage med instruktør eller bjergfører

Teknisk niveau

Opdag glæderne ved off-piste