Ankomst og afrejse

D1 – Ankomst.
UCPA Playa del Carmen byder dig velkommen fra kl. 16.00. Dette vil være en lejlighed til at finde sig til rette, møde hinanden og udforske den nærliggende by.

Rejser du med UCPA?
> Afrejse med fly i løbet af dagen og ankomst til Cancun lufthavn samme dag. Fra lufthavnen, transport (ca. 1 time) til centrum. Ankomst forventes tidligt om aftenen (lokal tid).
Tidsplanen vil blive bekræftet et par uger før afrejse.

Dag 8 – Tilbagevenden
Efter en intens uge fuld af følelser slutter dit ophold omkring kl. 11 om morgenen.

Rejser du med UCPA ?
> Du forlader centret om eftermiddagen for at tage til lufthavnen. Flyet er planlagt til sidst på dagen (natflyvning), og ankomst til Paris tidligt om eftermiddagen den følgende dag (fransk tid). Tidsplanen vil blive bekræftet til dig et par uger før afrejse.

Dag for dag program

Dag 2 – Mexicansk frokost og Punta Esmeralda-stranden
Om morgenen tager din guide dig med på opdagelse i byen Playa Del Carmen. Og efter frokost
eftermiddag afslapning på stranden i Punta Esmeralda.

Dag 3 – Snorkling & Cenote
Afgang kl. 8:00 om morgenen for en dag med opdagelse af Cenotes, snorkling og afslapning på dette storslåede sted, der er unikt i verden. Frokost på en typisk mexicansk restaurant, derefter afgang til fiskerbyen Puerto Morelos for at snorkle på rev fyldt med farver og fisk.

D4 – Chichén Itza.
Afgang fra transporten kl. 8.00 for at besøge et af verdens 7 vidundere: Chichén Itzá.
På stedet vil en lokal guide fortælle dig historien om dette unikke sted i verden, emblem for mayacivilisationen i Mexico og hemmelighederne bag dets arkitektur. Efter en forfriskende pause i en cenote og en frokost på en typisk mexicansk restaurant kører vi til kolonibyen Valladolid, dens kirker og pastelfarvede kolonihavehuse. Hjemkomsten til hotellet er planlagt til omkring kl. 19.00.

Dag 5 – Natur- og fordybelsesdag.
Afgang kl. 7 om morgenen til Punta Laguna-reservatet, i hjertet af junglen. Her er det ikke ualmindeligt at støde på edderkoppeaber, brøleaber eller krybdyr. Derefter er det tid til lidt sport, med en nedtur i zip-line og en betagende udsigt, efterfulgt af en kanotur på lagunen.
Sidst på formiddagen vil du i en lille typisk landsby lære mere om de traditionelle kulturer på halvøen og om fremstillingen af de ikoniske tortillas. Om eftermiddagen tager du til en storslået cenote, hvor de mere eventyrlystne kan prøve et par spring i det gennemsigtige vand. Tilbagevenden til centret er planlagt til omkring kl. 19.00.

D6 – Fri dag og hvile.
Du kan udnytte denne tid til at slentre langs de caribiske strande eller tage på en af de udflugter, der tilbydes som betalingsmuligheder på stedet.

D7 – Maya-forglemmelse: Cobá og Tulum
Afgang til opdagelsen af den gamle maya by begravet i skoven Cobá og Yucatans største pyramide. Det er det vigtigste sted på Yucatan-halvøen på grund af sin størrelse.
Derefter kører vi til Tulum efter en 100% mexicansk frokost. Stedet i Tulum virker mere beskedent. Men den er bygget på et usædvanligt naturligt sted, på kanten af det turkisblå mexicanske caribiske hav og på et enestående klippefremspring.
Hjemkomsten til Playa del Carmen er planlagt til omkring kl. 17.00.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

> Fra juni til september er der mulighed for at svømme med verdens største fisk: hvalhajen. En unik dag, en ekstraordinær oplevelse, som er tilgængelig for alle. En dag med svømning er ikke inkluderet i prisen, men skal bestilles på stedet.

Påkrævet udstyr

Vi anbefaler, at du medbringer en lille rygsæk til at bære og opbevare dine personlige ejendele på stranden eller på udflugter.

Vi anbefaler også, at du tager et par kondisko, klipklappere, et strandhåndklæde, dit badetøj, en kasket og en trøje til de køligere aftener med.

Til din komfort et lille apotek med lidt personlig medicin og myggespray til dine udflugter i junglen. Solen er til stede i Mexico, men solcremer er meget udskældt og endda forbudt i cenotes. Tøv ikke med at tage en langærmet t-shirt/lycra med for at beskytte dig mod solen.

Glem ikke noget, for du finder måske ikke det, du har brug for på stedet.

Forplejning

I løbet af denne UCPA-uge er du med på fuldt bord.
Måltiderne indtages enten på hotellet eller på lokale restauranter, afhængigt af dagens aktivitet.
Bemærk venligst, at desserter i Mexico ikke er en del af den gastronomiske kultur og sjældent tilbydes.
Ligeledes er visse diæter, især vegansk, ikke velkendte og er vanskelige at følge.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering i 7 nætter
Fuld pension
2 dage på mayaernes arkæologiske udgravningssteder med en lokal guide
Alle aktiviteter beskrevet i programmet
Tilsyn med aktiviteterne

Hvis du har bestilt transport med UCPA: internationale flyvninger tur/retur + transport mellem lufthavnen og centret.

Teknisk niveau

Mellem kultur og strand, en fordybelse i hjertet af Maya-landet.