Ankomst og afrejse

D1 – Du bliver budt velkommen i centrum af Djerba lørdag sidst på dagen, efterfulgt af en briefing og en velkomstdrink.

Hvis du har taget UCPA-flyet: flyvningen fra Paris til Djerba foregår i løbet af dagen, så du kan ankomme til centret lørdag. Tidsplanen vil blive meddelt dig et par uger i forvejen.

D8 – Alle gode ting har en ende. Dit ophold slutter den følgende lørdag kl. ca. 14.00.

Dag for dag program

Dag 2 : Båd og Pink Flamingo halvøen
Om morgenen tager du af sted til søs og går om bord i en privat zodiac for at udforske øen Djerbas kyster. Dette vil være en mulighed for at nå spidsen af Ras R’mal-halvøen. Denne er kendt for at være vild og et tilflugtssted for et stort antal lyserøde flamingoer (den kaldes også “den lyserøde flamingohalvø”). Efter en svømmetur eller et solbad i hængekøjerne går vi en tur i halvøens øko-reservat gennem sandklitterne.
Om aftenen er der planlagt en velkomst-apéritif på hotellet. Det vil være en lejlighed til at dele øjeblikke med hele gruppen, men frem for alt til at opleve de tunesiske vine, der produceres lokalt.

Dag 3 : Houmt Souk og ridning
Om morgenen når I øens “hovedstad”: Houmt Souk, med sin souk, sin fiskerihavn og sin fæstning fra det 16. århundrede. Du udforsker byen mellem de smalle gader med hvide huse og bougainvilleaer, de mange boder med farverige produkter og tesaloner. Her er der mulighed for at spise frokost i hjertet af byen på en lokal restaurant og blive fristet af en lækker couscous.
Om eftermiddagen ridetur til Flamant-rose-halvøen ad sandbaner mellem de små landsbyer, der er typiske for Djerba.
Om aftenen: traditionelle retter, tunesiske kager, mynte te, arabisk undervisning … en 100% tunesisk aften venter dig.

D-4 : Cykeldag: synagoge og Djerbahood
Denne dag vil være en mulighed for at opleve øens jødiske kvarter. Du tager af sted om morgenen på cykel for at cykle en 32 km lang rundtur i baglandet. I besøger den storslåede Ghriba-synagoge (den vigtigste synagoge i landet og som indeholder de ældste tekster af Toraen).
Og efter en frokost på en lokal restaurant tager du de små veje til en eftermiddag med gadekunst! Murene i landsbyen Erriadh, også kendt som Djerbahood, har været vært for ikke mindre end 250 værker af 150 internationale bykunstnere. Nu er det et must-see i Djerba, og du kan slentre gennem denne autentiske og traditionelle landsby for at opdage de pragtfulde malerier.
Efter middagen kan du slutte dagen af med musik i en bar, hvor kunstnere regelmæssigt optræder.

D5 : Gratis
Du lever denne dag i dit eget tempo. Der er flere muligheder, som f.eks:
– Afslapning, ved hotellets pool eller på de nærliggende strande
– udforskningstilstand, hvor du udforsker området på egen hånd
– opdagelsestilstand, hvor vi tager dig med ud i ørkenen, til berberlandsbyerne med troglodytterboliger i Chenini, Ksar Haddada og Tataouine (et af optagelsesstederne for Start Wars).

D6 : Berberbyen Guellala
I den sydvestlige del af øen ligger berberlandsbyen Guellala. For århundreder siden var byen berømt for sine underjordiske pottemagere og sine mere end 400 pottemagere. I dag kan man stadig beundre deres håndværk. Her får du mulighed for at besøge et keramikværksted og Djerba-museet, der fortæller om øens kulturer og arv.
Efter et måltid på en lokal restaurant vender du tilbage til centrum tidligt på eftermiddagen. Du kan benytte denne tid til at gå rundt i dit eget tempo.

D7 : Kameltur og tunesisk hammam
Hvad kunne være bedre end at besøge øen på den måde, som de gamle berbere gjorde det? I en hestevogn, på hesteryg eller på dromedar udforsker du drømmeøens bagland og kyster.
Om eftermiddagen kan du nyde de sidste øjeblikke af dit ophold med et hammam og en tunesisk scrub. Den sidste aften venter hele holdet på dig til en aften med fælles hygge og et dejligt udvalg af lokale tapas.

Dette program er vejledende. Det kan tilpasses for at udnytte de bedste vejrforhold hver dag (især varme om sommeren). I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Påkrævet udstyr

Til denne tur anbefaler vi, at du har vandresko og en lille rygsæk med, så du kan have dine personlige ejendele med på ture. Du bør også medbringe en jakke til de køligere aftener i begyndelsen af sæsonen.

Vi anbefaler også, at du medbringer din egen førstehjælpskasse med nogle plastre, personlig medicin, myggespray osv. Instruktørerne og lederne har ikke lov til at give dig noget af dette.

Endelig skal du være opmærksom på den djerbiske sol. Tag badetøj med, men også mindst en langærmet t-shirt, hat eller kasket, solbriller (med lukning), beskyttelsescreme til ansigt og læber (om muligt med respekt for vandets fauna og flora).

Hotellet stiller sengelinned og badehåndklæder til rådighed på stedet.

Alt sportsudstyr stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Fuld pension

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Fuld pension
Alle aktiviteter og besøg er inkluderet i programmet
Sportscoaching
Sportsudstyr
Transport til aktivitetsstederne

Hvis du har bestilt transport med UCPA: internationale flyvninger tur/retur + transport mellem lufthavnen og centret

Teknisk niveau

Middelhavskultur mellem hav og ørken