Ankomst og afrejse

D1 – Ankomst.
UCPA Lumbarda byder dig velkommen på fredag fra kl. 18.00.
Det vil være en god lejlighed til at finde sig til rette, og hvorfor ikke se solnedgangen fra poolen før middagen.

Rejser du med UCPA?
> Afrejse med fly fredag morgen og ankomst til lufthavnen om eftermiddagen. Fra lufthavnen transfer (2.30 minibus med aircondition til Orebić-molen (2.30 minibus med privat aircondition). Derefter overførsel med færge til øen Korcula, og overførsel til centrum.
Ankomst til centret forventes sidst på dagen.

D8 – Returnering
Dit ophold slutter den følgende fredag kl. 11.00.

Rejser du med UCPA?
> Du forlader centret tidligt om morgenen for at nyde en del af dagen i Dubrovnik!
Efter færgen og transporten med minibus ankommer du til Dubrovnik om morgenen. Mens du venter på dit fly om eftermiddagen, kan du tage til denne monumentale by, som har fået tilnavnet Adriaterhavets perle. Det vil være en mulighed for at opleve og besøge den gamle bydel, dens volde, dens palads osv. Med sin unikke arkitektur er den endda blevet brugt som kulisse til optagelser af nogle mytiske serier.
Efter flyveturen ankommer du til Paris tidligt om aftenen.

Dag for dag program

Dag 2 – Landsbyen Lumbarda
Om morgenen udforsker du landsbyen Lumbarda, dens hovedtorv, dens butikker, dens bække og dens strande. Til frokost kan du tage til en lille lokal restaurant med frisk fisk eller ćevapi (traditionel opskrift fra Balkan). Eftermiddagen er fri, så du kan tage solbad ved poolen eller besøge det omkringliggende område.
Om aftenen vil velkomstdrinken være god til at lære resten af gruppen at kende.

Dag 3 – Vandretur med svømning i en bæk
En dagsvandring venter på jer. På en 17 km lang rundtur vandrer I ind i landet gennem vinmarker og olivenlunde. Frokosten serveres på en lokal kro med udsigt over havet. Grøntsager, mad, alkohol … alt er lokalt. Derefter fortsætter du vandreturen til en smuk, vild og uspoleret bugt på sydkysten. Efter en god svømmetur, opstigningen og hjemturen i minibus venter der jer en smagsprøve om aftenen. I hjertet af vinmarkerne, på øens højder, spiser I middag hos en lokal vinproducent.

D4 – Byen Korcula
Efter en fri formiddag og en frokost på en typisk restaurant kører vi mod Korcula. Med en specialiseret engelsktalende guide vil du opleve den historiske og befæstede Marco Polo-by. Derefter kan du udnytte omgivelserne til at slentre rundt, drikke en kop kaffe på terrassen eller shoppe lidt. Hjemkomsten til centrum sker sidst på eftermiddagen. Aftenen er til fri disposition.

D5 – Nationalparken Mjlet Island
Fra en bådafgang kommer du til nationalparken Mjlet, en af de smukkeste i Kroatien. Til fods udforsker du denne stadig vilde ø med sine skove, sin saltvandssø og øen Santa Maria. Det er i hjertet af dette lille naturparadis, at du picnicer og nyder freden og roen. Efter en svømmetur i det turkisblå vand tager du båden tilbage til Lumbarda.
Om aftenen mødes gruppen på en restaurant i Korcula med udsigt over byen. Flere busser vil køre jer til centrum på det ønskede tidspunkt.

Dag 6 – Fri dag
I løbet af denne fridag er der flere muligheder:
– En afslappende dag ved hotellets pool eller på den nærliggende strand
– Kan du lide at vandre? På den kølige dag (på højsommeren, omkring kl. 4-5 om morgenen) kan du tage af sted for at bestige bjerget Ilija, det højeste punkt på Pelješac-halvøen (960 m). På toppen venter der dig en fantastisk udsigt over Korculas sydkyst og de kroatiske øer, og du kan nyde en velfortjent frokost i byen Orebic. (Valgfri aktivitet med mindst 4 deltagere). Refunderes hvis der ikke er tilstrækkeligt antal deltagere).
– Som en mulighed tager vi jer med båd og derefter til fods til toppen af Peljesac-halvøen, hvor I får en betagende udsigt over øgruppen. Dette er også en mulighed for at opleve og spise frokost i byen Orebic.
– Du kan leje cykler til at køre langs kysten, en båd til at sejle mellem øerne eller en bil til at køre til de forskellige bugter på øen.

D7 – Kajaksejlads rundt på øerne
Det er af sted til en dag med øhop i kajak. Blandt de øer, I stopper ved, er Badija berømt for sit gamle kloster, men også for de mange hjorte, der lever der. I picnicer på en af øerne, og hvorfor ikke benytte lejligheden til at snorkle lidt.
Til jeres sidste aften venter UCPA-holdet på jer til en grillfest.

Dette program er kun vejledende og kan ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Påkrævet udstyr

På grund af programmet anbefaler vi, at du medbringer gode vandresko og en lille rygsæk til vandreturene. Da strandene er lavet af småsten, kan det også være nyttigt at medbringe badesko. Da solen er meget stærk, anbefaler vi, at du medbringer en kasket/hat og solbriller.

For din komfort anbefaler vi, at du tager et lille apotek med personlig medicin, myggebekæmpelsesmidler, økologisk solcreme (for at respektere områdets fauna og flora) osv. med.
Da solen står tidligt op i Kroatien, kan du også tage en natmaske med, så du ikke bliver vækket af de første solstråler.

Og frem for alt må du ikke glemme dit badetøj 😉

Alt sportsudstyr (kajakker, pagajer osv.) udlånes af UCPA.

Forplejning

Under opholdet får du fuld forplejning.
Morgenmaden indtages på hotellet i form af en buffet. Frokosten serveres som en picnic eller oftere på lokale restauranter. Aftensmaden serveres på hotellet eller ved nogle lejligheder på lokale restauranter.

NB: Afhængigt af restauranten er visse desserter ikke inkluderet i helpension.

Inkluderet med rejsen

7 overnatninger på Borik Hotel
Fuld pension, herunder mange måltider på lokale restauranter
Alle aktiviteter og besøg er inkluderet i programmet: 1 gåtur i Lumbarda, 1 dag på vandretur, 1 guidet tur på Korcula, 1 dag i kajak, 1 dag på øen Mljet
Ledsagelse af sportsinstruktører med kendskab til området
Sportsudstyr, der er nødvendigt til aktiviteterne
transport til sportsaktiviteterne
Hvis du har bestilt transport med UCPA: internationale returflyvninger og transport mellem lufthavnen og centret

Teknisk niveau

Rejser til de kroatiske øer!