Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30-10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit “Grand Massif”-ski-pas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Fra den første eftermiddag giver vores team dig praktisk hjælp til at få alle de oplysninger, du har brug for til at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

9 sessioner fra mandag til fredag.

Mandag – Kontrol af teknisk niveau, søgning efter D.V.A., lokal off-piste og teknisk rådgivning for at forbedre din teknik i alle sneforhold. Information om sne og laviner. Forberedelse til næste dags vandretur (kortlæsning, rute, forberedelse af udstyr).

Tirsdag – Introduktion til vandreture. Læring i at tage skind på, konverteringsteknikker. Indlæring af rytmen i opstigningen. Udarbejdelse af et spor til opstigningen. Moderat opstigning og flot nedkørsel.

Onsdag – Formiddag: hvile eller skiløb på egen hånd. Eftermiddag: lokal offpiste og teknisk forbedring. Reglerne for udvikling i en gruppe. Hvordan man læser terrænet.

Torsdag – Lokal off-piste afhængigt af forholdene.

Fredag – Dag vandretur. Højdemæssig stigning: + 250 m ca. Retur via skiområdet og offpiste og onpiste skiløb.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

1 jakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleece, 1 par varme strømpebukser, 1 par handsker eller vanter, 1 skihue eller hjelm, 1 par UV-filterende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbepomade

Medbring en eller to hængelåse til at låse din garderobe eller til at sikre dit udstyr, en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Ski, støvler og stave til offpiste/vandring.
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, lille taske).

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Flaine Grand Massif-skipas gyldigt indtil kursets afslutning
Udstyr til offpiste-skiløb
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 10 personer
9 sessioner, 23 timer med instruktør

Teknisk niveau

På jagt efter den bedste sne, offpiste eller på skiferie.