Ankomst og afrejse

D1- Natflyvning til Saint Denis de La Réunion.

D2 – L’Hermitage les bains
Ankomst til Saint Denis om morgenen. Afrejse til l’Ermitage-les-Bains, en badeby i den vestlige del af øen. Indkvartering i bungalows, picnic ved havet. Om eftermiddagen kan I gå en tur langs lagunen og bade på de himmelske strande. Aftensmad og overnatning på hotellet.

D-14 – Fridag i l’Ermitage-les-Bains, afslapning ved havet, gratis måltider. Transport om aftenen til lufthavnen for check-in af flyet.

D-15 – Hjemrejse
Tidlig ankomst til Paris.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Cirque de Salazie
Om morgenen kører vi med bus til den østlige del af øen, til den storslåede Salazie-kreds, hvor du finder en frodig vegetation, banan-, fersken- og citrusplantager og naturligvis “chouchou” (“la chayotte”, en stor grøn frugt), som er kredsens symbol. En gåtur til og fra Bassin de la Paix og Bassin de la Mer på 2.30 minutter og derefter et besøg i vaniljekooperativet. Transport til Hell-bourg.
Overnatning i en gîte, middag på stedet.

Dag 4 – Bélouve
Kravl op ad Bélouve-voldmuren for at nå bjergregnskoven, som man bedst opdager ved at følge den botaniske sti, junglestemning er garanteret. Mulighed for at efterlade taskerne på Bélouve-gîteet for at tage på en 3 timers vandretur frem og tilbage, hvor I kan beundre den imponerende udsigt over Trou de Fer.
Nat på gîte i 1500 m højde, middag på stedet.

D5 Cirque de Mafate
Om morgenen, 1h30 nedkørsel til Hell-bourg, hvor vi tager bussen til en transfer til toppen af Mafate ved Col de B’uf i 1950 meters højde, hvorfra vores 2-dages vandring starter. Der er kun adgang til fods til Mafate-kirken, som er spækket med mange småøer, bl.a. La Nouvelle (1450 m højde), som vi når efter 3,5 timers vandring.
Nat i gîte, middag på stedet.

D6 Cirque de Mafate
Fra gîte de la Nouvelle til îlet Marla. Stien, der går mod syd, fører os gennem et af de mest fortryllende steder i Mafate: de 3 klipper, eroderet basalt, der har fantastiske former. Dagen slutter ved øen Marla, der ligger i 1600 meters højde. 4 timers vandring.
Nat i hytten, middag på stedet.

D7 La Plaine des Cafres
Tidligt om morgenen forlader du Mafate ad Col de Boeuf (3.30 minutters gang), hvorefter du kører i minibus til Plaine des Cafres ved Bourg Murat, en landsby beliggende på vulkanens skråninger. Besøg om eftermiddagen på det videnskabelige museum på vulkanen. Nat i gîte, middag på stedet.

D8 Grand Bassin
Transport til Bois Court, udgangspunktet for vores vandretur, som fører os til landsbyen Grand Bassin, et lille tropisk paradis i 700 m højde, beliggende i bunden af en dyb lavning domineret af Dimitile-kammen. Vandreturen fortsætter til Mariée-vandfaldet, hvor vi tager en dukkert. 4 timers vandring.
Overnatning i en hytte i Grand Bassin (kun tilgængelig til fods), middag på stedet.

D9 Le Grand Brûlé
Fra Grand Bassin går vi op til Bois Court på Plaine des Cafres i 1600 m højde, hvor vi møder bussen. Resten af dagen er afsat til at opleve den vilde sydlige del af øen ad kystvejen, der skærer gennem lavastrømmene i Grand Brûlé, et af øens mest spektakulære landskaber. Sidst på formiddagen kan du slappe af ved Anse des Cascades. Tidlig eftermiddag transfer til Pas de Bellecombe, der ligger på kanten af calderaen.
Overnatning på vulkanens lodge, middag på stedet.

D10 Volcan de la Fournaise
Tidligt om morgenen afgår vandreturen, der fører os fra Pas de Bellecombe (2311 m højde) til Fournaise-vulkanens topkegle (2632 m højde). 5 timers vandring i askens ørken og retur. Fra toppen er udsigten til havet eller til Piton des Neiges fantastisk. Tilbage til vulkanlodgen, middag og overnatning.
Advarsel: Piton de la Fournaise-området kan være lukket ved præfekturdekret i tilfælde af betydelig seismisk aktivitet. I så fald vil der blive foreslået en alternativ vandretur. Tilbage til vulkanlodgen, middag på stedet.

D11 Cirque de Cilaos
Transport i minibus til Saint-Pierre, besøg på en sukkerrørsfabrik, derefter picnic ved havet. Om eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Cilaos, en lille bjergby domineret af Piton des Neiges (3070 m), som ligger i hjertet af den tredje cirque.
Nat på gîte i Cilaos, middag på stedet.

D12 Cirque de Cilaos
Efter at have krydset landsbyen fortsætter vores vandring ad bærerstien til Bras Rouge, hvor vi svømmer i bassinerne. Vend tilbage tidligt på eftermiddagen for at besøge broderihuset. 4 timers vandring.
Nat i Cilaos, middag på stedet.

D13 L’Ermitage-les-Bains, Gouffre de l’Etang Salé
Transport til l’Ermitage-les-Bains ved den sydvestlige kyst (80 km). Undervejs kan du opleve markedspladsen i Saint-Pierre og derefter stoppe i landsbyen Etang Salé. Oplev den lille fiskerihavn og de sorte basaltsandstrande. Vi går langs kysten for at beundre bølgerne, der brydes over basaltklippen, som er blevet revet fra hinanden af erosionen. Afslutning af vandreturen ved Etang Salé-afgrunden, tilbage til bussen og kort transport til l’Ermitage-les-bains. Nat på hotellet, middag på stedet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 20 kg i alt)
1 rygsæk (40 til 50 liter) til vandreturene og vandreturen J5-J7.
1 stor rejsetaske til opbevaring af personlige ejendele, der ikke er nødvendige i løbet af dagen.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts
1 par lette bomuldsbukser
2 eller 3 T-shirts
1 varm uldtrøje eller polarpels
1 anorak, som vil være velegnet i stor højde, især fra juni til september
1 regnkappe, der dækker tasken
Beklædning til troperne og stranden (badetøj)
Beskyttelse mod solen (hovedbeklædning, solcreme, briller)
En lille personlig førstehjælpskasse og toiletartikler
1 let elektrisk lampe
1 liters vandflaske
1 bestik (skål, kniv, ske)
Toiletpapir.
Bemærk venligst: medbring ekstra varmt tøj til perioden fra juni til september (sydlig vinter).

Til vandreture
Vandresko, lette, men solide, med højt skaft, der holder godt om anklerne, og gode såler
Sportsstrømper til aftenen
Vandrestave.

Sovepose (på hytterne og refugierne er der tæpper til rådighed)
Der er ikke behov for en sovepose. For din komfort er det at foretrække at medbringe et så let bomuldsunderlag som muligt.

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed.

Forplejning

Under turen tilberedes måltiderne med hjælp fra deltagerne eller af hytteværterne (lokalt køkken, ofte af indisk oprindelse). Ved frokosttid er der kolde måltider. Restaurant i byen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Mad (undtagen måltider D14 og D15)
Lokal transport
Tilsyn og kollektivt udstyr.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Trek og vandreture i en kreolsk atmosfære